Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλλαγές στην κυβέρνηση θα κάνει ο Μητσοτάκης αρχές 2025 – Γιατί δεν θα προχωρήσει το θέμα ΑΟΖ στην Χάγη

Αλλαγές στην κυβέρνηση θα κάνει ο Μητσοτάκης αρχές 2025 – Γιατί δεν θα προχωρήσει το θέμα ΑΟΖ στην Χάγη
Για ποιους υπουργούς υπάρχει βαρύ κλίμα στην κυβέρνηση;
Σχετικά Άρθρα
Δύο ενδιαφέρουσες πληροφορίες συνέλεξε το ΒΝ το τελευταίο διάστημα από υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια.
Η πρώτη έχει να κάνει με την πρόθεση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση στις αρχές του 2025.
Η πηγή μας, εκτιμάει ότι πάντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει κάποιες μικρές αλλαγές στην αρχή του χρόνου, αρχές του Ιανουαρίου, σε υπουργεία και υπουργούς που έχουν απασχολήσει αρνητικά ή που δεν μπορούν να προχωρήσουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τους μπλε φακέλους του Άκη Σκέρτσου.
Άλλωστε, η δημοσκοπική κάμψη της ΝΔ και τα σωρευμένα προβλήματα δείχνουν ότι χρειάζεται νέα δυναμική.

Κόντρες μέσα στο Μαξίμου

Όμως, υπάρχουν και κάποια δεδομένα που δείχνουν ότι αλλαγές θα έχουμε και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου η κατάσταση είναι καθημερινά εκρηκτική με διαφωνίες και αντιδράσεις.
Έχουμε ξαναγράψει ότι υπάρχει η πλευρά του Γιώργου Μυλωνάκη που θέλει περισσότερες αρμοδιότητες και να μπαίνει στα χωράφια των άλλων κυβερνητικών στελεχών, υπάρχει το δίδυμο Άκη Σκέρτσου- Αλέξη Πατέλη που έχει δεχτεί σκληρή κριτική για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και για την «λατρεία» που έχουν στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ με τον Μυλωνάκη δεν τα πάει καλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης που προσπαθεί να δείξει ότι αξίζει κάτι παραπάνω, ίσως έναν υπουργικό θώκο.

Στον προθάλαμο Γεραπετρίτης - Παπασταύρου

Ως απόρροια της μεγάλης σύγχυσης είναι να μην περνάει στον Πρωθυπουργό η πραγματική εικόνα της κοινωνίας και να νομίζει ο ίδιος ότι η πτώση της ΝΔ είναι αναστρέψιμη.
Μία κίνηση που σκέφτεται να κάνει ο Πρωθυπουργός για να θωρακίσει το Μαξίμου είναι να επιστρέψει πίσω τον Γιώργο Γεραπετρίτη και να τον βγάλει από το υπουργείο Εξωτερικών. Κατέχει το κυβερνητικό έργο και μπορεί να βοηθήσει στα νομοσχέδια που έρχονται και στην Συνταγματική Αναθεώρηση, παρόλο που θα δοθεί ως πρότζεκτ στον Παναγιώτη Πικραμένο.
Όμως, ίσως δεν είναι η μοναδική αλλαγή που θα κάνει ο Πρωθυπουργός.
Ακούγεται πολύ έντονα και η επιστροφή στο κυβερνητικό σύνολο του Σταύρου Παπασταύρου o οποίος διατηρεί επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου και είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να προσφέρει είτε σε παραγωγικό υπουργείο είτε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για ποιους υπάρχει βαρύ κλίμα;

Επίσης, σε κύκλο συζητήσεων για διορθωτικές κινήσεις έχουν μπει και άλλα πρόσωπα που έχουν ενοχλήσει.
Λέγεται πολύ στα δημοσιογραφικά στέκια ότι ο Κ.Μητσοτάκης θα πρέπει να δει τι θα κάνει με την περίπτωση Κικίλια καθώς η φωτιά στην Αττική που έφτασε από το Βαρνάβα στο Χαλάνδρι, μέσα στον αστικό ιστό, αμαύρωσε την κυβέρνηση και έδειξε ότι η Πολιτική Προστασία προχωράει αργά.
Στον ίδιο κύκλο, έχει μπει και η περίπτωση του Χρήστου Στυλιανίδη στο υπουργείο Ναυτιλίας καθώς δεν προέβη σε καμία κίνηση για να συγκρατηθούν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Όμως, και το θέμα του Θόδωρου Σκυλακάκη έχει συζητηθεί που πιθανά να αλλάξει θώκο ή να πάει σε άλλη θέση.
Τέλος, και το θέμα της Όλγας Κεφαλογιάννη με την δαπανηρή ανακαίνιση και τα πανάκριβα χαλιά έχει γίνει θέμα σχολιασμού στο Μαξίμου.
Τέλος, η ίδια πηγή θεωρεί ότι το Μαξίμου θέλει να σπάσει αυτή την υπο-ομάδα των 10-20 βουλευτών της ΝΔ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει αξιοποίησή τους στον επόμενο ανασχηματισμό.

Τέλος τα παραμύθια για συμφωνία με την Τουρκία για ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα

Επίσης, από άλλη πηγή μάθαμε ότι η υπόθεση ελληνοτουρκική προσέγγιση με σκοπό να ρυθμιστεί το θέμα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας σε συνυποσχετικό για την παραπομπή του στη Χάγη, δεν θα προχωρήσει. Το ταξίδι στη Νέα Υόρκη έδειξε ότι η τουρκική προκλητικότητα παραμένει, ότι ο Erdogan παρουσιάζεται γενικότερα αδιάλλακτος.
Μία τέτοια διευθέτηση θα μπορούσε να μεταφραστεί σε εθνική ήττα
και το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα όπου γιγαντώνεται η πατριωτική Δεξιά, δεν προσφέρεται για τέτοιες πολιτικές.
Την ίδια ώρα, άλλωστε, υπάρχει μία μεγάλη συζήτηση για το μεταναστευτικό, η Τουρκία παρά την συνεργασία που είχε πάνω στο θέμα, τώρα αρχίζει και κάνει πίσω, δεν έχει πατάξει τους λαθρέμπορους, γι’ αυτό και παρατηρείται μία έξαρση στις αφίξεις από τα τουρκικά παράλια.
Η παραπάνω πληροφορία ταιριάζει πολύ με την μετακίνηση του Γιώργου Γεραπετρίτη από το ΥΠ.ΕΞ στο Μαξίμου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης