Sports

Infantino (FIFA): Τα... πετροδόλαρα τον κάνουν να αισθάνεται «Άραβας, gay, ανάπηρος, μετανάστης εργάτης, ποδοσφαιριστής»!

Infantino (FIFA): Τα... πετροδόλαρα τον κάνουν να αισθάνεται «Άραβας, gay, ανάπηρος, μετανάστης εργάτης, ποδοσφαιριστής»!
Σήμερα νιώθω δυνατά συναισθήματα, νιώθω Καταριανός, νιώθω Άραβας, νιώθω Αφρικανός, νιώθω gay, νιώθω άτομο με ειδικές ανάγκες, νιώθω μετανάστης εργάτης, Ευρωπαίος... και πολλά ακόμη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA
Σχετικά Άρθρα
Παραμονές της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ ο πρόεδρος της FIFA, Gianni Infantino, μίλησε για την έναρξη του Μουντιάλ και πήρε θέση για όσα γράφονται περί εξαπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του Περσικού Κόλπου που φιλοξενεί την διοργάνωση.
Στην προσπάθειά του ωστόσο να ελαφρύνει το κλίμα και να πετάξει την μπάλα... out, όχι απλά δεν βελτίωσε την κατάσταση, αλλά την έκανε και χειρότερη, καθώς εκτός του ότι συμπεριέλαβε όλες τις κοινωνικές ομάδες στην αναφορά του, έριξε ευθύνες σε πολλά κράτη της υφηλίου, εγείροντας σχόλια και ειρωνικά μειδιάματα του τύπου... «τι σου κάνει ένα μεγάλο μάτσο... πετροδόλαρα».

Τι είπε με τα δικά του λόγια:

«Σήμερα νιώθω δυνατά συναισθήματα.
Σήμερα νιώθω Καταριανός.
Σήμερα νιώθω Άραβας.
Σήμερα νιώθω Αφρικανός.
Σήμερα νιώθω gay.
Σήμερα νιώθω άτομο με ειδικές ανάγκες.
Σήμερα νιώθω μετανάστης εργάτης», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε, μάλιστα, εξομοιώνοντας τις διακρίσεις που υφίστανται οι παραπάνω κοινωνικές ομάδες με τη δική του εμπειρία, η οποία ήταν το bullying που δεχόταν μικρός για τα κόκκινα μαλλιά του:
«Δεν είμαι Καταριανός, Αφρικανός, gay, άτομο με ειδικές ανάγκες και σίγουρα δεν είμαι μετανάστης εργάτης, αλλά ξέρω τι σημαίνει να πέφτεις θύμα διακρίσεων και bullying, ως ένας ξένος σε μια ξένη χώρα, ως ένα παιδί που στο σχολείο με πείραζαν επειδή είχα κόκκινα μαλλιά και φακίδες.
Μου έκαναν bullying για αυτό».

«Έχουμε μάθει πολλά πράγματα από τους Ευρωπαίους.
Είμαι Ευρωπαίος.
Νομίζω πως για αυτά που έχουμε κάνει εμείς οι Ερυωπαίοι τα τελευταία 1.000 χρόνια, θα έπρεπε να απολογούμαστε για τα επόμενα 1.000 χρόνια πριν δώσουμε μαθήματα ηθικής στους ανθρώπους.
Ποιος νοιάζεται για τους εργάτες;
Νοιάζεται η FIFA, το ποδόσφαιρο και για να είμαι δίκαιος, και το Κατάρ.
Όμως, ήμουν πριν λίγες μέρες σε ένα συνέδριο όπου εξηγούσαμε στον Τύπο τι κάνουμε σε αυτό το Μουντιάλ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Σήμερα στη συνέντευξη Τύπου μου, βρίσκονται 400 δημοσιογράφοι, σε εκείνο το event ήταν μόλις τέσσερις.
Υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι με ειδικές ανάγκες στον πλανήτη.
Και κανείς δεν νοιάζεται.

Είναι υποκρισία ο κόσμος να επικεντρώνεται στα θέματα του Κατάρ κι όχι σε άλλες χώρες ή ομάδες ανθρώπων που ασκούν διακρίσεις».
Οι μετανάστες εργάτες λαμβάνουν περισσότερα χρήματα από όσα θα έπαιρναν στις πατρίδες τους.
Το Κατάρ τους έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουν και έδειξε τον δρόμο στην Ευρώπη.
Οι νομοθεσίες που ισχύουν στο Κατάρ ισχύουν και σε πολλές άλλες χώρες.
Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες σχετικά με τους εργάτες.
Τι θέλεις να κάνεις;
Να μείνεις σπίτι και να ασκείς κριτική στο πόσο άθλιοι είναι αυτοί οι Άραβες και οι Μουσουλμάνοθ επειδή δεν επιτρέπεται να είσαι ανοιχτά gay;
Προφανώς και πιστεύω πως θα έπρεπε να επιτρέπεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης