Τελευταία Νέα
Speculator

Το President Hotel δεν πωλείται, λένε πάλι οι βασικοί μέτοχοι - Οι λόγοι της εξόδου από το ΧΑ

Το President Hotel δεν πωλείται, λένε πάλι οι βασικοί μέτοχοι - Οι λόγοι της εξόδου από το ΧΑ
Το τίμημα θεωρείται χαμηλό για ένα τέτοιο ακίνητο, καθώς μέσω διαδικτύου πωλούνται ξενοδοχεία στην Αθήνα, χαμηλότερης κατηγορίας και σε χειρότερες περιοχές με μεγαλύτερη σημαντικά τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο
Σχετικά Άρθρα

«Ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα δεν έχουν κάποιο σχέδιο πώλησης των Μετοχών της Εταιρείας ή/και του ξενοδοχείου President, δεν υφίσταται κάποια δρομολογημένη σχετική διαδικασία και δεν έχει δοθεί η οποιαδήποτε σχετική εντολή προς οποιοδήποτε πρόσωπο να διερευνήσει και να διαπραγματευτεί μία τέτοια συναλλαγή», επαναλαμβάνουν στο ενημερωτικό δελτίο οι βασικοί μέτοχοι της ΓΕΚΕ στα πλαίσια της δημόσιας πρότασης.
Τα παραπάνω είχαν επίσης ανακοινώσει στο παρελθόν με αφορμή αγγελία για την πώληση του ξενοδοχείου.
Η δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης ΓΕΚΕ αποτελεί τυπική διαδικασία καθώς ήδη οι βασικοί μέτοχοι, ήτοι Δωροθέα Κεφάλα, Κωνσταντίνος Κεφάλας, Γεώργιος Κεφάλας και Αγγελική Κεφάλα κατέχουν το 93,14% του συνόλου των μετοχών, δηλαδή παραπάνω από το 90% που απαιτεί ο νόμος.
Έτσι μετά το πέρας της διορίας θα ασκήσουν το δικαίωμα του squeeze out και θα βγάλουν τη μετοχή από το ΧΑ.
Υπενθυμίζεται πως οι βασικοί μέτοχοι, υπογράφοντας μία δήλωση ενημέρωσαν πως δρουν συντονισμένα και με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιήθηκε ο κανονισμός περί δημόσιων προτάσεων.
Σημειώνεται πως το τίμημα θεωρείται χαμηλό για ένα τέτοιο ακίνητο, καθώς μέσω διαδικτύου πωλούνται ξενοδοχεία στην Αθήνα, χαμηλότερης κατηγορίας και σε χειρότερες περιοχές με μεγαλύτερη σημαντικά τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο.

Τι επιδιώκουν οι βασικοί μέτοχοι

Μέσω της διαγραφής των Μετοχών της Εταιρείας, ο Προτείνων επιδιώκει να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη αποφάσεων και την επιχειρηματική δραστηριότητα της Εταιρείας, καθώς και να εξοικονομήσει πόρους από τα κόστη που συνδέονται με τη διατήρηση της διαπραγμάτευσης των Μετοχών της Εταιρείας στο Χ.Α.
Παράλληλα, ενδέχεται να προβεί σε ορισμένες διοικητικές μεταρρυθμίσεις, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Εταιρεία δεν θα χρειάζεται να συμμορφώνεται πλέον με τις απαιτήσεις που τίθενται για τις εισηγμένες εταιρείες.
Για παράδειγμα, η Εταιρεία δεν υποχρεούται να τηρεί τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης που ισχύουν στην Ελλάδα για τις εισηγμένες εταιρείες ή να έχει επιτροπή ελέγχου, ενώ στο προσωπικό που είναι επιφορτισμένο με την τήρηση των σχέσεων με τους επενδυτές ή υποχρεώσεων που σχετίζονται με τη συμμόρφωση με χρηματιστηριακούς νόμους αναμένεται να ανατεθούν νέα διοικητικά καθήκοντα.
Τέλος, ορισμένα από τα κόστη της Εταιρείας που συνδέονται με τη διατήρηση της διαπραγμάτευσης των Μετοχών στο Χ.Α. θα εξοικονομηθούν.

Το ιστορικό

Η ΓΕΚΕ είναι η εταιρεία που κατέχει το ξενοδοχείο «President» στη περιοχή των Αμπελοκήπων στην Αθήνα και η δραστηριότητά της σχετίζεται αποκλειστικά με την εκμετάλλευση και τη λειτουργία του ξενοδοχείου.
Το ξενοδοχείο ανήκει στην Α’ κατηγορία και είναι 4 αστέρων.
Το President έχει ύψος 68 μέτρων, είναι 22 ορόφων, αποτελείται από 516 δωμάτια και 918 κλίνες και διαθέτει 176 θέσεις στάθμευσης, απέχει 700 μέτρα από τους σταθμούς του μετρό Πανόρμου και Αμπελόκηποι.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1972 από μέλη της οικογένειας Κεφάλα, με σκοπό την δραστηριοποίηση στην παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών.
Το 1977 Ολοκληρώνεται η κατασκευή του κτιρίου.
Επί του οικοπέδου ανεγέρθηκε ένα από τα υψηλότερα κτίρια των Αθηνών, 20 ορόφων και συνολικού εμβαδού 34.280 τ.μ.
Το 1978 και συγκεκριμένα στις 18 Μαρτίου λειτούργησε για πρώτη φορά το ξενοδοχείο ενώ το 2000 η Εταιρεία έκανε την είσοδο της στο Χρηματιστήριο Αξιών με τιμή εισαγωγής 11,74 ευρώ και τώρα φεύγει με τιμή 5,75 ευρώ ανά μετοχή.
Το 2004 η Εταιρεία προχώρησε σε πλήρη ανακαίνισή των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου υλοποιώντας εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης, προκειμένου να υποδεχτεί την κορυφαία αθλητική διοργάνωση «ΑΘΗΝΑ 2004», συμμετέχοντας ενεργά μέχρι σήμερα σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις φιλοξενώντας κορυφαίους αθλητές, αθλήτριες του κόσμου
Την περίοδο 2014-2021 η Εταιρεία έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις με σκοπό τον συνεχή εκσυγχρονισμό των ξενοδοχειακών της εγκαταστάσεων οι οποίες αφορούν το parking της εταιρείας, τον περιβάλλοντα χώρο, τον τεχνικό της εξοπλισμό, τους κοινόχρηστους χώρους και την αισθητική βελτίωση των δωματίων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης