Τελευταία Νέα
Speculator

Πρωτοφανές από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πλήρωσε 15.500 ευρώ για γνωμοδότηση κατά νομοσχεδίου της κυβέρνησης

Πρωτοφανές από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πλήρωσε 15.500 ευρώ για γνωμοδότηση κατά νομοσχεδίου της κυβέρνησης
Η απευθείας ανάθεση και τα ερωτήματα…προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Σχετικά Άρθρα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα απόφαση που δημιουργεί όμως ερωτηματικά δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Πρόκειται για μια απευθείας ανάθεση που έγινε από την Εκτελεστική Επιτροπή προς τη δικηγορική εταιρία Γκόρτσος και Συνεργάτες του πρώην Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών του κ. Χρήστου Γκόρτσου.
Το ποσό που κατέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με το ΦΠΑ ανέρχεται σε 15.500 ευρώ και το έργο της δικηγορικής εταιρίας ήταν η σύνταξη γνωμοδότησης αναφορικά με το υπό σύνταξη νομοσχέδιο για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η ανάθεση αυτή αν μη τι άλλο δημιουργεί ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά της δεδομένου ότι οι γνωμοδοτήσεις ζητούνται όταν υπάρχει διχογνωμία.
Και προκύπτει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ζήτησε γνωμοδότηση προκειμένου να αποκρούσει διατάξεις που είχαν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή.
Ουσιαστικά δηλαδή έχουμε την ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υπό την κα Λαζαράκου να κινείται εναντίον της νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα έπαιρνε η κυβέρνηση καθώς το σχετικό νομοσχέδιο δεν είχε τεθεί καν σε διαβούλευση και ούτε είχε τεθεί μέχρι σήμερα.

Αντιδράσεις

Είναι όμως γνωστό ότι διατάξεις που προωθούνταν είχαν προκαλέσει αντιδράσεις ειδικά από το προσωπικό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (είχαν μάλιστα κάνει και απεργία) ενώ η Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν αντίθετη με το διαχωρισμό αρμοδιοτήτων και ειδικά με την δημιουργία Συμβουλίου Κατασταλτικής Λειτουργίας που κατά πληροφορίες περιελάμβανε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Το ζήτημα που προκύπτει είναι ότι πληρώθηκαν 15.500 ευρώ χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο καθώς το νομοσχέδιο μέχρι σήμερα δεν έχει βγει για διαβούλευση και μάλιστα η πληρωμή έγινε παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει νομική υπηρεσία η οποία είναι αδύνατο (τουλάχιστον αυτό επιβάλλεται) να μην γνωρίζει τα θέματα της Κεφαλαιαγοράς.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης