Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξανά στις 900 μονάδες! - Πάρτι στα μικρά και σε ό,τι έχει μείνει πίσω

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξανά στις 900 μονάδες! - Πάρτι στα μικρά και σε ό,τι έχει μείνει πίσω
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τις 900 μονάδες δοκίμασε ξανά η αγορά και έκλεισε πάνω σε αυτό το σημείο. Μέτριος προς καλός τελικά ο τζίρος, αν αφαιρέσουμε και τα πακέτα. Είχαμε όμως μεγάλες κινήσεις με αυξημένους όγκους σε πολλά μικρομεσαία. Ένα «κυνήγι» μετοχών που έχουν μείνει πίσω από τους επενδυτές. Ένα κυνήγι για τις μεγάλες αποδόσεις που προσφέρουν τα μικρομεσαία όταν αφυπνίζονται. Αρκετά βέβαια έχουν αφυπνιστεί εδώ και καιρό.

Και στα βαριά όμως είχαμε επενδυτές, οι οποίοι επικεντρώθηκαν σε μετοχές που έχουν μείνει πίσω. Καιρό τα λέμε για Motor Oil και ΕΛΠΕ. Από τις λίγες που δεν έχουν ακολουθήσει την αντίδραση που έχουν βγάλει τα περισσότερα βαριά ή ακόμα και οι βασικοί δείκτες. Από τις λίγες που πιέστηκαν λόγω πανδημίας, αλλά τώρα δείχνουν πως προσπαθούν να «ισιώσουν».

Η πλειονότητα των μετοχών με άνοδο και μάλιστα περισσότερες από 2 ανοδικές για κάθε μία πτωτική. Περισσότερες και από 15 μετοχές με άνοδο άνω του 5%. Από αυτές 6 είχαν άνοδο άνω του 10%. Από τις πτωτικές ξεχώρισε η Αττικής, ενώ χαμηλότερα έκλεισαν Jumbo και ΟΤΕ. Για τις ανοδικές θα τις δούμε παρακάτω.

MOTOR OIL: Τρίτη ανοδική και μάλιστα με άνοδο 6,21%. Από την αρχή του έτους πλέον στο +26%. Απέχει όμως αφού δεν έχει κάνει νέο υψηλό από εκείνο που ήταν στην πρώτη αντίδραση μετά τη ραγδαία πτώση της πανδημίας. Στα 14,87 ευρώ με υψηλό στα 14,88 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Έφτασε τα υψηλά του περασμένου Ιούνη, αλλά και πάλι δεν έχει καν προσεγγίσει τα προ πανδημίας επίπεδα ή έστω τις τιμές που είχε στις πρώτες μέρες της πτώσης των αγορών. Στα 6,52 ευρώ και στο +3,33%.

ΟΠΑΠ: Σχεδόν ισοφάρισε τα υψηλά του 2014. Επταετίας υψηλά δηλαδή και μάλιστα άμα βάλουμε και τα μερίσματα, η μετοχή είναι αρκετά υψηλότερα. Απίστευτη πορεία! Στα 13,44 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +3,07%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχώρισε μόνο η Eurobank.

ΕΧΑΕ: Πρέπει να ξεφύγει και αυτή και να δει υψηλότερες τιμές. Προσπαθεί να σπάσει τα 4,30 ευρώ. Έκλεισε στα 4,29 ευρώ.

ΚΛΜ: Επιτέλους κίνηση! Λαμπάδα θα ανάψουμε… Τεράστιος ο όγκος. Χρειαζόταν όγκο για να σπάσει αντιστάσεις, αλλά εδώ έχουμε τις προσπάθειες κάποιου ή κάποιων να μην φύγει η μετοχή. Ο καθένας βέβαια κάνει την περιουσία του ό,τι θέλει, αλλά να την ξεπουλάνε και έτσι… Τι να πούμε. Με τέτοιους αγοραστές σε κανονικές συνθήκες θα είχε κλειδώσει για δυο μέρες.

Στα 0,78 ευρώ με άνοδο 11,43% και όγκο 545 χιλ. τεμάχια. Πάνω από 1% δηλαδή άλλαξε χέρια σήμερα. Το κλείσιμο είναι και υψηλό ημέρας. Αποτίμηση 31,3 εκατ. ευρώ. Δυνατή η ακίνητη περιουσία και θυμίζουμε πως τα έχει πάει εξαιρετικά σε επίπεδο πωλήσεων. Θέλουμε συνέχιση της κίνησης και με χαμηλό όγκο, που θα δείξει ότι αυτοί που πουλάνε βάζουν… νερό στο κρασί τους.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Κλειδωμένη στο +10% με υψηλό όγκο. Χρόνια είχαμε να δούμε κίνηση μερικών συνεδριάσεων με τέτοιες συναλλαγές. Στα 1,29 ευρώ με άνοδο 9,32% και όγκο 92 χιλ. τεμάχια.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Και αυτή στις επάλξεις. Στο +9,19% και σα 2,02 ευρώ με 14 χιλ. τεμάχια όγκο.

CENTRIC: Φανερές και εδώ οι προσπάθειες να μην ξεπεράσει τα 0,28 ευρώ. Εκεί έκλεισε με όγκο 257 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ (απάντηση): Άλλες μετοχές είχαν σήμερα μεγαλύτερες «τάπες». Δεν ήταν κανένα σημαντικό νούμερο προς πώληση στα 1,80. Στα 1,83 ευρώ εντοπίζουμε την αντίσταση. Βάζουμε το ημερήσιο γράφημα. Σε 7 περίπου μήνες έχει κάνει κίνηση σχεδόν 120%. Μην είμαστε άπληστοι… Επίσης, καλή η καθαρή θέση αλλά δε φτάνει. Μας άρεσαν τα κέρδη στη χρήση 2020, αλλά υπήρχαν και έκτακτα. Συγκρινόμενη με άλλες κι άλλες που έχουν τρέξει, ναι αδικείται, αλλά μην πηγαίνουμε και στο άλλο άκρο…
ΕΛΣΤΡ.jpg
ΙΛΥΔΑ: Πριν από ένα χρόνο ήταν στα 0,30 ευρώ. Σήμερα έκλεισε στα 1,70 ευρώ με άνοδο 16,04%.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: 21 Μαΐου ήταν λίγο πάνω από τα 2 ευρώ. Στα 3,64 ευρώ σήμερα και στο +12,35% με 21 χιλ. τεμάχια. Αν και περιμέναμε ώθηση λόγω του deal της Chipita, τέτοια κίνηση δεν την προβλέπαμε.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Έφτιαξε τα μεγέθη της και «απογειώθηκε». Από τη μέρα που δημοσίευσε αποτελέσματα χρήσης 2020 άλλαξε επίπεδο και συνεχίζει ανοδικά μέχρι και σήμερα. Τεράστια η απόδοση σε μικρό χρονικό διάστημα. Στα 0,7760 ευρώ και στο +12,46% με 237 χιλ. τεμάχια.

MEDICON: Ουσιαστικά σήμερα πέρασε πάνω από τα υψηλά του περασμένου Μάη, τότε που έκανε την πρώτη αντίδραση από τα χαμηλά που έγραψε λόγω της πανδημίας. Και αυτή η μετοχή μεταξύ αυτών που έχουν μείνει πίσω. Στα 2,26 ευρώ και στο +3,67%.

ΟΓΚΟΙ: Θα ξαναγράψουμε πως χρειάζεται αυξημένη προσοχή, καθώς παραδοσιακά οι όγκοι ανεβαίνουν μαζί με τις αποτιμήσεις και αφού έχει προηγηθεί μεγάλη συσσώρευση. Στη συσσώρευση μαζεύει το έξυπνο χρήμα, όχι στο +50%.

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ: Δε ξεχνάμε να βάζουμε και κάτι στην τσέπη. Δεν περιμένουμε να πουλήσουμε στο υψηλότερο που θα γράψει μία μετοχή και να αγοράσουμε στο χαμηλότερο. Η σταδιακή αύξηση της ρευστότητας όσο οι αποτιμήσεις ενισχύονται και η μείωσή της όταν υποχωρούν, είναι η ορθή τακτική. Οι μετοχές ανεβαίνουν με την απληστία και πέφτουν με το φόβο.

BYTE: Στα 2,48 ευρώ και στο +8,77%. Τρομερή και η δική της διαδρομή.

ΕΚΤΕΡ: Στα 1,18 ευρώ και στο +5,83%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Έμπαιναν και εδώ φρένα. Έκανε 126 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στο +5,14%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης