Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικό αλλά και υποτονικό το ξεκίνημα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικό αλλά και υποτονικό το ξεκίνημα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά έχουν ξεκινήσει και πάλι οι αγορές της Ευρώπης. Έχει βελτιωθεί η επενδυτική ψυχολογία και έχει στρέψει το βλέμμα της στα αποτελέσματα των εταιρειών. Εμείς θα αργήσουμε να μάθουμε τα εξάμηνα των δικών μας εταιρειών. Το ΧΑ άνοιξε με χαμηλό τζίρο και ήπια άνοδο. Κάπως υποτονικό βέβαια το ξεκίνημα.

Κάπως ξεχωρίζει στα πρώτα λεπτά ο ΟΠΑΠ και η Eurobank. Με καλύτερο όγκο η άνοδος των δύο μετοχών. Ανέβηκε στη συνέχεια σε όγκο η Alpha Bank. Ξεκίνησε πτωτικά η Τιτάν, αφού χθες στις τελικές δημοπρασίες κατέγραψε μεγάλη άνοδο, αλλά οι εντολές που μπαίνουν δείχνουν βελτίωση. Θα χρειαστεί καλύτερο τζίρο για να μπορέσει να σπάσει τις 860 μονάδες ο γενικός δείκτης.

ΟΠΑΠ: Στα 11,14 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών για την επανεπένδυση του μερίσματος. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η τιμή επανεπένδυσης ήταν ο λόγος που κρατούσε χαμηλά τη μετοχή το προηγούμενο διάστημα. Νομίζουμε πως και στις προηγούμενες χρονιές είχε γίνει κάτι ανάλογο. Στα 11,70 ευρώ στα πρώτα λεπτά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διατηρούμε το βλέμμα μας πάνω της γιατί θεωρούμε πως και η μετοχή και το δικαίωμα θα έχουν ενδιαφέρον. Το περιμέναμε άλλωστε και το είδαμε στη χθεσινή συνεδρίαση. Κάποιοι που ήταν «υποψιασμένοι» έβγαλαν δυνατό μεροκάματο. Επίσης δεν είδαμε το δικαίωμα να υποχωρεί όπως συμβαίνει συνήθως. Υποχωρεί λίγο η μετοχή στο άνοιγμα, ενώ το δικαίωμα ξεκίνησε με καλές απώλειες, αλλά έχει δυνατούς αγοραστές.

ΔΕΗ: Καλά να ανοίγουν μικρές εταιρείες με όγκο 5 και 10 τεμάχια, αλλά να ανοίγει η συγκεκριμένη με 10 εκεί που έκανε τεράστιους όγκους; Από την άλλη η συσσώρευση πάντα γίνεται με χαμηλούς όγκους, αλλά και λόγω καλοκαιριού είναι ένα δείγμα για το τι θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλός όγκος μόνο στην Alpha Bank με την τιμή να είναι οριακά υψηλότερα. Ήπια η άνοδος και για τις άλλες συστημικές.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,019 ευρώ διαπραγματεύεται σήμερα. Λόγω αποκοπής περιμένουμε οι πωλητές να βρουν την ευκαιρία να κατεβάσουν χαμηλότερα τις εντολές τους. Στα 0,6680 έχουν κατέβει οι πωλητές και στο -1,47%.

ΕΚΤΕΡ: Είχε κάνει μία διόρθωση μετά την κίνηση προς τα 1,20 ευρώ και σήμερα έχει ξεκινήσει με καλούς αγοραστές και καλό όγκο. Με 6 χιλ. τεμάχια, δεν είναι και λίγα για τη μετοχή, είναι στο +4,5% και στα 1,14 ευρώ.

ΓΕΚΕ (απάντηση): Έχουν φύγει από το ΧΑ εταιρείες με χειρότερο τρόπο. Η στήλη τα έχει αναδείξει όλα. Εδώ αναμενόταν καιρό η δημόσια πρόταση. Τότε που είχαν πάρει τσάμπα τα κομμάτια είχαμε προσπαθήσει να μιλήσουμε μαζί τους. Τα είχαμε καταφέρει μετά από αρκετή προσπάθεια, γιατί δεν είναι και «ομιλητικοί» και το είχαν αφήσει ανοικτό. Το σκέφτονταν μας είχαν πει τότε. Έχουν πάνω από 90% επομένως δεν μπορεί να γίνει κάτι.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Συνεχίζει να κινείται πέριξ των 2 ευρώ χωρίς να κάνει την ανοδική διαφυγή. Συσσωρεύει και κατοχυρώνει δηλαδή το σημείο.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Διαγραμματικά βλέπουμε μία καλή διόρθωση χωρίς να χαλάει την εικόνα της, αλλά θα θέλαμε να τη δούμε και πάλι πάνω από τα 4 ευρώ. Στα 3,95 ευρώ και στο -0,50%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης