Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τα μικρομεσαία που βρίσκονται στο επίκεντρο στη σημερινή συνεδρίαση

Τα μικρομεσαία που βρίσκονται στο επίκεντρο στη σημερινή συνεδρίαση
Στη μικρομεσαία κατηγορία υπάρχουν εταιρείες με καλή κερδοφορία, χαμηλό δανεισμό, μερισματικές αποδόσεις και σημαντική αξία περιουσιακών στοιχείων
Σχετικά Άρθρα

Αρκετό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και σήμερα μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καταγράφοντας υψηλούς όγκους αλλά και μεγάλες αποδόσεις.
Η κατηγορία αυτή, που δεν τραβάει τα βλέμματα των μεγάλων επενδυτών, έχει μοιράσει μεγάλες αποδόσεις το προηγούμενο διάστημα και μάλιστα με δυνατούς όγκους, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι τα μικρά λόγω εμπορευσιμότητας μπορούν να εγκλωβίσουν.
Βέβαια, ουδείς από αυτούς δεν έχει φαίνεται υπολογίσει τον εγκλωβισμό στις τράπεζες μετά από τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις, τόσα reverse split και τέτοιες μυθικές χασούρες σε βάθος χρόνων.
Στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση υπάρχουν εταιρείες με καλή κερδοφορία, χαμηλό δανεισμό, μερισματικές αποδόσεις και σημαντική αξία περιουσιακών στοιχείων.
Υπάρχουν βέβαια και μετοχές όπου βλέπουμε μεγάλη άνοδο, χωρίς τα θεμελιώδη να είναι υποστηρικτικά.
Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή μετοχών θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και με βάση το προφίλ του κάθε επενδυτή.
Σήμερα ξεχωρίζει η Ξυλεμπορία με τον κοινό τίτλο να έχει άνοδο 21,43% και όγκο 44 χιλ. τεμάχια.
Η Performance που ετοιμάζεται για αύξηση κεφαλαίου 5 εκατ. ευρώ και split μετοχών βρίσκεται σε νέα ιστορικά υψηλά και συγκεκριμένα στα 13,55 ευρώ με άνοδο 9,72% και όγκο λίγο κάτω από 10 χιλ. τεμάχια.
Η αποτίμηση ανέρχεται πλέον στα 53 εκατ. ευρώ και θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι είναι δίκαιη με βάση τα αποτελέσματα και με την εκτίμηση ότι θα διατηρήσει το growth του 2020.
Η Unibios έχει αποτίμηση περίπου 10 εκατ. ευρώ μετά το σημερινό +9% με την τιμή να είναι στα 0,63 ευρώ.
Διαγραμματικά η μετοχή έχει σπάσει πολύμηνη συσσώρευση και κατευθύνεται προς την επόμενη αντίσταση των 0,66 ευρώ ενώ η επόμενη είναι σημαντικά υψηλότερα.
Η ΓΕΒΚΑ έδειξε από χθες διαθέσεις για βελτίωση της τιμής και σήμερα ενισχύεται 8,37% και βρίσκεται στα 1,2950 ευρώ με την αποτίμηση να δείχνει 31 εκατ. ευρώ και τον όγκο 118 χιλ. τεμάχια.
Η Ιντρακόμ έφτασε τα 2,50 ευρώ καθώς ενισχύεται 8,23% με όγκο 363 χιλ. τεμάχια.
Σημαντική άνοδο 6,6% καταγράφει η Αλουμύλ και βρίσκεται στα 2,10 ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 68 εκατ. ευρώ.
Σε νέα ιστορικά υψηλά διαπραγματεύεται η Entersoft, ενώ η Μοτοδυναμική κάνει υψηλό όγκο για τρίτη συνεδρίαση αλλά σήμερα με λίγο μικρότερο όγκο έχει άνοδο 5,71% που μπορεί να σημαίνει πως ο πωλητής έχει τελειώσει ή τελειώνει.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης