The Caretaker manager

Θα σπάσει η Αγγλία την κατάρα 55 χρόνων;

Θα σπάσει η Αγγλία την κατάρα 55 χρόνων;
H Aγγλία έτοιμη να σπάσει την κατάρα 55 χρόνων δείχνει ότι όλα αλλάζουν μετά τον θρίαμβο επί των Γερμανών, αλλά και την έξοδο των Γάλλων, που θεωρητικά ήταν το πρώτο φαβορί.

Ο Sterling παίρνει την μεγάλη ρεβάνς από τον Pep και ο Southgate προσωρινά δικαιώνεται με τους δύο παίκτες πολύ -εργαλεία , τον Philips και τον D. Rice.

Στα χαρτιά η Αγγλία δεν είναι μακριά από τον τελικό, από την άλλη πλευρά αναμένεται μάχη κορυφής μεταξύ Ιταλίας, Βελγίου και Ισπανίας για την άλλη θέση.

Το Euro που αξίζει να πούμε ότι σαν διοργάνωση είναι μια από τις καλύτερες που έχουν γίνει, δείχνει ότι σε επίπεδο αποτελεσμάτων επηρεάζεται περισσότερο από την απόδοση των παικτών παρά από κάποιες τακτικές ή συστήματα που παρουσιάζουν οι τεχνικοί.

Η έξοδος της Ολλανδίας απέδειξε ότι η προπονητική δεν είναι για όποιον και όποιον, ενώ ο κύκλος του Loeb έκλεισε άδοξα για την Γερμανία, η οποία μόνον σε ένα παιχνίδι έδειξε την εικόνα της ομάδας που όλοι ξέρουμε.

Οι τρεις τεχνικοί...

Στην τελική ευθεία θα κριθούν τρεις γνωστές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού στερεώματος. Ο Roberto Mancini βρίσκεται σε μια καμπή της καριέρας του και θα επιτύχει ή θα παραμείνει συμπαθής. Και η επιτυχία δεν είναι μόνο η κατάκτηση, μια μεγάλη πρόκριση όμως απέναντι στις πραγματικά ισχυρές ομάδες του πυρήνα και ακόμα και μια οριακή ήττα σε έναν τελικό ή ημιτελικό θα του δώσουν το χρονικό περιθώριο και θα ωριμάσει τη νέα Ιταλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Μαρτίνεζ είναι απογοήτευση, ο τρόπος που έπαιξε απέναντι στην Πορτογαλία δείχνει ότι μάλλον δεν μπορεί να αξιοποιήσει την υπερομάδα του Βελγίου. Αν δεν προχωρήσει τότε οι ευκαιρίες του μειώνονται συντριπτικά.

Ο Λουίς Ενρίκε στην προσπάθειά του να επαναφέρει την Ισπανία στην κορυφή έδειξε ότι έχει πάθος, θέληση και ιδέες. Μια Ισπανία που γυρίζει την πλάτη στο ένδοξο παρελθόν και ψάχνει τη νέα της ταυτότητα. Με ανείπωτο προσωπικό δράμα ο Ενρίκε μπορεί να πάει μακριά και να παίξει στον τελικό.

…και οι τρεις σωματοφύλακες

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα, ωραίο και ανταγωνιστικό όταν παίζεται, όπως παίχτηκε σε αρκετά από τα ματς που είδαμε. Πολλά γκολ, ευκαιρίες και εκπλήξεις συνθέτουν μια διοργάνωση που δείχνει ότι στην φάση των νοκ άουτ οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων μικραίνουν.

Η Δανία είναι σίγουρα η ευχάριστη έκπληξη με  νέο αστέρι τον Μέλε να ξεχωρίζει αλλά και η Τσεχία, που θα είναι αντίπαλός της στον έναν από τους προημιτελικούς επαναφέρει μια σύγχρονη άποψη για την παλιά ανατολική σχολή με αγωνιστικότητα, τεχνική και σύνολο.

Όλα τα βλέμματα όμως είναι πάνω στους Άγγλους. Και οι ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν να δουν αν θα κατορθώσουν να ξαναμπούν στο χάρτη των τροπαιούχων.

Raheem Sterling, Harry Kane και Jack Grealish είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές.

Ο Sterling είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής μέχρι τώρα και μπορεί να αναδειχθεί σε πρώτος σκόρερ του τουρνουά, ο Kane χρωστά μερικά μεγάλα γκολ και o Grealish δείχνει απαραίτητος για τις δύσκολές νίκες.

ΟΙ 8 προημιτελικοί θα είναι μάχες σώμα με σώμα και οι προβλέψεις είναι περιττές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης