Τελευταία Νέα
Speculator

Η ΑΥΓΗ που «δεν κλείνει» αλλά οδηγείται στο κλείσιμο

Η ΑΥΓΗ που «δεν κλείνει» αλλά οδηγείται στο κλείσιμο
Με σελίδες λιγότερες και από τα έντυπα Φουρθιώτη η ιστορική εφημερίδα
Σχετικά Άρθρα

Η προφητεία εκπληρώθηκε και όσοι είχαν πιστέψει ότι στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν βρει τη μαγική συνταγή για την εξυγίανση της ΑΥΓΗΣ και του Ρ/Σ Στο Κόκκινο μάλλον απογοητεύτηκαν για μια ακόμα φορά όπως αυτοί που πίστεψαν στην υπερήφανη διαπραγμάτευση του 2015 και τα μνημόνια που θα σκίζονταν με ένα άρθρο και ένα νόμο.
Στις 20 Ιανουαρίου το bankingnews είχε προδιαγράψει το μέλλον της ΑΥΓΗΣ με το ρεπορτάζ «Η εξυγίανση της ΑΥΓΗΣ που δεν… βγαίνει και η μεγάλη σφαγή που έρχεται» (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το ρεπορτάζ) στο οποίο αποτυπώθηκε η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει χρόνο προφανώς και για να διευκολύνει την παράταξή του στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ που ακολουθούσαν.

Όμως πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις άρχισαν οι απολύσεις από το Ραδιόφωνο στο Κόκκινο που είναι μεν άλλη εταιρία αλλά αποτελεί και τη χοάνη που δαπανά τεράστια ποσά και με ανύπαρκτα ουσιαστικά έσοδα.
Η αναδιάρθρωση είναι προφανές πως έχει ξεκινήσει και το επόμενο διάστημα οι απολύσεις θα έχουν την τιμητική τους δεδομένου ότι φέτος το κόμμα θα διαθέσει τουλάχιστον 1 εκ λιγότερα από πέρυσι.
Με την άδεια του κ. Τσέκερη στενού συνεργάτη του κ. Τσίπρα που αφού παραιτήθηκε ηρωικώς αρχικά γιατί θα έκλεινε το καθημερινό φύλλο επανήλθε στην συνέχεια γιατί δεν έκλεισε το καθημερινό φύλλο αλλά μένει παρ ότι οδηγείται σε απαξίωση και λουκέτο.
Και πως μπορεί άλλωστε αυτό να αποφευχθεί ή κάποιος να ισχυριστεί ότι έχει προοπτική μια ημερήσια εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας όταν κυκλοφορεί σε 24 σελίδες και διαγκωνίζεται σε αριθμό σελίδων τα έντυπα του κ. Φουρθιώτη;

Το πρώτο βήμα άλλωστε για την απαξίωση των δημοσιογράφων της εφημερίδας είναι η μείωση των σελίδων και άρα του αριθμού δημοσιογράφων.
Ουσιαστικά ακολουθείται η τακτική της υποβάθμισης και η δημιουργία συνθηκών μη απαραίτητου προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι προσδιορίζουν το προσωπικό που εξωθείται σε αποχώρηση σε 15 άτομα.
Είναι όμως σαφές ότι ο αριθμός 30 θα αποδειχτεί ιδιαίτερα συντηρητικός.
Και φαίνεται ότι κάποιοι έχουν πάρει το μήνυμα ότι δεν είναι επιθυμητοί.
Γιατί στις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζόμενων συμμετέχουν περίπου οι μισοί από όσους εργάζονται στην ΑΥΓΗ λες και κατά ένα μαγικό τρόπο οι υπόλοιπο ούτε έχουν την ίδια αγωνία απώλειας των θέσεων εργασίας ούτε θεωρούν ότι υπάρχει κάτι γενικότερα που να απειλεί τη δουλειά τους.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης