Τελευταία Νέα
Speculator

Ο «πύραυλος» ορκωτός της νέας Creta Farms σε νέες περιπέτειες - Άκυρες οι οικονομικές καταστάσεις της Τετοφάρμα

Ο «πύραυλος» ορκωτός της νέας Creta Farms σε νέες περιπέτειες - Άκυρες οι οικονομικές καταστάσεις της Τετοφάρμα
Σωρεία παραβάσεων με την ανοχή του ανύπαρκτου ΓΕΜΗ Αρκαδίας
Σχετικά Άρθρα
Άκυρες είναι οι οικονομικές καταστάσεις της ΤΕΤΟΦΑΡΜΑ θυγατρικής της νέας CRETA FARM που δημοσιεύτηκαν για τη χρήση του 2018 καθώς η θυγατρική πλέον του ομίλου Βιντζηλαίου δεν είχε λάβει άδεια από την ΕΛΤΕ για την αντικατάσταση ορκωτού ελεγκτή και συγκεκριμένα του κ. Βουνισέα της KPMG από τον κ. Κοτζαμάνη της ΣΟΛ.
Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες του Bankingnews, η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης έχει απορρίψει το αίτημα που υπέβαλε η ΤΕΤΟΦΑΡΜΑ για αλλαγή ορκωτού αλλά η εταιρεία παρ’ όλα αυτά προχώρησε στη δημοσίευση οικονομικών καταστάσεων.
Για το γεγονός αυτό φαίνεται να υπάρχουν ευθύνες και από την Υπηρεσία ΓΕΜΗ του Νομού Αρκαδίας που δεν ζήτησε την προσκόμιση της άδειας από την ΕΛΤΕ για την αλλαγή ορκωτού.

Έρχεται αποκαθήλωση

Βέβαια η ακυρότητα των οικονομικών καταστάσεων θα έχει ως συνέπεια την αποκαθήλωσή τους από το ΓΕΜΗ ενώ ερώτημα είναι ποιος θα ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία του 2018 δεδομένου ότι η KPMG συνεχίζει να είναι ο ορκωτός του ΤΕΤΟΦΑΡΜΑ !
Εκτός όμως από το αλαλούμ που διαμορφώνεται υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει το Bankingnews ο ελεγκτής της ΣΟΛ κ. Κοτζαμάνης Μιχαήλ είχε «πετύχει» το ακατόρθωτο να ολοκληρώσει με ρυθμό … πυραύλου σε λιγότερο από 10 ημέρες ελέγχους δύο χρήσεων της Τετοφάρμα.
Σημειωτέον ότι ο κ. Κοτζαμάνης έχει οριστεί ορκωτός ελεγκτής και για τη νέα Creta Farms, που αποτελεί μετεξέλιξη της Impala που απέκτησε το ενεργητικό της κρητικής εταιρίας, στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας .

Ο έλεγχος

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 5/10/2020 είχε συγκληθεί Γενική Συνέλευση της Τετοφάρμα η οποία αποφάσισε ομόφωνα την ανάκληση της «KPMG Ορκωτοί Ελεγκτές ΑΕ» ως ορκωτό ελεγκτή - λογιστή της εταιρείας και εξέλεξε επίσης ομόφωνα για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο χρήσεων 01/01/2018-31/12/2018 και 01/01/2019-31/12/2019 τους ορκωτούς λογιστές της εταιρείας «ΣΟΛ ΑΕ» τους Κοτζαμάνη Μιχαήλ τακτικό και Σαχινίδου Καλλινίκη ως αναπληρωματικό.
Βέβαια είχαν μπει στον κόπο να διευκρινίσουν καν ποια χρήση αφορά η ανάκληση δεδομένου ότι η KPMG είχε οριστεί μόνο για το 2018.

Τραγέλαφος

Ωστόσο τίθεται ερώτημα και για τη νομιμότητα των διαδικασιών σύγκλησης και λήψης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης δεδομένου δεν έχει ληφθεί η απαραίτητη έγκριση αλλαγής ορκωτού από την ΕΛΤΕ.
Ο τραγέλαφος δεν έχει τέλος καθώς η ΤΕΤΟΦΑΡΜΑ ενοποιήθηκε στις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2018 που δημοσίευσε η παλαιά εισηγμένη Creta Farms στις οποίες ελεγκτής ήταν η KPMG χωρίς καν η εταιρία να έχει ελεγχθεί από την KPMG!

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης