Sports

Οι 6 «μνηστήρες» που διεκδικούν την Chelsea του Abramovich - Ο κροίσοι που κατέθεσαν προσφορές σε ένα deal δισεκατομμυρίων

Οι 6 «μνηστήρες» που διεκδικούν την Chelsea του Abramovich - Ο κροίσοι που κατέθεσαν προσφορές σε ένα deal δισεκατομμυρίων
Η προθεσμία υποβολής προσφορών ήταν η Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. Ποιοι είναι οι υποψήφιοι αγοραστές.
Σχετικά Άρθρα

Η πώληση της Chelsea Football Club από τον Roman Abramovich εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στους Ρώσους ολιγάρχες έχει προσελκύσει μεγάλη ομάδα υποψήφιων μνηστήρων για ένα από τα πιο περιζήτητα περιουσιακά στοιχεία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022.
Όποιος αναλάβει βέβαια ένα τόσο μεγάλο στοίχημα, θσ πρέπει να ανοιξει για τα καλά το πορτοφόλι του. 
Όταν ο Abramovich αγόρασε τον σύλλογο για περίπου 150 εκατομμύρια λίρες (197 εκατομμύρια δολάρια) το 2003, δεν είχε κατακτήσει την κορυφαία κατηγορία ποδοσφαίρου της Αγγλίας από το 1955. Από την άφιξή του, ο σύλλογος έχει κερδίσει 21 τρόπαια , συμπεριλαμβανομένων πέντε εγχώριων και δύο ευρωπαϊκών τίτλων Champions League.
Η προθεσμία υποβολής προσφορών ήταν η Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. Και ιδού οι υποψήφιοι αγοραστές

1. Todd Boehly

Ο πρώην Πρόεδρος της Guggenheim Partners Todd Boehly υποβάλλει προσφορά για την Chelsea σε συνεργασία με την Clearlake Capital, τον Ελβετό δισεκατομμυριούχο Hansjoerg Wyss και τον Jonathan Goldstein, έναν επιχειρηματία  στη αγορά των ακινήτων που συμμετείχε σε μια προσφορά για την αντίπαλη Tottenham FC το 2014, το 2014 για τον σύλλογο Boeh, μόνο για να  αναγκαστεί τον απορρίψει ο Abramovich, σύμφωνα με τον Dow Jones.
Ως μέλος της ομάδας μπέιζμπολ του Los Angeles Dodgers, μόλις συμφώνησε να πουλήσει το CBAM Partners του στην Carlyle Group Inc. για 787 εκατομμύρια δολάρια.
Η Goldman Sachs Group  έχει αλάβει σύμβουλος για την κοινοπραξία Boehly, ανέφερε το Sky News το Σάββατο 19 Μαρτίου.
Guggenheim Ex-President Boehly Sells Stake in Firm, Exits Board - Bloomberg
2. Nick Candy


Ο βρετανός κατασκευαστής ακινήτων Nick Candy δήλωσε αργά την Παρασκευή 18 μαρτίου 2022 ότι προσέφερε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια λίρες για την Chelsea με έναν όμιλο που αποτελείται από το Hana Financial Group της Νότιας Κορέας και το C&P Sports Group.
Ένας κατασκευαστής ακινήτων, ο Candy είπε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο στάδιο «παγκόσμιας κλάσης» και είπε ότι οι οπαδοί της Chelsea θα έχουν έναν ρόλο στη λειτουργία του συλλόγου.
Nick Candy adds last minute South Korean element to consortium » Chelsea  News
3, Οικογένεια Ken Griffin και Ricketts


Ο ιδρυτής της Citadel, Ken Griffin, συνεργάστηκε με την οικογένεια Ricketts, ιδιοκτήτες των Chicago Cubs.
Αν τα κατάφερναν, θα ενώνονταν με πολλούς άλλους Αμερικανούς ιδιοκτήτες στην Premier League συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας Kroenke στην Arsenal και των Glazers στη Manchester United.
Cubs news: Ricketts family to team up with billionaire for Chelsea bid
4 Josh Harris και Martin Broughton

Ο Josh Harris συνιδρυτής της Apollo Global Management Inc. και αξίας περίπου 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνεργάστηκε με τον Martin Broughton, πρώην πρόεδρο της British Airways και της Liverpool, ανέφεραν οι Financial Times.
Ο όμιλος του Broughton είπε την Παρασκευή ότι έκανε μια απροσδιόριστη προσφορά.
Ο Harris  είναι μειοψηφικός μέτοχος στους  Pittsburgh Steelers του NFL και έχει μερίδια στους Philadelphia 76ers του NBA και στους New Jersey Devils του NHL.
Έχει επίσης μερίδιο σε έναν άλλο σύλλογο της Premier League, την Crystal Palace FC, που πιθανότατα θα έπρεπε να ξεφορτωθεί για να υποβάλει προσφορά για την Chelsea.
Sir Martin Broughton to 'spearhead' UK-based late entry into Chelsea  bidding war - We Ain't Got No History
5 Oaktree Capital

Η Oaktree Capital, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ που διευθύνεται από τον Howard Marks (φωτό), σχεδίαζε επίσης να υποβάλει προσφορά, σύμφωνα με άτομο με γνώση της κατάστασης.
Οι προηγούμενες απόπειρες για είσοδο στο ποδόσφαιρο περιλαμβάνουν την παροχή χρηματοδότησης σε μια εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο που κατέχει το μερίδιο της κινεζικής εταιρείας λιανικής Suning στην Inter του Μιλάνου.
Oaktree Capital latest to 'prepare offer' for Chelsea Football Club - We  Ain't Got No History
6 Woody Johnson

Ο ιδιοκτήτης των New York Jets και πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο, Woody Johnson κατέληξε σε προσφορά, σύμφωνα με το ESPN.
Θα ήταν ο τέταρτος ιδιοκτήτης του NFL που θα κατείχε μερίδιο σε ένα franchise της Premier League εάν αναλάβει την Τσέλσι.
Ο Woody Johnson, 74 ετών, είναι κληρονόμος του μεγαθηρίου στον χώρο των καταναλωτικών προϊόντων της Johnson & Johnson.
Είναι ιδιοκτήτης των Jets από το 2000.
Η ομάδα κέρδισε για τελευταία φορά περισσότερους από τους μισούς αγώνες το 2015.
New York Jets owner Woody Johnson 'launches £2bn bid to buy Chelsea from  Roman Abramovich' before Friday's deadline - HypeGist
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης