Sports

Συναγερμός στην Τσέλσι, σε κίνδυνο η πώληση στην κοινοπραξία Μπόλι

tags :
Συναγερμός στην Τσέλσι, σε κίνδυνο η πώληση στην κοινοπραξία Μπόλι
Η Τσέλσι λειτουργεί με ειδική άδεια που λήγει στις 31 Μαΐου…

Η αβεβαιότητα επιστρέφει στην Τσέλσι, αφού όπως αποκάλυψε σήμερα το BBC, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή του Ηνωμένου Βασιλείου, κινδυνεύει η πώληση των Λονδρέζων στην κοινοπραξία υπό την ηγεσία του Τοντ Μπόλι.
Μία συμφωνία αξίας 4,25 δισεκατομμυρίων λιρών (4,97 δισεκατομμύρια ευρώ) που ανακοινώθηκε στις 7 Μαΐου.
Το πρόβλημα είναι η έλλειψη νομικών εγγυήσεων από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, σχετικά με την παραίτηση από το δάνειο υψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο Ρώσος ολιγάρχης εγγυήθηκε ότι τα κέρδη από την πώληση θα επιστραφούν σε σκοπούς αλληλεγγύης, ωστόσο, όπως εξηγεί το BBC, αρνείται να δώσει νομικές εγγυήσεις, κάτι που οδηγεί την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να διστάζει να δώσει την έγκρισή της για τη συμφωνία.
Η Τσέλσι λειτουργεί με ειδική άδεια που λήγει στις 31 Μαΐου.
«Υπάρχουν προθεσμίες στο τέλος αυτού του μήνα και στις αρχές Ιουνίου, οι οποίες εάν δεν τηρηθούν, θα είχαν ως συνέπεια, είτε τον αποκλεισμό του συλλόγου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είτε από την Premier League», ανέφεραν πηγές στο BBC.
Είναι κατανοητό ότι οποιαδήποτε πώληση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου, όταν θα συνεδριάσει η Premier League για να χορηγήσει στους συλλόγους τις άδειες που χρειάζονται για να αγωνιστούν την επόμενη σεζόν.
Πηγή κοντά στην κοινοπραξία του Τοντ Μπόλι, ανέφερε στο BBC: «Η κοινοπραξία έχει δεσμευτεί να αγοράσει την Τσέλσι και να συμβάλει στην επιτυχία του αγγλικού ποδοσφαίρου».
Πάντως, όπως σημειώνει το BBC, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής κυβέρνησης, υπάρχει πλέον «συναγερμός», καθώς η εξαγορά των πρωταθλητών Ευρώπης θα μπορούσε να «ματαιωθεί» εάν δεν τηρηθούν οι προθεσμίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης