Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκλειστικό: Στο σκαμνί της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου ο ορκωτός της Εβροφάρμα

Αποκλειστικό: Στο σκαμνί της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου ο ορκωτός της Εβροφάρμα
Ο ορκωτός που υπέγραψε τις οικονομικές καταστάσεις του 2020 είναι σήμερα αναπληρωματικός ορκωτός και οι δύο ορκωτοί είναι της εταιρίας Ksi
Στο πειθαρχικό της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου (ΕΛΤΕ) παραπέμπεται σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ ο ορκωτός της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ που επισκόπησε τις οικονομικές καταστάσεις του 2020 αλλά δεν υπογράφει τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τουλάχιστον κάποια από τα ευρήματα της ΕΛΤΕ έχουν επιλυθεί.
Ο ορκωτός που υπέγραψε τις οικονομικές καταστάσεις του 2020 είναι σήμερα αναπληρωματικός ορκωτός και οι δύο ορκωτοί είναι της εταιρίας Ksi.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της ΕΛΤΕ μεταξύ άλλων στην αποτίμηση των Βιολογικών Περιουσιακών Στοιχείων δηλαδή τις αγελάδες της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ δεν περιλαμβανόταν το κόστος πώλησης ο οποίος εκ των υστέρων ανέφερε ότι είναι μηδέν αλλά δεν μπορούσε να το τεκμηριώσει ούτε το είχε τεκμηριώσει σε φύλλο εργασίας.
Επίσης στο μοντέλο υπολογισμού της αξίας των αγελάδων δεν περιλαμβάνονταν κίνδυνοι από μεταδοτικές νόσους των ζώων ενώ παρά το γεγονός ότι η εταιρία έχει δύο διαφορετικές ράτσες αγελάδων με σημαντικά διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά δεν υπήρχε καμία αναφορά στο πως αυτό επηρεάζει την εύλογη αξίας τους.
Παράλληλα δεν έγινε έλεγχος από τον ορκωτό του τρόπου αποτίμησης των ακινήτων ( η εταιρία δεν έκανε έλεγχο απομείωσης) ενώ διαπιστώθηκε ότι ο εκτιμητής δεν υπήρχε στο μητρώο πιστοποιημένων εκτιμητών του Υπουργείου Οικονομικών.
Πέραν αυτού οι ελεγκτές επισημαίνουν το θέμα της μη ενοποίησης της ΑΛ ΜΑΡΩ ΙΚΕ (ενοποίηση του 20% με τη μέθοδο της καθαρής θέσης) παρά το γεγονός ότι ελέγχεται από τα ίδια πρόσωπα ή συνδεδεμένα πρόσωπα με αυτά της εισηγμένης.
Σημειωτέον ότι στις οικονομικές καταστάσεις του 2023 αναφέρεται πως το 20% της ΑΛ ΜΑΡΩ ΙΚΕ πουλήθηκε σε άλλη εταιρία έναντι 105 χιλιάδων και η ΑΛ ΜΑΡΩ ΙΚΕ χαρακτηρίζεται ως πρώην συνδεδεμένη.
Ωστόσο συνεχίζει να ελέγχεται από μέλη της οικογένειας Παπαζηλάκη και το 20% πουλήθηκε σε εταιρία που επίσης ελέγχεται από την οικογένεια Παπαζηλάκη που ελέγχει την εισηγμένη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης