Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δοκιμάζει και πάλι τις 860 μονάδες – Χαμηλός ο τζίρος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δοκιμάζει και πάλι τις 860 μονάδες – Χαμηλός ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζει ανοδικά, είναι βελτιωμένη ξανά η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό λόγω αποτελεσμάτων. Περιμένουμε και εδώ τα δικά μας αποτελέσματα. Υψηλότερα και ξαναδίνει τη μάχη του ο γενικός δείκτης με τις 860 μονάδες αλλά και πάλι ο τζίρος είναι χαμηλός. Με επιλεγμένα μη τραπεζικά blue chips κυρίως η κίνηση.

Με Coca Cola, ΕΛΠΕ, Jumbo, Τιτάν και ΔΕΗ να στηρίζουν την αγορά, ενώ στις τράπεζες παρατηρούνται μικτές τάσεις. Θεωρούμε πως η συσσώρευση συνεχίζεται και δύσκολα θα δούμε μεγάλες διακυμάνσεις αυτές τις ημέρες, εκτός και αν υπάρξει μεγάλη είδηση, καλή ή κακή.

ΕΞΑΜΗΝΟ: Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να δημοσιεύονται αποτελέσματα εξαμήνου και θα έχουμε και τηλεδιασκέψεις, για να μπορέσουμε να βγάλουμε μία εκτίμηση για το που βρισκόμαστε. Ο ρυθμός δημοσίευσης βέβαια θα είναι αργός, όπως πάντα. Ξεκινάει η ΕΧΑΕ τη Δευτέρα και αναμένονται καλά αποτελέσματα λόγω αύξησης τζίρου, αύξησης κεφαλαιοποίησης και αυξήσεων κεφαλαίου.

JUMBO: Στα 13,80 ευρώ η μετοχή με άνοδο 1,1% και όγκο 10 χιλ. τεμάχια. Ψάχνει να βρει ισορροπία η μετοχή μετά την πρόσφατη υποχώρηση αλλά και την αποκοπή του μερίσματος.

ΤΙΤΑΝ: Συνεχίζει ανοδικά και προσπαθεί να απομακρυνθεί από τα 16 ευρώ. Έκανε καλή διόρθωση και ίσως να ήταν και υπερβολική. Χαμηλός ο όγκος στη μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η αύξηση είναι κρίσιμη για το μέλλον του ομίλου. Θα δώσει τη δυνατότητα να κάνει και άλλες κινήσεις η διοίκηση και να μαζέψει τα κόστη, με την προοπτική κάποια στιγμή να βγάλει κέρδη. Όμως και αυτά που γίνονται μεταξύ των βασικών μετόχων δεν είναι καλά για την εταιρεία και σίγουρα θα κάνουν ζημιά και στο ταμπλό κάποια στιγμή.

ΕΛΠΕ: Προσπαθεί να προσεγγίζει τα 6 ευρώ, αλλά απέχει ακόμα. Μάλλον και εδώ η διόρθωση ήταν υπερβολική.

EXAE: Αύξησε την τιμή στόχο η Euroxx από τα 3,5 ευρώ στα 4,90 ευρώ σημειώνοντας πως η αύξηση του τζίρου και της κεφαλαιοποίησης του ΧΑ δεν έχουν ενσωματωθεί στην τιμή της μετοχής.

MLS: Ξεπέρασαν τις 800 χιλ. ευρώ τα πρόστιμα που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα μέλη της διοίκησης. Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων και αφού φάνηκε ότι άλλαξαν και αυτά του 2018, η Επ.Κεφαλαιαγοράς επενέβη καθώς εντόπισε χειραγώγηση, αλλά και παράβαση διατάξεων του νόμου περί εταιρικής διακυβέρνησης. Η άποψη της στήλης για το μέλλον της εταιρείας είναι πως πρόκειται για μία πολύ δύσκολη περίπτωση.

Αρχικά θα πούμε πως μία αύξηση 17,2 εκατ. ευρώ τη θεωρούμε μεγάλη και δεν πιστεύουμε πως μπορεί να καλυφθεί. Τα δάνεια είναι μεγάλη και για τη στήλη, τα περιουσιακά στοιχεία είναι ουσιαστικά μόνο το όνομα. Αν δηλαδή κάποιος αγόραζε το όνομα MLS και ξεκινούσε να πουλήσει κινητά και tablets θα είχε αξία. Να βάλει όμως 17,2 εκατ. ευρώ και να υπάρχουν ακόμα δάνεια και υποχρεώσεις, το βλέπουμε σχεδόν απίθανο.

Επίσης θα υπάρχουν οι ζημιές του 2020 και του 2021 που δεν αναφέρονται στον ισολογισμό και θα επηρεάσουν την καθαρή θέση. Σίγουρα οι ζημιές θα είναι μικρότερες αφού δεν υπάρχουν πλέον άυλα, ή ο αριθμός του προσωπικού, αλλά πάλι θα υπάρξουν. Η εξίσωση είναι αρκετά δύσκολη. Η ουσία είναι πως πρέπει να κοιτάμε τα άυλα περιουσιακά στοιχεία προσεκτικά σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία. Και πρέπει να τα κοιτάνε και οι αρχές. Δεν μπορεί να μην μειώνονται επί χρόνια και συνεχώς να αυξάνονται και την ίδια ώρα τα μεγέθη να μην μπορούν να βελτιωθούν. Ο ισολογισμός του 2018 της MLS πριν αναθεωρηθεί είχε δείξει πολλά.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Άνοιξε με όρεξη και καλό τζίρο. Στο +5,87% και στα 0,4870 ευρώ. Η αποτίμηση προσεγγίζει τα 17 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Προσπάθεια ανόδου και από εδώ με όγκο 40 χιλ. τεμάχια και άνοδο 2,44%.

ΕΚΤΕΡ: Μετά το χθεσινό ράλι, στο +2,52% σήμερα και στα 1,22 ευρώ.

ΕΛΓΕΚΑ: Καλύφθηκε η αύξηση, βελτιώνεται κάπως το ταμειακό. Στο +6,7% η μετοχή και πάνω από τα 0,40 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης