Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τετραήμερο ανόδου, αλλά και 4 πτωτικές εβδομάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τετραήμερο ανόδου, αλλά και 4 πτωτικές εβδομάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Παρά τη νέα ανοδική συνεδρίαση, την τέταρτη συνεχόμενη το ΧΑ δεν κατάφερε να καλύψει πλήρως τις απώλειες που είχε στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Έτσι η εβδομάδα ήταν πτωτική, αλλά οριακά και συμπληρώθηκαν 4 συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες. Έλειπε και πάλι σήμερα ο τζίρος, αλλά είχαμε κάμποσους πρωταγωνιστές.

Η διόρθωση των προηγούμενων ημερών και κυρίως η πτώση της Δευτέρας, έφερε πολλές μετοχές σε καλές στηρίξεις. Όσοι τοποθετήθηκαν εκεί έχουν καλές υπεραξίες. ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, είναι μερικές από αυτές, που «πάτησαν» και αντέδρασαν. Μετοχές επίσης από τη μικρή κεφαλαιοποίηση είχαν ωραία κίνηση σήμερα.

Στο τέλος ξεχώρισε η εντολή πώλησης που μπήκε στην Ιντερτέκ και βγήκε προς πώληση το 29,5% του συνόλου των μετοχών!

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατές εντολές στο κλείσιμο στη Eurobank, μεγάλος ο όγκος, σε σύγκριση με όσα έκανε όλη μέρα, στις τελικές δημοπρασίες στην Alpha Bank. Αν και ξεκίνησε αδύναμα ο τραπεζικός δείκτης, κατάφερε να ενισχυθεί 1,73% και να στηρίξει την αγορά.

ΕΧΑΕ: Η Euroxx σημειώνει στην έκθεσή της πως οι ενεργοί κωδικοί έφτασαν τον περασμένο Μάρτιο και Μάιο πάνω από τους 36 χιλ. και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2014. Ο τζίρος ενισχύει και εκτιμά πως θα συνεχίσει να ενισχύεται ενώ θα αυξηθεί και το ενδιαφέρον για νέες εισαγωγές και αυξήσεις κεφαλαίου. Η εισηγμένη παίζει με EV/EBITDA 10,7 φορές κάτω από το μέσο όρο της περιόδου 2011-20 που ήταν στις 14,1 φορές, με τις ομοειδείς του εξωτερικού να είναι στις 15,9 φορές για το 2021. Σε όρους P/BV είναι σε discount 37%. Δίνει τιμή στόχο τα 4,90 ευρώ από 3,50 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η πορεία του δικαιώματος δείχνει το δρόμο. Θεωρούμε πως η αύξηση θα καλυφθεί και εύκολα και μετά η μετοχή θα δει υψηλότερα επίπεδα. Δεν θα αποκλείαμε να δούμε και εν μέσω αύξησης μία ανοδική κίνηση. Είναι από τις λίγες φορές που βλέπουμε δικαίωμα να μην υποχωρεί.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Περίεργα πιέστηκε η μετοχή στο κλείσιμο.

ΟΠΑΠ: Παραμένει αδύναμος.

JUMBΟ: Προσεγγίζει και πάλι τα 14 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Όμορφη αντίδραση με κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας.

AS COMPANY: Την περιμέναμε τη διολίσθηση της μετοχής, η οποία γίνεται χωρίς όγκο. Όπως έχει ξαναγράψει η στήλη υπάρχει σημαντικός πωλητής, αλλά δε βλέπουμε μέχρι στιγμής μεγάλες πωλήσεις. Δεν είναι και εύκολο να πουλήσει. Θα περιμένουμε μήπως γίνει κάποιο πακέτο ή μήπως πιο χαμηλά αυξηθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον. Στα 2,18 ευρώ και στο -0,46% με χαμηλό στα 2,13 ευρώ.

ΕΛΓΕΚΑ: Ξεχώρισε σήμερα η μετοχή και κινήθηκε σημαντικά υψηλότερα. Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε πως η αύξηση καλύφθηκε 100% και αντλήθηκαν 10,8 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε να δούμε τώρα το εξάμηνο ώστε να κάνουμε τους υπολογισμούς μας. Στα 0,4350 ευρώ και στο +13,28%.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Σε υψηλά 14 ετών βρέθηκε σήμερα η μετοχή, με τα 1,30 ευρώ να αποτελούν δυνατή αντίσταση. Στα 1,29 ευρώ στο κλείσιμο.

FLEXOPACK: Με καλό όγκο για τα δεδομένα της σήμερα η μετοχή. Έχει χάσει περίπου 1 ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες. Στα 8 ευρώ και στο -3,61% με 5,5 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Έχει κάνει όλη μέρα 3,5 χιλ. τεμάχια και στις τελικές δημοπρασίες έβαλε κάποιος αγορά στα 2 ευρώ 30 χιλ. τεμάχια και μπήκε πώληση στο -29% 50 χιλ. τεμάχια. Λίγο αργότερα ακυρώθηκαν οι εντολές. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άραγε τα βλέπει αυτά;

ΔΡΟΜΕΑΣ: Βγάζει κίνηση ξανά, αλλά αύξησε και όγκο και είδαμε πάλι κάποιες μεγάλες πωλήσεις μάρκετ. Όμως η μετοχή κατάφερε να κλείσει με σημαντική άνοδο. Στα 0,4860 ευρώ και στο +5,65% με 112 χιλ. τεμάχια.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Τι έγινε βρε παιδιά; Στο τέλος, στην τιμή κλεισίματος έβαλαν πώληση 2,48 εκατ. τεμάχια!! Το 29,5% της εταιρείας σε εντολή στο κλείσιμο. Ταιριάζει το ποσοστό με μετόχου, αλλά έτσι τα βάζουν τα κομμάτια; Στα 0,7520 ευρώ έκλεισε η μετοχή με όγκο 2 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Νέα ανοδική κίνηση και προσεγγίζει τα 1,30 ευρώ όπου για τη στήλη είναι καλή αντίσταση. Θέλουμε ανοδική διαφυγή.

EPSILON NET: Στα 11 ευρώ πλέον η μετοχή και η αποτίμηση στα 147 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Καλή εικόνα και εδώ σήμερα.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης