Τελευταία Νέα
Speculator

Μεγάλη εκλογική ανατροπή στο Συνεγγυητικό και … απουσία Λαζαράκου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Μεγάλη εκλογική ανατροπή στο Συνεγγυητικό και … απουσία Λαζαράκου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Με δύο εκπροσώπους στο διοικητικό συμβούλιο ο όμιλος Eurobank - Γκρίνιες για την σιγή... στη Γενική Συνέλευση
Σχετικά Άρθρα
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο ΣΜΕΧΑ δεν θα έχει την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεγγυητικού.
Στις πρώτες εκλογές μετά την αλλαγή του νόμου που διέπει τη λειτουργία του Οργάνου 5 εκπρόσωποι μελών εκ των οποίων δυο προέρχονται από τον ΣΜΕΧΑ, δυο από τον όμιλο EUROBANK και ένας από τους θεσμικούς επενδυτές.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την κάλπη των Χρηματιστηριακών εταιρειών εκλέγονται οι  Σπύρος Κυρίτσης, Νίκος Ανδριανόπουλος και Νίκος Πετροπουλάκης ο οποίος εξελέγη μετά από κλήρωση καθώς ισοψήφησε με τον Αλέξανδρο Μωραΐτακη και τον Παναγιώτη Ταναμπασίδη.
Υποψήφιοι ήταν επίσης και οι χρηματιστές Ίων Κουφοπαντελής και Ευάγγελος Χαρατσής που κατέλαβαν τις δύο τελευταίες θέσεις και επίσης δεν εξελέγησαν.
Από την κάλπη των θεσμικών και των asset managers εξελέγησαν ο  Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος και η Ελένη Κορίτσα.
Στο νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεγγυητικού θα συμμετέχουν επίσης ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ένας του Υπουργείου των Οικονομικών

Η απουσία Λαζαράκου

Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι στις εκλογές του Συνεγγυητικού δεν παρέστη η πρόεδρος του και Πρόεδρος της Επιτροπής Βασιλική Λαζαράκου η οποία ως συνήθως λείπει στο εξωτερικό αλλά και το γεγονός ότι στους υποψηφίους δεν δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξουν τις απόψεις τους ζωντανά ενώπιον των μελών του Συνεγγυητικού.
Είχαμε λοιπόν εκλογές μουγκές και χωρίς πολλές επισημότητες….
Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στο ποιος θα οριστεί εκπρόσωπος στο Συνεγγυητικό από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία μέχρι σήμερα εκπροσωπείτο από τον Πρόεδρό της που κατείχε και τη θέση του Προέδρου γεγονός που ίσως εξηγεί και την απουσία Λαζαράκου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης