Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα ξαναζήσει τις δημοσιονομικές δυσκολίες της περασμένης 10ετίας

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα ξαναζήσει τις δημοσιονομικές δυσκολίες της περασμένης 10ετίας
Άτυπο debate στη Βουλή την Παρασκευή 24/5 για την οικονομία
Σχετικά Άρθρα
«Η Καστοριά ήταν, είναι και θα είναι πάντα το ισχυρότερο κάστρο της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην πόλη, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν έχει εναλλακτική πρόταση και αναφέρθηκε στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή την Παρασκευή 24/5 σημειώνοντας:
«Εμείς, φίλες και φίλοι, δεν πρόκειται να μετατρέψουμε την πολιτική αντιπαράθεση σε μiα αρένα γεμάτη χυδαιότητα και τοξικότητα. Και λυπάμαι γιατί κάποιοι δεν φαίνεται να πήραν το μάθημά τους και εξακολουθούν να πορεύονται με αυτούς τους κανόνες, με fake news, με ψέματα, με συκοφαντίες και κυρίως χωρίς εναλλακτική πρόταση.
Θα έχουμε όμως την ευκαιρία την Παρασκευή, θα έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στη Βουλή. Είναι η τελευταία συζήτηση που θα γίνει ουσιαστικά πριν από τις ευρωεκλογές. Θα είναι ένα άτυπο εφ΄ όλης της ύλης debate για τα ζητήματα πρωτίστως της οικονομίας.
Θα έρθουμε, λοιπόν, στη Βουλή να τα συζητήσουμε όλα, να δούμε και πόσο βάση έχουν οι ανεδαφικές προτάσεις της αντιπολίτευσης. Μας λέει η αντιπολίτευση το ωραίο: «μηδενικό», λέει, «ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα». Μάλιστα, βέβαια. Ωραίο θα ήταν να μπορούσαμε να το κάνουμε. Έλα ντε που μας στοιχίζει 2,5 δισεκατομμύρια τον χρόνο. Βάλτε, λοιπόν, επί τέσσερα, πόσο στοιχίζει την τετραετία. Ας έρθουμε, λοιπόν, να κοστολογήσουμε τα προγράμματα για να ξεχωρίσουν επιτέλους και αυτοί οι οποίοι μιλούν υπεύθυνα από αυτούς που μιλούν ανεύθυνα.
Και για ένα πράγμα μπορώ να σας δεσμευτώ, φίλες και φίλοι, σας το είχα πει και προεκλογικά: ποτέ, ποτέ ξανά με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και με εμένα Πρωθυπουργό η Ελλάδα δεν θα ξαναζήσει τις δημοσιονομικές δυσκολίες που έζησε την περασμένη δεκαετία. Τα αφήσαμε πίσω μας αυτά».
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση του έσκυψε πάνω στα προβλήματα του νομού Καστοριάς και αναφέρθηκε στο κλάδο της γούνας και της στήριξης που δόθηκε σε αυτόν λέγοντας ότι θα υπάρξουν και άλλα προγράμματα για τους γουνοπαραγωγούς και ειδικά τους πιο μικρούς.
Για το φράγμα του Νεστορίου είπε ότι παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα αλλά δεσμεύτηκε προς με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα γίνει. Επίσης, η σήραγγα της Κλεισούρας προχωράει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης