Τελευταία Νέα
Speculator

Το «καπέλο» της Εθνικής Ασφαλιστικής στον Εθνικό Δείκτη Υγείας και οι αδικαιολόγητες αυξήσεις ασφαλίστρων

Το «καπέλο» της Εθνικής Ασφαλιστικής στον Εθνικό Δείκτη Υγείας και οι αδικαιολόγητες αυξήσεις ασφαλίστρων
Ποιους λόγους επικαλείται η Εθνική Ασφαλιστική για την επιβολή των αυξήσεων
Σχετικά Άρθρα
Αυξήσεις ασφαλίστρων 9,4% σε παλαιά ισόβια προγράμματα επιβάλλει η Εθνική Ασφαλιστική επικαλούμενη σειρά λόγων όπως ο πληθωρισμός και η αύξηση του κόστους (αλλά και η απότομη αύξηση της συχνότητας και της σοβαρότητας των καλυπτόμενων περιστατικών).
Όλα αυτά βέβαια αναφέρονται γενικόλογα και χωρίς κανένα στοιχείο τεκμηρίωσης σρτις επιστολές με τις αυξήσεις που αποστέλλονται στους ασφαλισμένους όπως αυτή που δημοσιεύει σήμερα το ΒΝ.
Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η Εθνική Ασφαλιστική υπό τους νέους μετόχους της επικαλείται για «την αναγκαιότητα και το εύλογο των αναπροσαρμογών ευρέως προσβάσιμους δείκτες που αντικατοπτρίζουν την αύξηση του κόστους της ιδιωτικής ασφάλισης» όπως ο Ενιαίος Δείκτης Υγείας του ΙΟΒΕ. Δηλαδή επικαλείται ευρέως προσβάσιμους δείκτες που δεν αναφέρει αλλά «δειγματοληπτικά» αναφέρεται σε έναν συγκεκριμένο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίκληση του Ενιαίου Δείκτη Υγείας του ΙΟΒΕ δεν είναι τυχαία καθώς, με το ΠΔ 13/25.2.2022 (ΦΕΚ 30Α /2022) καθιερώθηκε, αποκτώντας επίσημη υπόσταση, ο «Ενιαίος Δείκτης Υγείας» που επεξεργάζεται και παράγει το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την ετήσια αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων υγείας με υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη. Ο«Ενιαίος Δείκτης Υγείας» του ΙΟΒΕ διαμορφώνει πλέον τον επίσημο ετήσιο «Ιατρικό Πληθωρισμό» με βάση τον οποίο οι Ασφαλιστικές Εταιρίες προσαυξάνουν τα ετήσια ασφάλιστρα που καλούνται να πληρώσουν οι πελάτες τους. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει και εκείνη τον «Δείκτη Τιμών Υγείας» που διαμορφώνει τον κρατικό ετήσιο «Ιατρικό Πληθωρισμό».
Όμως ο τελευταίος Ενιαίος Δείκτης Υγείας του ΙΟΒΕ που έχει δημοσιοποιηθεί αφορά στο 2021 όπου δείχνει αύξηση 5,7% το οποίο απέχει από την αύξηση του 9,4% που επιβάλλει η Εθνική Ασφαλιστική. Μάλιστα σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του ΙΟΒΕ που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και αφορά το 2021 ο ΕΔΥ καταγράφει οριακά αρνητική μεταβολή ύψους 0,4%.χωρίς την επίδραση της ηλικίας.
Άραγε η Εθνική Ασφαλιστική με ποιο τρόπο εφαρμόζει το ποσοστό αύξησης που είναι μεγαλύτερο από τον Ενιαίο Δείκτη Υγείας;
Capture_13.JPG
Capture_b.JPG

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης