Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Αποφασιστική η φωνή του ΚΚΕ απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα

Κουτσούμπας: Αποφασιστική η φωνή του ΚΚΕ απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα
«Όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά»
Σχετικά Άρθρα
Για τη μάχη των ευρωεκλογών, τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για τον πόλεμο στην Γάζα, για την τραγωδία των Τεμπών αλλά και για τη συζήτηση σχετικά με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασελάκη, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews.
«Στο ευρωκοινοβούλιο γίνεται ό,τι και στο εθνικό κοινοβούλιο, δηλαδή συζητιούνται και παίρνονται αποφάσεις οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αντιλαϊκές, είναι αποφάσεις οι οποίες δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, των Ελλήνων εργαζομένων και εκεί είναι η αποφασιστική φωνή του ΚΚΕ που εκφράζει αντίθετη άποψη από αυτή της Ευρωπαΐκή Ένωση των μονοπωλίων, των λόμπι, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της ακρίβειας και όλων των αντιλαϊκών νόμων και οδηγιών. Αποφασιστική η φωνή του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα» τονισε ο κ. Κουτσούμπας.
Συνεχίσε, διευκρινίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι μία φωνή για τους εργαζόμενους «που θα εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα και θα τα αποκαλύπτει και βεβαίως θα οργανώνει την πάλη στη χώρα αλλά και σε επίπεδο Ευρώπης ενάντια σε αυτά».
Σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα, ο ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε: «Το αποτέλεσμα των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο, υπαλλήλων, επιστημόνων, φοιτητών με καταλήψεις σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στην Αφρική, στην Ασία είναι ότι αρχίζει και διαμορφώνονται μια διαφορετική λογική προσέγγιση. Βέβαια ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα, δεν εφησυχάζουμε και καλούμε σε κινητοποιήσεις το λαό.
Ωστόσο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μετά από αυτές τις κινητοποιήσεις καταδίκασε τον Netanyahu ως εγκληματία πολέμου και την ηγεσία της Hamas. Το Διεθνές Δικαστήριο έδωσε εντολή στον Ισραηλινό πρωθυπουργό να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Ράφα και να ανοίξει διέξοδο (σσ: για τους μάχους). Τρεις χώρες της Ευρώπης, Ισπανία, Νορβηγία και Ιρλανδία προστέθηκαν στις 143 χώρες που έχουν αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.
Η ελληνική διπλωματία είναι πολύ πίσω ακόμα σε σχέση με αυτά τα ζητήματα, την ίδια ώρα που είναι ο Netanyahu συνεχίσει να βομβαρδίζει την Rafah, τη Γάζα και σκοτώνονται αθώα παιδιά, άμαχοι.
Η ελληνική κυβέρνηση κάνει στρατιωτικές πολεμικές ασκήσεις στην Μεσόγειο με το Ισραήλ, συνεχίζει να δίνει το άλλοθι της αυτοάμυνας. (…) Υπάρχει ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους και θα μπορούσε τώρα να γίνει αυτό» τώρα είναι η στιγμή να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλον στρατό κρατών, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας ενώ παράλληλα κατηγόρησε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «έχει συνταχθεί μαζί με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ».
«Με βάση την δικογραφία το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να δημιουργηθεί προανακριτική επιτροπή για να αποδοθούν ποινικές ευθύνες. (…) Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε πρόταση για προανακριτική» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη.
Για την πολιτική «μάχη» που έχει μεταφερθεί και στα social media, ο ΓΓ του ΚΚΕ, τοποθετήθηκε ως εξής: «Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι σημαντική». Στη συνέχεια έδωσε παραδείγματα για την τηλεόραση και για τα κινητά τηλέφωνα, δηλαδή το τι συνέβη όταν μπήκαν στη ζωή του πολίτη. «Πρέπει να αξιοποιούνται αυτά τα επιτεύγματα της επιστήμης που βοηθάνε τον άνθρωπο και στην επικοινωνία. Πρέπει να αξιοποιούνται. Μόνο που ειδικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και αυτό είναι και ένα κάλεσμα για τη νεολαία – πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο».
«Αποκρουστική η σύγκρουση για τα περιουσιακά στοιχεία πολιτικών» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας για τη συζήτηση που έχει δημιουρηθεί σχετικά με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.
Υπάρχει πολύ χρήμα κάτω απ’το τραπέζι και στην Ελλάδα είπε ο κ. Κουτσούμπας. «Όταν εμείς λέμε την Ευρωπαΐκή Ένωση, ένωση των λόμπι και της διαφθοράς (σσ: εννοούμε) πως χρηματίζονται ευρωβουλευτές, πολιτικά κόμματα, συγκεκριμένα πρόσωπα από άλλα λόμπι για να ψηφίσουν συγκεκριμένες οδηγίες και συγκεκριμένα μέτρα».
Σχετικά με τον εκλογικό πήχη που θέτει το ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, ο ΓΓ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης