Retro Stories

Όταν το γκολ του Χαριστέα στην Ισπανία άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για τα νοκ-άουτ του Euro 2004

Όταν το γκολ του Χαριστέα στην Ισπανία άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για τα νοκ-άουτ του Euro 2004

Η στιγμή που ο Άγγελος Χαριστέας ισοφαρίζει σε 1-1 για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Euro 2004 και βάζει τις βάσεις για την πρόκριση.

Μία μέρα σαν και σήμερα, η Ελλάδα όχι απλώς έδειξε το ταλέντο της, αλλά έβαλε και σημαντικές βάσεις για την πρώτη πρόκρισή σε προημιτελικά Euro. Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Ιουνίου του 2004, όταν η «γαλανόλευκη» ήταν να παίξει κόντρα στην Ισπανία.

Είχε προηγηθεί η μεγάλη νίκη κόντρα στην Πορτογαλία, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και με μία ισοπαλία, η Ελλάδα μπορούσε να έχει το πάνω χέρι για να βρεθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Οι Ισπανοί ήταν το φαβορί, όμως για την Ελλάδα, τίποτα δεν ήταν ακατόρθωτο.

Από την αρχή, οι «ρόχας» ήταν καλύτεροι. Όμως, η άμυνα της Ελλάδας κατάφερνε να αποκρούσει κάθε επίθεση των ικανότατων επιθετικών της Ισπανίας. Ωστόσο, μία αδράνεια των ελληνικών αμυντικών, έφερε και το γκολ για την Ισπανία.
Morientes.jpg

Συγκεκριμένα, στο 28ο λεπτό, ο Φερνάντο Μοριέντες έκανε το 1-0 για τους «ρόχας» με σουτ μέσα από την περιοχή του Νικοπολίδη. Το σκορ, φυσικά, ήταν κατά της «γαλανόλευκης» και την τελευταία αγωνιστική θα έπρεπε να τα δώσουν όλα για να πάρουν την πρόκριση. Εκεί, όμως, βρέθηκε ο Άγγελος Χαριστέας.

Στο 66ο λεπτό, ο διεθνής φορ, υποδέχθηκε τη μπάλα στην περιοχή, έπειτα από μαγική μπαλιά του Τσιάρτα και με ένα εντυπωσιακό κατέβασμα βρέθηκε απέναντι στον Ίκερ Κασίγιας. Η τρομερή εκτελεστική του ικανότητα, λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό και νικώντας τον πορτιέρο της Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε το 1-1.

Η Ισπανία δεν σταμάτησε να πιέζει. Σφυροκοπούσε την χώρα μας ασταμάτητα, με τον Ραούλ και την παρέα του να χάνει μεγάλες φάσεις. Όμως, στο τελευταίο σφύριγμα, η ελληνική σημαία ήταν εκείνη που σηκώθηκε ψηλά. Ένα σκορ που έδωσε στην Εθνική Ελλάδος το μεγάλο προβάδισμα για να συνεχίσει στην διοργάνωση.

ei08.jpg

Ακόμα και να έχανε στο τελευταίο ματς, ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων, θα έδινε την πρόκριση στην χώρα μας. Έτσι και έγινε. Η ήττα από την Ρωσία με 2-1, ήταν η πιο γλυκιά αφού συνοδεύτηκε με την είσοδο στα προημιτελικά. Η ιστορία στην συνέχεια, είναι γνωστή…

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (49' Νικολαΐδης), Χαριστέας, Φύσσας (86' Βενετίδης), Βρύζας, Καψής, Καραγκούνης (53' Τσιάρτας), Κατσουράνης.

Ισπανία (Ινιάκι Σάεθ): Κασίγιας, Μαρτσένα, Αλμπέλδα, Πουγιόλ, Ελγκέρα, Ραούλ (80' Τόρες), Μπαράχα, Μοριέντες (65' Βαλερόν), Βιθέντε, Ραούλ Μπράβο, Ετσεμπερία (46' Χοακίν).

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης