Τελευταία Νέα
Speculator

Βγαίνουν από τα ντουλάπια οι σκελετοί - Λουκέτο αν δεν μπουν 150 εκατ. ευρώ στην City Insurance

Βγαίνουν από τα ντουλάπια οι σκελετοί - Λουκέτο αν δεν μπουν 150 εκατ. ευρώ στην City Insurance
Οι Ολλανδοί κάνουν παιχνίδι - Στις 4 Σεπτεμβρίου 2021 κρίνεται η τύχη της εταιρίας
Σχετικά Άρθρα

Η Ρουμανική Εποπτική Αρχή για τις χρηματοοικονομικές υποθέσεις είναι στημένη στην γωνία και περιμένει να μετρήσει 150 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά να περνούν στα Ταμεία της ασφαλιστικής City Insurance.
Το ποσό αυτό απαιτείται να καταβληθεί άρτιο από τους μετόχους για την κεφαλαιοποίηση της ασφαλιστικής.
Στην περίπτωση που δεν καταβληθεί το ποσό αυτό, ο Επόπτης έχει διαβεβαιώσει ότι θα ενεργοποιήσει στο ακέραιο όλες τις νομικές διατάξεις.
Τούτο σημαίνει ότι ξεκινάει η διαδικασία για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της και η διαδικασία πτώχευσης.
Για την κάλυψη των 150 εκατομμυρίων ευρώ, ύψος ποσού που απαιτείται για να καλυφθούν οι κεφαλαιακές απαιτήσεις SCR και MCR έχουν εκδοθεί 738.000.000 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 1 λέϊ συνολικής αξίας 738.000.000 λέϊ –ποσό που ισοδυναμεί με 150.000.000 ευρώ, υπό τη συναλλαγματική ισοτιμία 4,92 λέϊ / ευρώ.
Η προθεσμία εγγραφής και πληρωμής μετοχών ήταν 25.08.2021.

Συνεργασία Ολλανδών με ASF

Στις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο μέτοχος που κρατούσε την πλειοψηφία των μετοχών, η Vivendi International, πούλησε τις μετοχές της στην Ολλανδικό I3CP Holdings με κύριο αντικείμενο τις ασφάλειες και αντασφάλειες. Πρόκειται για μία εταιρεία που παρουσιάζεται να έχει στο ενεργητικό της 15 δισ. ευρώ.
H 3CP στην ιστοσελίδα της επιβεβαιώνει ότι στις 25 Αυγούστου 2021 ενέγραψε στο μετοχική της κεφάλαιο της City Insurance όλες τις μετοχές που εκδόθηκαν πρόσφατα σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων («EGMS») της 21ης Ιουλίου 2021.
Τονίζει ότι συνεργάζεται με την ASF με στόχο να ολοκληρώσει την διαδικασία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της City Insurance, να εγκριθούν οι κανονιστικές ρυθμίσεις που συνεπάγεται αλλαγή στον έλεγχο της εταιρείας.

Μετά την έφοδο του Επόπτη

Το εγγυητικό σχήμα Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), τοποθετήθηκε προσωρινός διαχειριστής στην ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., με έδρα στη Ρουμανία.
Σύμφωνα με την τότε ενημέρωση της εποπτικής αρχής της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority, το εγγυητικό σχήμα είχε περιθώριο 4 μηνών για την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής κατάστασης και τη διασφάλιση της συνετής και χρηστής διαχείρισης της επιχείρησης.

Στην Ελλάδα είναι ΕΠΥ

Στην Ελλάδα ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), στο χαρτοφυλάκιο της οποίας κατά την ημέρα της ανακοίνωσης υπήρχαν περί τα 180.000 οχήματα στην Ελλάδα
Η City Insurance ελέγχει το περίπου το 20% στην Ρουμανία με ετήσια ασφάλιστρα περίπου 470 εκατομμύρια ευρώ.
Το έλλειμμα κεφαλαίων προσεγγίζει τα 170 εκατομμύρια ευρώ.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης