Τελευταία Νέα
Chania
Speculator

Έργα και ημέρες ΟΠΕΚΕΠΕ - Η δίκη της αρπαχτής του Γράμμου, οι ενοικιάσεις από πεθαμένους και οι πλαστογραφίες μέσω ΚΕΠ

Έργα και ημέρες ΟΠΕΚΕΠΕ - Η δίκη της αρπαχτής του Γράμμου, οι ενοικιάσεις από πεθαμένους και οι πλαστογραφίες μέσω ΚΕΠ
Η εξαφανισμένη μελέτη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και οι κομπίνες ιδιοκτητών Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) που συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά
Σχετικά Άρθρα
Μια ενδιαφέρουσα δίκη για απάτες σε βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται (αν και μαθαίνουμε ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων κάνουν ότι μπορούν για να την αναβάλλουν) να διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2025 στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.
Η ιστορία ξεκινά το 2020 όταν ο τότε Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Βάρρας (αυτόν που απέπεμψε ο Μάκης Βορίδης γιατί δεν ήταν … υπάκουος και έκανε ελέγχους) εντοπίζει μεγάλο πλήθος ΑΦΜ με παρόμοια χαρακτηριστικά τα οποία υπέβαλλαν αιτήσεις για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων από το εθνικό απόθεμα.
Ανάμεσα σε αυτά και τρία ΑΦΜ τα οποία ανήκαν στη σύζυγο και τα παιδιά δυο ιδιοκτητών Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) (τα συγκεκριμένα ΚΥΔ παρεμπιπτόντως συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά) οι οποίοι συνεργάζονταν στενά.
Τα παιδιά του ενός δεν ήταν αγρότες.
Η μια ήταν δικηγόρος και ο άλλος ανεπάγγελτος.

Η μελέτη για την… αρπαχτή

Η σύζυγος του συνέταιρου ήταν δημόσια υπάλληλος εργαζόμενη μάλιστα στα ΚΕΠ.
Όλοι τους προφανώς σκέφτηκαν ότι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να αδράξουν το κύμα και να ανέβουν ψηλότερα να αποκτήσουν ένα ετήσιο εισόδημα.
Ποιο έξυπνοι ήταν οι άλλοι που το έκαναν;
Άλλωστε το κόλπο της ληστείας του εθνικού αποθέματος είχε αρχίσει να εξαπλώνεται παντού και να αποκτά πολλούς οπαδούς και υποστηρικτές.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ο ένας από τους δυο συνέταιρους είχε πραγματοποιήσει για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μελέτη μέσω της οποίας απέκτησε όλα τα δεδομένα των βοσκοτοπικών εκτάσεων που εκείνη την περίοδο άρχισαν να αυξάνονται στο υπόβαθρο του ΟΠΕΚΕΠΕ εξαιτίας της διεύρυνσης του ορισμού των μεσογειακών βοσκοτόπων.
Το έργο είχε την ονομασία «Επεξεργασία του Υποβάθρου των Δασικών Χαρτών και Δημιουργία Σχετικής Βάσης Δεδομένων Βοσκήσιμων Γαιών». Κατά ένα παράδοξο τρόπο το έργο κατά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά.
Για την ακρίβεια απλά εξαφανίστηκε όπως εξαφανίζονταν οι μετανάστες κατά την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Απλά εξαφανίστηκε

Και αν κάποιος μπει στον κόπο να βρει τη μελέτη στη σελίδα που είχε αναρτηθεί απλά θα πέσει σε ένα μεγαλοπρεπές 500 που όσοι γνωρίζουμε από διαδίκτυο σημαίνει απλά ότι … κατέβηκε και αυτό μεταφράζεται στο ότι εμφανίζεται θεωρητικά να έχει πρόβλημα ο server. Κοίτα να δεις κάτι περίεργα πράγματα

Προφανώς ο κ. Τσιάρας θα έχει κάτι να μας πει επί της εξαφάνισης. Ή μήπως όχι; Μήπως θα κάνει καμία ΕΔΕ για το πως εξαφανίζονται μελέτες που συνδέονται με κακουργηματικές πράξεις; Μπα, δεν το νομίζουμε.
Ιδού λοιπόν το link που είχε ανέβει η μελέτη. http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/animal-production/voskotopoi-menu/706-orizontiesmeletes/4403-geox-katagrafi-zwikou

Πάντως, για να μην ανησυχεί ο κ. Τσιάρας τον ενημερώνουμε ότι έχουμε το έγγραφο στην κατοχή μας και αν ενδιαφέρεται μπορούμε να του το στείλουμε να το αναρτήσει εκ νέου για να μην διαγράφεται η ιστορία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για να επανέλθουμε όμως στην υπόθεση που θα δικαστεί αύριο, οι δύο οικογένειες αποφάσισαν να φτιάξουν τρεις αιτήσεις για εθνικό απόθεμα να έχουν ένα …. «εισόδημα».

Ενοικιάσεις από πεθαμένο σε ανύπαρκτα βοσκοτόπια

Και τα κατάφεραν μια χαρά το 2019 καθώς και οι τρείς μαζί εισέπραξαν 147.153,92 ευρώ για αγροτεμάχια στο Γράμμο, ιδιωτικά βοσκοτόπια χωρίς ούτε ένα κεφάλι ζώο.
Βέβαια οι εκτάσεις αυτές εμφανίστηκαν πρώτη φορά στα Ε9 των «ιδιοκτητών» που ήταν κι αυτοί συγγενείς του ενός από τους δυο συνέταιρους.
Όμως υπάρχει και κάτι άλλο πιο προχωρημένο.
Οι άνθρωποι δήλωσαν ότι έχουν νοικιάσει βοσκοτόπια από …. συγγενή τους ο οποίος όμως είχε πεθάνει το 2015. Δηλαδή όταν ήταν πεθαμένος υπέγραφε ενοικιαστήρια και θεωρούσε μάλιστα το γνήσιο στο ΚΕΠ που εργαζόταν η σύζυγος που έλαβε και τη μερίδα λέοντος από την αρπαχτή του Εθνικού Αποθέματος.

Με… σφραγίδα ΚΕΠ

Άραγε τι έγινε με την υπόθεση αυτή που πρόκειται για καραμπινάτη πλαστογραφία;
Έκανε τη δουλειά του το δημόσιο για να διασφαλίσει την αξιόπιστη λειτουργία των ΚΕΠ που θεωρούν υπογραφές νεκρών ή η υπόθεση κουκουλώθηκε;
Το ενδιαφέρον σε αυτή την υπόθεση είναι ότι οι δυο από τους τρεις έχουν επιστρέψει τα λεφτά ελπίζοντας να πέσουν στα μαλακά λόγω ευνοϊκής ρύθμισης.
Η υπόθεση αυτή έχει κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως για παράδειγμα το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει τους κατηγορούμενους.
Αλήθεια ξέρει κάτι ο κ. Βορίδης για το δικηγορικό γραφείο;
Και φυσικά το πρόβλημα όλων είναι πως δεν υπάρχει ούτε ένα ιδιόκτητο βοσκοτόπι στο Γράμμο για ενοικιαστεί ούτε οι ελιές που βρίσκονται στους πρόποδες του βουνού (κατά δήλωση γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν) πηγαίνουν βόλτα και αλλάζουν θέση κάθε χρόνο ανάλογα με το μέγεθος της αρπαχτής.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης