Retro Stories

LeBron James: Οι σημαντικότερες μέρες από τη θητεία του στους Miami Heat

LeBron James: Οι σημαντικότερες μέρες από τη θητεία του στους Miami Heat

Ποιες είναι οι χαρακτηριστικότερες στιγμές του «King James» ύστερα από τη σημαδιακότερη απόφαση της καριέρας του;

Σχετικά Άρθρα

Πριν 11 χρόνια ο LeBron James σοκάρει το NBA ανακοινώνοντας τη νέα του ομάδα μετά από μια επταετία στο Cleveland. Η σεζόν 2010-2011 τον βρίσκει στη Florida και συγκεκριμένα στο Miami. Εκεί όπου θα κάτσει για άλλα τρία χρόνια έχοντας καλές και κακές στιγμές.

Το «BN Sports» σας παρουσιάζει τις πιο αξιομνημόνευτες ημέρες του «Βασιλιά» όντας παίκτης των Miami Heat.

8 Ιουλίου 2010 – The Decision
LBJ-01.jpg
«l'm going to take my talents to South Beach and join the Miami Heat». Με αυτό τον εμφατικό τρόπο ο LeBron James ανακοινώνει live στον αέρα του ESPN ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στο πλάι των Dwyane Wade και Chris Bosh, συνθέτοντας ουσιαστικά την πρώτη Big-3 στην σύγχρονη ιστορία του ΝΒΑ.

9 Ιουλίου 2010 – Οι υψηλοί στόχοι
Μια μέρα μετά την απόφαση του, παρουσιάζεται επισήμως από τους Heat δηλώνοντας πως στόχος του είναι να φέρει στο Miami όχι… 6 ή 7, αλλά ακόμα περισσότερα πρωταθλήματα.

2 Δεκεμβρίου 2010 – Η επιστροφή του… προδότη
lebron-jamesjpg-8759bfbb5c677846.jpg
O James επιστρέφει στο Cleveland για πρώτη φορά ως φιλοξενούμενος. Του βουητό των φιλάθλων ξεπερνά κάθε φαντασία και το Quicken Loans Arena είναι κατάμεστο από υποστηρικτές των Cavaliers που χλευάζουν τον πρώην «Βασιλιά» τους. Σε μια πολύ… δύσκολη βραδιά -όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε- ο LeBron πετυχαίνει 38 πόντους καθοδηγώντας τους Heat σε μια εύκολη επικράτηση (118-90).

31 Μαΐου 2011 – Για πρώτη φορά σε Τελικούς ως φαβορί, αλλά…
in Game Six of the 2011 NBA Finals at American Airlines Arena on June 12, 2011 in Miami, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.
Η υπερομάδα του LeBron κάνει το καθήκον της, βρίσκεται στους Τελικούς του NBA και έχει μπροστά της έναν τελευταίο αντίπαλο, τους Mavericks του Dirk Nowitzki. Ο Γερμανός έπαιξε με γρίπη στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς, οι Wade και James τον ειρωνευτήκαν και το… κάρμα αντάμειψε το Dallas στο Game 6 «χαρίζοντας» του το πρωτάθλημα. Ο LeBron είναι μακριά από τον καλό του εαυτό (μόλις 17,8 πόντους ανά αγώνα) και παραδέχεται χρόνια μετά πως οι συγκεκριμένοι Τελικοί τον έπεισαν να δουλέψει ακόμα περισσότερο.

Νοέμβριος 2011 – Όταν… άλλαξε επίπεδο
Κατά τη διάρκεια αυτής της offseason ο «Βασιλιάς» προπονείται σκληρά με ένα και μοναδικό στόχο, να γίνει πραγματικά ασταμάτητος. Δουλεύει το σουτ του μαζί με τον Kevin Durant, ενώ ο - μετρ τους είδους- Hakeem Olajuwon, αναλαμβάνει να του διδάξει την τέχνη του footwork. Έτσι, ο μέχρι τότε εκρηκτικός slasher, μετατρέπεται σε έναν all-around ηγέτη.

12 Μαΐου 2012 – Ο λόγος του μετά το βραβείο του MVP
Ο LeBron παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής περιόδου για τρίτη φορά στην καριέρα του. Όμως αυτό δεν του αρκεί, για άλλο λόγο άφησε το αγαπημένο του Cleveland. «Δεν είναι αυτό το βραβείο που χρειάζομαι, θέλω το πρωτάθλημα», δηλώνει κατηγορηματικά.

21 Ιουνίου 2012 – Το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του
0DB3DBBF-4A91-4BCE-89C6-CEABAEDAD934.jpg
Μετά από μια τρομερή μονομαχία διάρκειας 7 αγώνων στους κόντρα στους Celtics, το Miami βρίσκεται ξανά στους Τελικούς του ΝΒΑ. Η Oklahoma δεν μπορεί να αντισταθεί και ο LeBron James (4-1) κατακτά το πολυπόθητο δακτυλίδι που τόσο αναζητούσε.

20 Ιουνίου 2013 – Back 2 back με… Ray Allen
USATSI_7855754-e1558585097747.jpg
Ένα χρόνο μετά Heat και Spurs χαρίζουν μια συναρπαστική σειρά Τελικών. Ο Ray Allen με ένα από χαρακτηριστικότερα σουτ στην ιστορία του μπάσκετ κρατά ζωντανούς του Heat στο Game 6, οδηγώντας τη σειρά σε έβδομη αναμέτρηση. Εκεί ο «Βασιλιάς»… καθαρίζει με 37 πόντους την ομάδα του Gregg Popovich πανηγυρίζοντας το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του.

15 Ιουνίου 2014 – Το Rematch και η… αποκαθήλωση
Οι δύο ομάδες είναι ξανά αντιμέτωπες διεκδικώντας το πρωτάθλημα. To Miami όμως, ύστερα από τέσσερις διαδοχικές παρουσίες σε Τελικούς, δείχνει να έχει φθαρεί. O Wade έχει μεγαλώσει και οι τραυματισμοί στα γόνατα είχαν αρχίσει να τον αποδυναμώνουν. Έτσι, οι Spurs πήραν εύκολα την… εκδίκηση τους κατακτώντας το πρωτάθλημα σε σειρά 5 αγώνων.

11 Ιουλίου 2015 – Η μεγάλη επιστροφή
image-placeholder-title.jpg
Τη διθυραμβική του έλευση του στο Miami, ακολούθησε -μετά από τέσσερα χρόνια και κάτι- ένα ταπεινό «I’m coming home» στο Sports Illustrated. Ο LeBron πήρε αυτό που ήθελε εις διπλούν, αποχαιρέτησε του πάντες στη Florida και βρήκε τη νέα πρόκληση της καριέρας του πίσω στα πάτρια εδάφη του Cleveland.

Ο LeBron James πριν από 11 χρόνια πήρε μια από τις πιο ιστορικές αποφάσεις στο ΝΒΑ. Άφησε τους αγαπημένους του Cavaliers και διάλεξε να χαράξει διαφορετικό δρόμο, συνθέτοντας μια τρομερή Big-3 που του χάρισε μέσα σε τέσσερα χρόνια 2 πρωταθλήματα, σημαντικά προσωπικά βραβεία και αμέτρητες μαγικές βραδιές.
636625868623447717-AP-APTOPIX-Heat-Bucks-Basketball-39255807_1.jpg

Αρκετοί υπερασπίστηκαν αυτή την κίνηση και ακόμη περισσότεροι την κατέκριναν. Ωστόσο, ο «Βασιλιάς» έδειξε πως δεν επηρεάζεται από την κριτική, καθώς όπως είχε δηλώσει στη βράβευση του ως ο MVP των Τελικών του 2013: «Έιμαι ο LeBron James, από το Akron του Ohio. Από το κέντρο της πόλης. Είμαι ευλογημένος που έχω φτάσει μέχρι εδώ και δεν με νοιάζει τίποτα απ’ όλα όσα λένε για εμένα».

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης