Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρες υπουργών και αναποτελεσματικότητα φέρνουν ανασχηματισμό - Οι βασικές αιτίες που «βυθίζουν» τη κυβέρνηση

Κόντρες υπουργών και αναποτελεσματικότητα φέρνουν ανασχηματισμό - Οι βασικές αιτίες που «βυθίζουν» τη κυβέρνηση
Κόντρες υπουργών και λάθη φέρνουν τον ανασχηματισμό πιο κοντά
Μεταναστευτικό και ελληνοτουρκικά «βυθίζουν» ακόμα περισσότερο το κυβερνητικό επιτελείο το οποίο πέρα από τα σοβαρά ζητήματα καθημερινότητα έχει να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ροές λαθρομεταναστών στα σύνορά της, την αμφισημία της Ε.Ε για την αντιμετώπιση του προβλήματα ενώ είναι γεγονός ότι η επικείμενη επίσκεψη Fidan στην Αθήνα έχει προκαλέσει αύξηση των αντιδράσεων από την δεξιά πτέρυγα προς την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Εξηγήσεις από Γεραπετρίτη


Γι’ αυτό τις επόμενες μέρες θα δούμε τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη να καλεί τους βουλευτές της επιτροπής Εξωτερικών για να τους δώσει εξηγήσεις σχετικά με την συνάντηση, την γραμμή της Αθήνας και την συνολική ατζέντα των συζητήσεων με την τουρκική πλευρά με φόντο την συνάντηση που θα γίνει μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Erdogan τον Ιανουάριο 2025.

Νέα παρέμβαση Καραμανλή


Όμως, αυτές οι αντιδράσεις δεν είναι σίγουρο ότι θα καμφθούν καθώς η περιβόητη συνέντευξη του κ. Γεραπετρίτη έχει ερμηνευτεί από βουλευτές και στελέχη ως επικείμενη υποχώρηση σε κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί εδώ και χρόνια στην εξωτερική πολιτική.
Την ίδια ώρα, οι παρεμβάσεις των πρώην αρχηγών Σαμαρά-Καραμανλή ολοένα και πληθαίνουν, αυτή την φορά είναι η σειρά του Κώστα Καραμανλή να μιλήσει σε εκδήλωση για τον Εθνάρχη στην Θεσσαλονίκη.

Κόντρες υπουργών και λάθη φέρνουν τον ανασχηματισμό πιο κοντά


Παράλληλα, το Μαξίμου έρχεται αντιμέτωπο την ίδια την αναποτελεσματικότητα του υπουργικού συμβουλίου.
Οι σοβαρές πηγές λένε ότι στο υπουργείο Μετανάστευσης τα πράγματα έχουν αφεθεί στην μοίρα τους, στο υπουργείο Μεταφορών υπάρχει μία δυσαρέσκεια για τα συνεχόμενα λάθη στο δίκτυο των τρένων και του προαστιακού που θα μπορούσαν να στοιχήσουν ζωές, στο υπουργείο Εργασίας ο κοινωνικός διάλογος δεν περπατάει καλά, στο υπουργείο Υγείας η συμβίωση Γεωργιάδη- Αγαπηδάκη δεν είναι ομαλή, στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ακούγεται έντονα η λέξη «ανασχηματισμός» ενώ στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκπληκτοι όλοι είδαν τον Σκυλακάκη να αδειάζει δημόσια την υφυπουργό Αλεξάνδρα Σδούκου.

Κάποιοι σύμβουλοι Μητσοτάκη θέλουν τον Στουρνάρα στην Ηρώδη Αττικού


Όλα φωνάζουν ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα καθώς μέχρι την ψήφιση του Προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο θα δούμε και άλλα πολλά.
Όμως, τα χειρότερα θα έρθουν τον επόμενο μήνα όπου ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να αποφασίσει για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θέλει οπωσδήποτε πρόσωπο από την κεντροδεξιά παράταξη γι’ αυτό και έχει «κλειδώσει» ο Κ.Τασούλας.
Όμως, υπάρχουν και οι γνωστοί σύμβουλοι του Μητσοτάκη που θέλουν να δώσουν αυτή τη θέση στον Γιάννη Στουρνάρα με το σκεπτικό ότι θα παγιδεύσει τον Α.Σαμαρά και ότι θα τον ψηφίσουν και από το ΠΑΣΟΚ. Όμως, όσο περνάει ο καιρός, βουλευτές στο κυβερνών κόμμα τονίζουν ότι δεν θέλουν να δουν σε αυτό το αξίωμα άλλο έναν κεντροαριστερό διότι τότε ποιο είναι το νόημα να φύγει η Σακελλαροπούλου…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης