Sports

Αγγλία: Ο Τάιρον Μινγκς τα έβαλε με την Υπουργό Εσωτερικών για την ανάρτηση της για ρατσιστικά σχόλια: «Υποκρίνεται!»

Αγγλία: Ο Τάιρον Μινγκς τα έβαλε με την Υπουργό Εσωτερικών για την ανάρτηση της για ρατσιστικά σχόλια: «Υποκρίνεται!»
Ευθεία επίθεση για τη συμπεριφορά της υπουργού Εσωτερικών και το κατά πόσο είναι ειλικρινής έκανε ο Άγγλος διεθνής αμυντικός, χαρακτηρίζοντας τα λόγια της ψεύτικα σχετικά με τα ρατσιστικά σχόλια που έγιναν εναντίον των συμπαικτών του!
Ο αμυντικός της Άστον Βίλα Τάιρον Μινγκς δεν… μασάει τα λόγια του! Έκανε μία άμεση αντιπαράθεση προς την υπουργό εσωτερικών της Βρετανίας, η οποία προέρχεται μάλιστα από οικογένεια μεταναστών, λέγοντας πως η ίδια προσποιείται για το θέμα των ρατσιστικών επιθέσεων.

Μετά τα χαμένα πέναλτι των Σάντσο, Ράσφορντ και Σάκα στον τελικό του EURO, αρκετοί ανεγκέφαλοι βομβάρδισαν τους παίκτες με ρατσιστικά σχόλια, ξεσπώντας θύελλα αντιδράσεων από το υγιές κοινό του ποδοσφαίρου.

Παρόμοια θέση πήρε και η υπουργός εσωτερικών της Αγγλίας, Πρίτι Πατέλ , η οποία με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είμαι αηδιασμένη για το γεγονός πως οι παίκτες της Αγγλίας που τα έδωσαν όλα για τη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι, γίνονται θύματα ρατσιστικών επιθέσεων στα social media».

Αυτή η δήλωση φαίνεται πως δεν άρεσε και πολύ στον Τάιρον Μινγκς! Έτσι λοιπόν ο παίκτης που αγωνίστηκε στα ματς του ομίλου για την Αγγλία, πήρε θέση για τη στάση της υπουργού λέγοντας πως προσποιείται την αηδιασμένη αφού ήταν η ίδια που χαρακτήρισε το γονάτισμα πριν τους αγώνες μία «πολιτική χειρονομία» πριν λίγο καιρό!

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν γίνεται να ξεκινάς τη φωτιά πριν το τουρνουά χαρακτηρίζοντας το αντιρατσιστικό μας μήνυμα ως πολιτική χειρονομία και μετά να δηλώνεις αηδιασμένη όταν συμβαίνει ακριβώς αυτό για το οποίο διαμαρτυρόμασταν».

Μάλιστα, οι αποδοκιμασίες που δέχτηκαν οι Άγγλοι διεθνείς πριν τους αγώνες του EURO για την αντιρατσιστική τους κίνηση, ανάγκασε τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και τον πρωθυπουργό της Αγγλίας, Μπόρις Τζόνσον να ζητήσουν από τους οπαδούς να σταματήσουν αυτή την τακτική!

Ωστόσο, εκείνη την περίοδο, η υπουργός εσωτερικών είχε δηλώσει πως δεν υποστηρίζει τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε χειρονομίες με πολιτικό αντίκτυπο.

Ο Μινγκς μάλιστα μιλώντας στις 15 Ιουνίου είχε δηλώσει πως η υπουργός τον είχε καλέσει σε μία κλήση μέσω Zoom στην οποία είχε εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για την οπτική γωνία των παικτών στο «γονάτισμα» και ήθελε να δει τι άλλο μπορούσε να γίνει ώστε να μην υπάρχουν ρατσιστικές ιδεολογίες στο ποδόσφαιρο!

Βέβαια, με τον τρόπο που κύλησε η διοργάνωση για την Αγγλία, οι ρατσιστικές επιθέσεις στους έγχρωμους παίκτες ήταν κάτι βέβαιο για τον παίκτη της Άστον Βίλα που είχε προειδοποιήσει πως θα συμβούν αν κάποια αποτελέσματα δεν πήγαιναν καλά!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης