Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή του πολίτη

Ανδρουλάκης: Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή του πολίτη
«Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει μήνυμα απέναντι στην ασυδοσία του Μητσοτάκη»
Σχετικά Άρθρα
«Αυτό το κόμμα δίνει ίσως τη μεγαλύτερη μάχη των τελευταίων ετών, είναι ζήτημα προόδου, είναι ζήτημα του να υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση, να υπάρχει πολιτική απειλή απέναντι στη ΝΔ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή του πολίτη. Καλώ κάθε πολίτη, ότι κόμμα κι αν ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές το βράδυ της Κυριακής (σσ: 9/6) να ενώσουμε τις ελπίδες μας για μια καλύτερη ζωή, μια καλύτερη Ελλάδα. Όλοι μαζί να οικοδομήσουμε και πάλι τη μεγάλη ισχυρή δημοκρατική παράταξη που θα είναι ο νικητής των επόμενων εθνικών εκλογών», υπογράμμισε.
«Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει μήνυμα απέναντι στην ασυδοσία του κ. Μητσοτάκη. Σημαίνει κράτος δικαίου, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιοσύνη για όλους και όχι μόνο για τους οικονομικά και πολιτικά ισχυρούς», είπε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «στα δικά σας χέρια είναι η νίκη της επόμενης Κυριακής».
Σε ό,τι αφορά στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως «τους έχω αντιμετωπίσει, καθώς ήμουν και εγώ ευρωβουλευτής, ήταν ισχυρή η ακροδεξιά στην Ευρώπη. Στην Ιταλία μάλιστα την παρουσιάζουν σαν κανονικοποιημένη ακδροδεξιά(..) Πήραμε λοιπόν μια πρωτοβουλία ως σοσιαλιστές να υπογράψουν όλες οι πολιτικές ομάδες ότι δεν θα συνεργαστούμε με την ακροδεξιά στο ευρωπαικό κοινοβούλιο (…) Για εμάς είναι μονόδρομος, καμία συνεργασία με την ακροδεξιά, ένα παράθυρο που αφήνουν ανοιχτό και η κ. Von der Leyen και ο κ. Weber και ο κύριος Μητσοτάκης».
«Η λέξη κλειδί είναι η ανασφάλεια. Ανασφάλεια εργασιακή, οικονομική, κοινωνική και γεωπολιτική. Αυτήν την ανασφάλεια που νιώθουν εκατομμύρια ευρωπαίοι την απαντά η ακροδεξιά με τον στυγνό αντιευρωπαϊσμό. Εμείς απαντάμε θέλοντας μια πιο δημοκρατική Ευρώπη, μια πιο αλληλέγγυα ένωση».
Σχετικά με τον διάλογο για δημιουργία μιας ευρείας δημοκρατικής παράταξης υποστήριξε ότι «αυτό μπορεί να γίνει με τις γνήσιες προοδευτικές δυνάμεις. Δεν μπορώ σε αυτόν τον σχεδιασμό να εντάξω πρόσωπα που άλλα λένε και άλλα κάνουν. (…) Όταν άλλα λες σήμερα και άλλα έχεις κάνει για πάρα πολλά χρόνια νομίζω είναι ένα ζήτημα.
Υπάρχουν δυνάμεις, όχι μόνο στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ άλλα και στο κέντρο, που ασφυκτιούν από την κυβέρνηση» και συμπλήρωσε σχετικά με την κριτική που του ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις υποκλοπές ότι «ο μόνος που έχει κάνει νομικές ενέργειες απέναντι στην κυβέρνηση είμαι εγώ».
Σχετικά με τις προσδοκίες του για τις Ευρωεκλογές είπε ότι «τον αγώνα που κάνω τον κάνω γιατί είμαι πεπεισμένος ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ισχυρό. Θα είναι ο μεγάλος ωφελημένος των ευρωεκλογών. Αξίζει να είναι το δεύτερο κόμμα για να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση, για νιώσει μία πολιτική απειλή η Νέα Δημοκρατία, να αλλάξει τροπάριο και αν δεν αλλάξει να ηττηθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές. Να φοβηθεί και να δει τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Να υπάρχει μια δύναμη που θα την οδηγήσει προ των ευθυνών της».
«Ο κύριος Κασσελάκης δεν έχει επιφέρει μια νίκη απέναντι στην Νέα Δημοκρατία.(..) Δίνει βάρος στην επικοινωνία, στο TikTok και επί της ουσίας είναι μάνα εξ ουρανού αυτή η αντιπολίτευση. Εκφυλίζεται έτσι ο δημόσιος διάλογος.(…) Πολλοί έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο ενωμένο από ποτέ», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης πραγματοποίησε επίσης, σήμερα 3/6 το βράδυ, προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.
Ανεβαίνοντας στο βήμα κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ για μια ισχυρή αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας όχι στην αντιπολίτευση του TikTok.
Kατηγόρησε τον πρωθυπουργό και το ΕΛΚ για την στάση απέναντι στην ακροδεξιά θυμίζοντας την συνεργασία με τον Κυριάκο Βελόπουλο για την σύνθεση της ΑΔΑΕ.
Πρότεινε την μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά όπου θα ανακουφίσει τα μικρομεσαία στρώματα της κοινωνία, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους χαμηλούς μισθούς, στην εγκατάλειψη του ΕΣΥ και στα πολύ ακριβά ενοίκια που ναρκοθετουν τις ζωές των νέων ανθρώπων. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης