Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αγνόησε τους λόγους για υποχώρηση και κινήθηκε ήπια ανοδικά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αγνόησε τους λόγους για υποχώρηση και κινήθηκε ήπια ανοδικά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ενθαρρυντικά μηνύματα έστειλε η σημερινή συνεδρίαση. Λόγω της πορεία των διεθνών αγορών, τις ανησυχίες από την πορεία των ομολόγων, τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά και τα πρόσφατα αξιόλογα βραχυπρόθεσμα κέρδη, δημιουργούσαν συνθήκες για καλή υποχώρηση σήμερα.

Ωστόσο, το ΧΑ αντέδρασε με εξαιρετική ψυχραιμία και έδειξε πως μπορεί να διαφοροποιηθεί από το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό και να κινηθεί ανοδικά. Άλλωστε οι διαφορά του με άλλες αγορές είναι τεράστια. Το έχει κάνει μερικές φορές στις τελευταίες συνεδριάσεις και αυτό δείχνει πως μειώνει την εξάρτησή του.

Στο +0,26% σήμερα σε μία συνεδρίαση που είχε χαρακτηριστικά συσσώρευσης στα ψηλά των τελευταίων ημερών αλλά και έτους. Στις 817 μονάδες το κλείσιμο με μείωση του τζίρου. Οι τράπεζες παρά τα πρόσφατα κέρδη δείχνουν καλές διαθέσεις και έχει να κάνει με τις εξελίξεις στο κλάδο.

VIOHALCO: Αυτή τράβηξε σήμερα τα επενδυτικά βλέμματα καθώς η είσοδος της μετοχής στους δείκτες Stoxx, την οδήγησε σε υψηλά 20 περίπου μηνών. Μάλιστα έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 4,31 ευρώ με άνοδο 5,90% και υψηλό όγκο 444 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΙΚΤΕΣ: Μικρά βήματα αλλά βλέπουμε κάποιες εισροές να έρχονται λόγω αλλαγών στους δείκτες Stoxx και FTSE. Το κρίσιμο είναι στις επόμενες αναθεωρήσεις των δεικτών να αυξηθούν οι ελληνικές μετοχές. Να μπουν περισσότερες. Οι αποτιμήσεις θα πρέπει να είναι καλύτερες και φυσικά να έχουν γίνει και κάποια καλά βήματα στο θέμα της οικονομίας.

JUMBO: Τη γύρισαν στις τελικές δημοπρασίες. Με καλό όγκο και πάλι η μετοχή και στα 14,53 ευρώ (+1,18%).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ωραία κίνηση από την Εθνική αν και δεν ξεπέρασε το χθεσινό υψηλό. Με καλό κλίμα θα μπορούσε να κινηθεί προς τα 2,60 ευρώ και να κλείσει ένα χάσμα που έρχεται από τον περσινό Φλεβάρη.. Καλή εικόνα και από την Alpha Bank. Με απώλειες Eurobank και Πειραιώς.

ΕΧΑΕ: Μέσω πακέτου εμφανίζεται υψηλός ο όγκος σήμερα. Στα 3,8350 ευρώ και στο +1,46%. Δεν ξέρουμε αν έχουν ενσωματώσει στην τιμή οι επενδυτές τις επερχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου, αλλά και τις ομολογιακές εκδόσεις.

FORTHNET: Σήμερα μπήκε εντολή αγοράς στο ταμπλό για τις μετοχές που δε συγκέντρωσε η United Group κατά τη διάρκεια της δημόσιας πρότασης. Δηλαδή μετά την ολοκλήρωσή της. Θα μπορούσε να την είχε βάλει νωρίτερα προκειμένου να βοηθήσει τους επενδυτές. Αφού έτσι κι αλλιώς ήθελε να τις μαζέψει και να τη βγάλει από το ΧΑ.

PAPERPACK: Καλό θα ήταν να μπει εντολή αγοράς και εδώ από την εταιρεία που την εξαγόρασε και έχει καταθέσει δημόσια πρόταση, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδυτές.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Άμεση η έναρξη του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών. Χθες αγόρασε 4.689 μετοχές με μέση τιμή 1,3980 ευρώ ανά μετοχή. Δεν κατείχε άλλες μετοχές η εισηγμένη. Χωρίς τον χθεσινό πωλητή σήμερα η μετοχή.

ΚΕΚΡΟΨ: Συνεχίζει να πηγαίνει διαγραμματικά η μετοχή. Είναι η άποψη που έχουμε διατυπώσει εδώ και καιρό και την κοιτάμε αυστηρά μόνο βάσει διαγράμματος. Αυτό λοιπόν δείχνει 4 ευρώ. Κάνει ωραία σκαλοπατάκια και πηγαίνει υψηλότερα. Τώρα η αποτίμηση με βάση τα θεμελιώδη δε μας βρίσκει σύμφωνους αλλά μακάρι να πήγαιναν έτσι και άλλες μετοχές… Στα 3,26 ευρώ και στο +7,24% με υψηλό όγκο 80 χιλ. τεμαχίων.

VIDAVO: «Ξύπνησε» το τελευταίο διάστημα και κάνει λίγες πράξεις, αλλά το ωραίο είναι πως το ράλι της είναι αρκετά μεγάλο. Στα 5,2 εκατ. ευρώ έφτασε η αποτίμηση. Το ενεργητικό της στο εξάμηνο ήταν στα 1,6 εκατ. ευρώ και ο τζίρος στο εννεάμηνο στις 256 χιλ. ευρώ σημαντικά αυξημένος. Εδώ μάλλον είναι και το μυστικό, ότι η βελτίωση είναι μεγάλη και πήγε μέχρι και τα κέρδη προ φόρων και τόκων που δημοσίευσε. Θα πρέπει βέβαια να συνεχιστεί η βελτίωση για να δώσει ένα καλό p/e.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Παραμένει κοντά στα 0,40 ευρώ. Για να μαζεύουν την προσφορά οι αγοραστές μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε τη διάσπαση της συσσώρευσης.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Το γεγονός ότι τόσο καιρό έβγαιναν πωλητές και δεν την άφηναν να πάρει ανάσα και μέχρι πρόσφατα έδιναν ακόμα και στα 0,55 ευρώ, αλλά σήμερα ήταν πιο… χαλαροί μας βάζει σε σκέψεις. Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι στις τελικές δημοπρασίες βγήκαν να την πιέσουν προς τα 0,59 ευρώ, ενώ υπήρχε άφθονος χρόνος να πουλήσουν νωρίτερα από τα 0,60 ευρώ και λίγο πιο πάνω. Δεν τα κατάφεραν πάντως.

Μάλλον δεν μπορεί να είναι όλα αυτά τυχαία. Το βλέπουμε και σε άλλες μετοχές. Έχουμε αναφερθεί αρκετά στο θέμα στο παρελθόν. Ίσως κάποιοι να μη θέλουν να κινηθεί υψηλότερα, αλλά φοβούνται μήπως και χάσουν χαρτιά σε μία καλή μέρα όπως η σημερινή.

LOGISMOS: Με 5 χιλ. ευρώ την πήγαν στο +14,58% και στα 0,8250 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Χωρίς να προκαλεί η μετοχή έχει σβήσει όλες τις απώλειες από την πανδημία. Παραμένει φθηνή βέβαια γιατί και πριν την πανδημία ήταν υποτιμημένη, αλλά όπως και να το κάνεις υπάρχουν δεκάδες που δεν έχουν πλησιάσει καν τα προ Covid επίπεδα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης