Sports

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δεύτερη φορά σε 65 χρόνια! Τα πολιτικά «τζάκια» και οι σπάνιες ήττες τους

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δεύτερη φορά σε 65 χρόνια! Τα πολιτικά «τζάκια» και οι σπάνιες ήττες τους

Από το 1956 στο 2021. 65 χρόνια ιστορίας εκλογών κάθε μορφής αλλά μόλις η 2η φορά που κάποιος με το επώνυμο Παπανδρέου/Καραμανλής/Μητσοτάκης έχασε από κάποιον που δεν είχε στο επώνυμό του το Παπανδρέου/Καραμανλής/Μητσοτάκης!

Σχετικά Άρθρα

Η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική. Όχι γιατί ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή θα ηγηθεί ενός σημαντικού κόμματος αλλά γιατί επικράτησε ενός ονόματος με ιστορία στον… τελικό των εκλογών. Του Γιώργου Παπανδρέου.

Η καθαρή νίκη του κρητικού πολιτικού έγραψε ιστορία λοιπόν αφού ήταν μόλις η 2η φορά από το 1956 μέχρι σήμερα που κάποιος που φέρει το επώνυμο Παπανδρέου ή Καραμανλής ή Μητσοτάκης ηττήθηκε σε εκλογές κάθε μορφής, Βουλευτικές, Ευρωεκλογές ή εσωκομματικές σε Νέα Δημοκρατία ή ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ από αντίπαλο που δεν είχε επώνυμο Παπανδρέου ή Καραμανλής ή Μητσοτάκης!

Κι όμως συνέβη. Βλέπετε από το 1956 όταν ο παππούς του Γιώργου Παπανδρέου Γεώργιος «συγκρούστηκε» για πρώτη φορά με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι και τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2019 όταν ο γιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κυριάκος τις κέρδισε, μόνο μία φορά κάποιο μέλος από τα τρία ιστορικά πολιτικά «τζάκια» της χώρας έχασε σε εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα στο www.bnsports.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης