Sports

Φάκελος μεταγραφών: Αρνητική πρωτιά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, «μπαίνει» μέσα 1 δις ευρώ στις αγοραπωλησίες παικτών την τελευταία δεκαετία

tags :
Φάκελος μεταγραφών: Αρνητική πρωτιά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, «μπαίνει» μέσα 1 δις ευρώ στις αγοραπωλησίες παικτών την τελευταία δεκαετία

Η λίστα με τις ομάδες που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές έχει στην κορυφή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους συλλόγους της Premier League να έχουν την… τιμητική τους με ποσά που ζαλίζουν!

ο αστρονομικό ποσό 1.54 δις ευρώ έχει ξοδέψει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μεταγραφές την τελευταία δεκαετία. Αν λάβουμε υπόψη μόνο τις αγοραπωλησίες παικτών, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν αρνητικό πρόσημο με πάνω από 1 δις ευρώ, καθώς από πωλήσεις παικτών έλαβαν μόλις 470 εκ. τις τελευταίες 10 σεζόν.

Στη λίστα που δημοσίευσε το ινστιτούτο CIES Football Observatory, οι 14 από τις 20 πρώτες ομάδες που ξόδεψαν τα μεγαλύτερα ποσά σε μεταγραφές προέρχονται από την Premier League. Δεύτερη στη σχετική λίστα βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «Σίτιζενς» παρότι έχουν ξοδέψει περισσότερα από κάθε σύλλογο σε μεταγραφές (1.69 δις ευρώ), έχουν εισπράξει 715 εκ. από πωλήσεις παικτών με τα έξοδα μεταγραφών να είναι 984 εκ. ευρώ. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με την Παρί Σεν Ζερμέν, τη Μπαρτσελόνα και την Άρσεναλ.

Το εξωφρενικό για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι πως η τελευταία δεκαετία με τα αστρονομικά ποσά για μεταγραφές έχει συνοδευτεί με λιγοστές επιτυχίες για την ομάδα. Συγκεκριμένα έχει κατακτήσεις 1 Premier League στην τελευταία σεζόν του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (2012/13), 1 FA Cup (2015/16), 1 League Cup (2015/16) και 1 Europa League (2016/17).

Διαβάστε περισσότερα στο bnsports.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης