Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Οι δύο ανώνυμες καταγγελίες για Τράγκα στην Αρχή Ξεπλύματος το προηγούμενο «θάψιμο» και οι … συμπτώσεις

Αποκάλυψη: Οι δύο ανώνυμες καταγγελίες για Τράγκα στην Αρχή Ξεπλύματος το προηγούμενο «θάψιμο» και οι … συμπτώσεις
Η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων πάντως στο εξωτερικό αντιμετωποίζει σημαντικές δυσχέρειες και είναι αμφίβολο αν στο τέλος θα δεσμευτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία ειδικά με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κάποια καταδίκη σε βάρος του Γιώργου Τράγκα.

Δύο ανώνυμες καταγγελίες μια τον Μάρτιο του 2021 και άλλη μια το Σεπτέμβριο του 2021 φαίνεται ότι αποτέλεσαν την απαρχή για το ξετύλιγμα του μίτου της Αριάδνης της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Και οι δύο καταγγελίες υποβλήθηκαν στην Αρχή για το Ξέπλυμα με την πρώτη να υποβάλλεται επί εποχής Προεδρίας της κας Άννας Ζαϊρη και να μην φαίνεται να τυγχάνει του απαραίτητου διεξοδικού ελέγχου ή να μην καταλήγει σε κάποιο αποτέλεσμα.
Η κα Ζαίρη υπενθυμίζεται ότι βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τη λήξη της θητείας της τον Ιούνιο του 2021.

Η πρώτη καταγγελία
ήταν ωστόσο λιτή και χωρίς πολλά στοιχεία και έγινε όλως συμπωματικά λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση από τον Γιώργο Τράγκα της δημιουργία του κόμματος Ελεύθεροι Άνθρωποι.
Ωστόσο φαίνεται ότι η κα Ζαίρη είχε άπλετο χρόνο να κάνει έλεγχο για κινήσεις του Γιώργου Τράγκα από το 2018 αλλά ουδέν έπραξε για λόγους που προφανώς η ίδια αλλά και όσοι τυχόν ενεπλάκησαν από την Αρχή Ξεπλύματος γνωρίζουν.
Και αυτό διότι το 2018 η Τράπεζα Πειραιώς ενημέρωσε για ύποπτες συναλλαγές προς την εταιρία ΚΟΡΠΟΡΕΪΤ ΓΟΥΕΜΠ Α.Ε. από τη «EUROMEDIA ACTION AE» ποσού 43.113 ευρώ και από το Γιώργο Τράγκα 400.000 ευρώ.
Και αυτό διότι ο Γιώργος Τράγκας ήταν εγγυητής του δανείου της ΚΟΡΠΟΡΕΪΤ ΓΟΥΕΜΠ Α.Ε και ταυτόχρονα νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «EUROMEDIA ACTION AE» ενώ σε ερωτήσεις της Τράπεζας δεν δικαιολόγησε την προέλευση των χρημάτων.

Η δεύτερη καταγγελία

Η δεύτερη ανώνυμη καταγγελία που εστάλη στην Αρχή Ξεπλύματος τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν απολύτως αναλυτική και πολυσέλιδη και ουσιαστικά το σύνολο των στοιχείων που περιείχε ταυτίζεται και με το πόρισμα το οποίο έχει διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης την τελευταία περίοδο.
Έτσι η Αρχή χρειάστηκε να κάνει πολύ λίγα πράγματα και στις 2 Ιουνίου να κινήσει τις διαδικασίες δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Τράγκα.
Η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων πάντως στο εξωτερικό αντιμετωπίζει σημαντικές δυσχέρειες και είναι αμφίβολο αν στο τέλος θα δεσμευτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία ειδικά με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κάποια καταδίκη σε βάρος του Γιώργου Τράγκα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης