Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης: Στα χνάρια Μπακογιάννη ο Δούκας – Νέα εργολαβία 30 εκατ. ευρώ από τον Δήμαρχο Αθηναίων

Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης: Στα χνάρια Μπακογιάννη ο Δούκας – Νέα εργολαβία 30 εκατ. ευρώ από τον Δήμαρχο Αθηναίων

Οι Αθηναίοι πολίτες θα πληρώσου πάλι τα… σπασμένα

Σχετικά Άρθρα
Σε νέα σύμβαση με ιδιώτη για τις υπηρεσίες πρασίνου ύψους 30 εκατομμυρίων, προχώρησε η δημοτική αρχή Δούκα, εξασφαλίζοντας σίγουρα και μεγάλα κέρδη στον εργολάβο.
Ποιοι θα πληρώσουν;
Φυσικά οι Αθηναίοι πολίτες.

Ανακοίνωση κόλαφο έβγαλε για το θέμα η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας:

«Στον ίδιο και απαράλλαχτο δρόμο με την προηγούμενη διοίκηση Μπακογιάννη συνεχίζει ο δήμαρχος Δούκας και η συνδιοίκηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Αριστεράς στο Δήμο της Αθήνας, σε όλα τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα.
Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής της 15 Ιουλίου 2024, έφεραν νέο διαγωνισμό για να παραδώσουν τις υπηρεσίες πρασίνου του δήμου για 3 ακόμα χρόνια σε ιδιώτη εργολάβο, κάτω από τα χειροκροτήματα της παράταξης της ΝΔ, με την οποία το υπερψήφισαν από κοινού.
Όπως έδειξε η προηγούμενη σύμβαση για την παράδοση των υπηρεσιών πρασίνου στην εταιρεία UNISON (που εξαγόρασε ο όμιλος Μυτιληναίου), όπως έδειξε η σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό ύψους 54 εκατομμυρίων, η σύμβαση για τους βυθιζόμενους κάδους με αγγλική εταιρεία ύψους 12 εκατομμυρίων, οι συμβάσεις για τα τεχνικά έργα σε διάφορους τομείς του δήμου, για τις υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας στον ΚΥΑΔΑ, το πάρτι των εργολάβων συνεχίζεται και με την καινούρια δημοτική αρχή, η οποία συνεχίζει και παρατείνει αυτές τις συμβάσεις.
Όπως συνεχίζει με ιδιαίτερο ζήλο, την υλοποίηση της μεγάλης μπίζνας της Διπλής Ανάπλασης για την οποία επιχειρηματικοί όμιλοι τρίβουν τα χέρια τους!
Τη νέα σύμβαση για το πράσινο -ύψους 30 εκατομμυρίων- και το κέρδος του εργολάβου θα τα πληρώσουν και πάλι οι Αθηναίοι από την τσέπη τους, με τα υψηλότατα δημοτικά τέλη!
Και θα το πληρώσουν και με χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες, γιατί δε γίνεται να ξεχάσουμε τις δεκάδες καταγγελίες για "σφαγές" στο κλάδεμα δέντρων, αφού θα συνεχίσουμε να υλοποιεί η Διεύθυνση Πρασίνου μόλις το 30%, ίσως και λιγότερο, των λειτουργιών πρασίνου, ενώ το 70% να το υλοποιεί ο όποιος εργολάβος που για να αυξήσει το κέρδος του θα χρησιμοποιεί ανειδίκευτο προσωπικό.
Η δημοτική αρχή Δούκα παραιτείται από την όποια διεκδίκηση για να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό με νέες προσλήψεις. Χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε και ο κ. Μπακογιάννης, ότι το προσωπικό της υπηρεσίας δεν επαρκεί (329 άτομα από 629 το 2010), όμως δεν κάνει το παραμικρό για να απαιτήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ούτε καν για αριθμό συμβασιούχων για να μπορεί η υπηρεσία να κάνει τη δουλειά.
Αντίθετα, επιβεβαιώνει ότι είναι πολιτική επιλογή η υποστελέχωση των υπηρεσιών για να δικαιολογούν την ιδιωτικοποίηση και την παράδοση σε εργολάβους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης