Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αύριο (4/2) τα αποτελέσματα χρήσης της Μυτιληναίος – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Αύριο (4/2) τα αποτελέσματα χρήσης της Μυτιληναίος – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Η ισχυρή ρευστότητα επιτρέπει στον όμιλο να συνεχίσει το επενδυτικό του πρόγραμμα – Μέρισμα 0,36 ευρώ ανά μετοχή περιμένουν οι αναλυτές
Σχετικά Άρθρα

Αύριο (4/2) πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, θα ανακοινώσει αποτελέσματα χρήσης 2020 η Μυτιληναίος, ενώ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές.
Η Euroxx σημειώνει πως παρά την αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας και τα νέα περιοριστικά μέτρα στο τέταρτο τρίμηνο περιμένει ισχυρή πορεία για το σύνολο της χρήσης συγκρινόμενη με τα προ της πανδημίας αποτελέσματα που κατέγραψε το 2019.
Θεωρεί πως η Μυτιληναίος είναι σε καλό δρόμο να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις της λόγω της εξαιρετικής πορείας του κλάδου ενέργειας και αερίου αλλά και τη δυνατή ανάκαμψη των τιμών του αλουμινίου.
Για το σύνολο του 2020 περιμένει ενοποιημένα EBITDA 290 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 7% με πωλήσεις 1,91 δισ. ευρώ μειωμένες κατά 15,5%.
Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 132 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 9% με το μέρισμα να διαμορφώνεται στα 0,36 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,9% και ο καθαρός δανεισμός να είναι στα 550 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 1,9 φορές τα EBITDA, αυξημένος κατά 31% λόγω των υψηλότερων κεφαλαιουχικών δαπανών.
Η Beta αναφέρει πως περιμένει ένα ικανοποιητικό τέταρτο τρίμηνο με EBITDA 69,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 6,4% και καθαρά κέρδη 20,8 εκατ. ευρώ.
Για το σύνολο της χρήσης περιμένει EBITDA 304 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 2,9% και κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 122,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 1,7%.
Από την τηλεδιάσκεψη περιμένει να μάθει περισσότερα για τις προοπτικές του 2021, τις προθέσεις για ΔΕΠΑ και ΛΑΡΚΟ και ενημέρωση για τη νέα μονάδα.
Το μέρισμα που αναμένει είναι 0,36 ευρώ ανά μετοχή και βάσει των εκτιμήσεών της η μετοχή διαπραγματεύεται με p/e 14,1 φορές και με EV/EBITDA 7,2 φορές.
Η Optima Bank περιμένει έσοδα 1,83 δισ. ευρώ μειωμένα κατά 19%, EBITDA 305 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 2,5% και καθαρά κέρδη 122 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 16%.
Σημειώνει πως ο όμιλος θα εμφανίσει ανθεκτική πορεία συνολικά σε ένα περιβάλλον προκλήσεων, υποστηριζόμενη από τις διαφοροποιημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Η ισχυρή ρευστότητα επιτρέπει στον όμιλο να συνεχίσει το επενδυτικό του πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας ενέργειας 826MW που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2021.
Περιμένει από τη διοίκηση να επιβεβαιώσει την πρόθεσή για διανομή μερίσματος 0,36 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης