Τένις

Τζόκοβιτς: «Δεν είναι μυστικό ότι θέλω το χρυσό μετάλλιο»

Τζόκοβιτς: «Δεν είναι μυστικό ότι θέλω το χρυσό μετάλλιο»
Έτοιμος για το χρυσό μετάλλιο δηλώνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.
Σχετικά Άρθρα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά την κατάκτηση του Wimbledon, ξεκίνησε την προετοιμασία του για το Τόκιο, καθώς εδώ και λίγες ημέρες προπονείται σε σκληρό κορτ. Σε συνέντευξή του σε σέρβικο Μέσο, ο Νο1 του κόσμου δήλωσε ότι η εκπροσώπηση της χώρας του σε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα συναίσθημα.

Ο ίδιος τόνισε ότι μερικές ημέρες πριν συναντήθηκε με την Σέρβα αθλήτρια στο άλμα εις ύψος, Μπλάνκα Βλάσιτς, η οποία έχει κατακτήσει δύο μετάλλια σε Πεκίνο (ασημένιο) και Ρίο (χάλκινο) μια συνάντηση που ενέπνευσε τον Τζόκοβιτς.

«Συναντήθηκα πρόσφατα με την Μπλάνκα Βλάσιτς και μου είπε ότι στο μέλλον οι άνθρωποι δεν θα θυμούνται τις συνθήκες που αγωνίστηκες, αλλά το ποιος έχει κερδίσει τα μετάλλια. Το να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε μια Ολυμπιάδα είναι κάτι που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο».

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος με τη νίκη του στον τελικό του Wimbledon ισοφάρισε τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ στους Major τίτλους (20) ανέφερε ότι το μυαλό του είναι στο Τόκιο και μετά από αυτό θα επικεντρωθεί στο US Open, το οποίο είναι το τελευταίο και ένα από τα πιο κρίσιμα Grand Slams των τελευταίων ετών.

«Το ξέρω ότι το πρόγραμμα είναι πραγματικά εξαντλητικό. Όμως όλες αυτές οι νίκες που έχω κάνει μέσα στη σεζόν μου δίνουν αυτοπεποίθηση. Στόχος μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι ένα μετάλλιο και δεν είναι μυστικό ότι θέλω το χρυσό. Από εκεί και πέρα θα αρχίσω να σκέφτομαι το US Open».

Ο Νο1 του κόσμου είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, επικρατώντας στον μικρό τελικό του Αμερικανού Τζέιμς Μπλέικ, ενώ νωρίτερα (ημιτελικό) είχε ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ.

Σε περίπτωση που ο Τζόκοβιτς καταφέρει να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο, θα θέλει ένα ακόμη Grand Slam (US Open) για να φτάσει στο Golden Slam. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάει στη Νέα Υόρκη για το ημερολογιακό Slam, κάτι που κάνει ούτως ή άλλως το 4ο Major της σεζόν ιδιαίτερα κρίσιμο.

Το Ολυμπιακό τουρνουά τένις θα ξεκινήσει το Σάββατο (24/7) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (1/8).

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης