Τελευταία Νέα
Speculator

Οι απαγορευμένες εξαγωγές του ΙΦΕΤ, η Πυργιώτισσα και η αλλαγή οργανογράμματος

Οι απαγορευμένες εξαγωγές του ΙΦΕΤ, η Πυργιώτισσα και η αλλαγή οργανογράμματος
Οι αντιδράσεις και τα ερωτήματα για τον ΕΟΦ
Σχετικά Άρθρα

Αναστάτωση χωρίς προηγούμενο κρατεί στο ΙΦΕΤ, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιάννη Σωτηρίου να θεωρείται ότι συμπεριφέρεται πλέον σαν Βυζαντινός Αυτοκράτορας στον Οργανισμό.
Ως γνωστό μια από τις κύριες και σοβαρότερες αρμοδιότητες του ΙΦΕΤ είναι να προμηθεύεται από το εξωτερικό “ορφανά” φάρμακα για τους Έλληνες ασθενείς, δηλαδή φάρμακα τα οποία δεν κυκλοφορούν στην Ελληνική ιδιωτική φαρμακαγορά, παρ όλα αυτά κρίνονται απαραίτητα για τους συνανθρώπους μας. Η αγορά αυτή μάλιστα γίνεται σε εμπιστευτικές τιμές.
Ασφαλώς είναι κατανοητό πως το ΙΦΕΤ σαν Οργανισμός, απαγορεύεται αυστηρά από την Ελληνική Νομοθεσία να επαναπουλάει αυτά τα σκευάσματα σε χώρες του εξωτερικού, ακριβώς γιατί προορίζονται αποκλειστικά για τους Έλληνες ασφαλισμένους. Με απλά λόγια το ΙΦΕΤ δεν επιτρέπεται από την Νομοθεσία να κάνει παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων, (που έχει προηγουμένως εισάγει) σε καμία περίπτωση.
Ο κ. Σωτηρίου όμως, αγνοώντας επιδεικτικά τις υποδείξεις των αρμοδίων έμπειρων Διευθυντών του Οργανισμού, πήρε την απόφαση να εξάγει κατ επανάληψη φάρμακα που έχει εισάγει το ΙΦΕΤ (δεκάδες τεμάχια από πανάκριβα προϊόντα) σε Φαρμακαποθήκες του Εξωτερικού. Τι και αν ωρύεται γεμάτη αγανάκτηση η έμπειρη Διευθύντρια Φαρμάκων κα Παπαστεργίου;

Εξαγωγές αμαρτωλής παραγγελίας

Μάλιστα η μια περίπτωση, αφορά την πώληση στο εξωτερικό δεκάδων τεμαχίων από το προιόν CUPRIOR (τεμάχια που προέρχονταν από την μεγάλη αμαρτωλή παραγγελία της Μ. Πέμπτης από την εταιρεία ΙΝΤΕGRIS του κ. Θεριανού). Άλλη περίπτωση αφορά ακριβό φάρμακο Αμερικανικής Εταιρείας για την θεραπεία της Κυστικής Ίνωσης.
Η κίνηση του επικεφαλής του ΙΦΕΤ δίνει το δικαίωμα στους Επίσημους Παραγωγούς των φαρμάκων αυτών, να κινηθούν νομικά εναντίον του ΙΦΕΤ, ακόμη και στο μέλλον, διότι πρόκειται για πρακτική Αθέμιτου Ανταγωνισμού.
Οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως τη διαδικαστική δουλειά την κάνει αποκλειστικά η έμπειστη Πυργιώτισσα Σύμβουλός του, χωρίς να ενημερώνεται κανείς.
Αξιοσημείωτο είναι, πως και η Διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας, έμπειρη δικηγόρος κα Σταφυλά Φωτεινή επισήμανε στον Σωτηρίου τους κινδύνους που προκύπτουν από αυτές τις παράνομες εξαγωγές, αλλά εκείνος αγνόησε και εκείνη..

Αλλαγή οργανογράμματος

Εν τω μεταξύ ο κ. Σωτηρίου μέσα στον Αύγουστο, και ενώ όλοι έλλειπαν σε διακοπές, αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζική αλλαγή του Οργανογράμματος στο ΙΦΕΤ, μετονομάζοντας τις Διευθύνσεις του Οργανισμού και επιθυμώντας ασφαλώς να αλλάξει όλα τα πρόσωπα !!! Για τον σκοπό αυτό, όρισε αρχικά Διοικητικό Συμβούλιο στις 12/8, ημέρα Πέμπτη πριν τον Δεκαπενταύγουστο, ώστε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία από το 7μελές Δ.Σ, σαν πρώτο βήμα. Ο πρόεδρος όμως του Δ.Σ του ΙΦΕΤ κος Πανταζής Δημήτρης δεν συμμετείχε στο διαδικτυακό Δ.Σ, δείχνοντας έτσι την διαφωνία του ξεκάθαρα , ειδικά ως προς την ημέρα διεξαγωγής μιας τόσο σοβαρής συνάντησης. Επίσης άλλο ένα μέλος του Δ.Σ που δεν παρευρεθεί δείχνοντας την δυσαρέσκειά του, ήταν και ο εκπρόσωπος και πρόεδρος του Σωματίου των εργαζομένων . Όμως με 5 θετικές ψήφους (του κ. Σωτηρίου και των 4 Δικών του) η πρώτη απόφαση πελήφθη. Βέβαια για να οριστικοποιηθούν όλα αυτά, χρειάζεται η έγκριση του Μονομέτοχου ΕΟΦ, δηλαδή να το δεχτεί η Συνέλευση των μετόχων. Άραγε θα συμβεί αυτό ? Και αν ναι, τί θέση θα πάρει ο νέος Υπουργός κος Πλεύρης στου οποίου το χαρτοφυλάκιο ανήκει το ΙΦΕΤ;

Χαρακτηριστικό είναι, πως στην Διεύθυνση Έρευνας Αγοράς, σκοπεύει να τον τοποθετήσει την επί δεκαετία Διευθύντρια Προσωπικού του ΙΦΕΤ και πτυχιούχο Κοινωνιολογίας (κα Σταύρου Ευαγγελία) παντελώς άσχετη με το αντικείμενο (στην θέση πρέπει να ηγείται Φαρμακοποιός, Χημικός, Ιατρός ή Βιολόγος). Επιβεβαιωμένες πληροφορίες πάντως λένε, πως η κοινωνιολόγος δεν πρόκειται να δεχτεί την καυτή πατάτα που της πετάει ο Σωτηρίου και ήδη συμβουλεύεται εργατολόγο. Επίσης πολύ έντονα έχει αντιδράσει η επί σειρά ετών έμπειρη και αποτελεσματική Διευθύντρια Εργαστηρίων, πτυχιούχος Χημικός με εξαιρετικό βιογραφικό Σπουδών, της οποίας πρότεινε την Διεύθυνση Προσωπικού η οποία δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο !! ήηση εη εν λόγω εργαζόμενη επειδή δεν ενδιαφέρεται για τη θέση φαίνεται να ήλθε σε επαφή με εργατολόγο.

Η βοηθός μέσω ICAP

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo τελευταίο διάστημα ο κ. Γιάννης Σωτηρίου φρόντισε να βρει βοηθό της επιλογής του για την Πυργιώτισσα Σύμβουλό του, για να την βοηθάει στην Έρευνα Αγοράς. Πρόκειται για μια νεαρή οικονομολόγο που ήρθε στο ΙΦΕΤ μέσω ICAP, αντικαθιστώντας τον Θεσσαλονικιό που έχει αποχωρήσει.
Πολλοί πάντως στην αγορά ισχυρίζονται πως ο Θεσσαλονικιός, αν και έχει αποχωρήσει, εξακολουθεί να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης