Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Άνοδος με το… ζόρι παρά την αντίδραση των ξένων – Μιζέρια και απαξίωση

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Άνοδος με το… ζόρι παρά την αντίδραση των ξένων – Μιζέρια και απαξίωση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Άκρως απογοητευτική η σημερινή συνεδρίαση. Επανάληψη όμως των όσων γνωρίζουμε. Δηλαδή ότι το ΧΑ ακολουθεί από κοντά τις πτωτικές συνεδριάσεις των αγορών του εξωτερικού και είναι αδιάφορο στις ανοδικές. Δεν είναι η πρώτη φορά. Όμως είναι από τις ελάχιστες φορές που αυτή η απάθεια συνδυάζεται με πολύ θετικά νέα για τη χώρα μας. Αδιαφορεί και γι΄αυτά όμως!

Δεν ξέρουμε αν μπορεί να βρει τόσο καλό μείγμα ειδήσεων ξανά το ΧΑ. Σίγουρα αν συνεχίσει έτσι η χώρα, θα δούμε ισχυρό ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο και ίσως και νέες αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης. Όμως, αυτό που όλοι σκέφτονται είναι ότι κάτι προβληματίζει τους επενδυτές και αυτό αποτυπώνεται στο ταμπλό του ΧΑ.

Με τις αγορές της Ευρώπης να είναι με άνοδο άνω του 1%, εμείς παλεύαμε για να κρατήσουμε το θετικό πρόσημο. Πάλι καλά που κλείσαμε με άνοδο 0,25%. Ο τζίρος αν αφαιρέσουμε τα πακέτα ήταν και πάλι χαμηλός.

ΧΑ: Προφανώς και αν ήταν κάποια ιδιωτική επιχείρηση θα προσπαθούσαν να βρουν το γιατί και να αποδοθούν ευθύνες. Εδώ όμως πέρα βρέχει!

ΔΕΗ: Προβλημάτισε η μετοχή, όχι μόνο γιατί έχει γυρίσει χαμηλότερα από εκεί που ήταν πριν βγουν οι προσφορές για τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και λόγω του μεγάλου όγκου.
Έκτη συνεχόμενη πτωτική. Στα 9,4150 ευρώ και στο -2,99% με 878 χιλ. τεμάχια. Χαμηλό στα 9,33 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προσπάθησαν σήμερα και θα λέγαμε πως στήριξαν την αγορά. Πολύ καλή η εικόνα της Πειραιώς και είχε και τη μεγαλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Δυνατή και η Εθνική. Οι καλές εκθέσεις συνεχίζονται για τον κλάδο, αλλά η συσσώρευση δεν έχει σπάσει ακόμα. Αμετάβλητη η Eurobank και με οριακές απώλειες η Alpha Bank.

COCA COLA: Αν δεν ήταν το δικό της +2,37% μπορεί να κλείναμε και με απώλειες.

JUMBO: Βοήθησε και αυτή και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και ξανά πάνω από τα 14 ευρώ.

ΛΑΜΔΑ: Μόλις μία ανοδική έχει το Σεπτέμβρη. Από τα 9,40 ευρώ έχει πάει στα 7,39 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μέχρι και στα 7 ευρώ την πήγαν σήμερα οι αθεόφοβοι! Κράτησε όμως την εκεί στήριξη και αντέδρασε. Φανταστείτε τώρα να μην είχε βγάλει τέτοια κέρδη η εταιρεία και να χρώσταγε σε τράπεζες. Θα την είχαν εξαερώσει… Στα 7,22 ευρώ και στο +0,89% με όγκο 165 χιλ. τεμάχια.

ATTICA GROUP: Σήμερα μας έγραψε σε κλείσιμο την τιμή που από την πρώτη στιγμή είχαμε θέσει ως στόχο, ήτοι τα 1,20 ευρώ. Στις επιλογές μας από 22 Μαρτίου 2021 με τιμή 0,80 ευρώ, επομένως σήμερα την αφαιρούμε με απόδοση λίγο πάνω από 55% και στα 1,25 ευρώ που είναι το κλείσιμο. Η κίνηση είναι και στη λογική της βελτίωσης της ρευστότητας του εικονικού χαρτοφυλακίου.

FLEXOPACK: Βρε μείωση κερδών ανακοίνωσε η εισηγμένη όχι χρεοκοπία! Τρέχουν οι καταχρεωμένες που τους έκοψαν λίγο τα δάνεια οι τράπεζες και αυτές που δε χρωστάνε βυθίζονται. Λες και δεν μετράνε τα κέρδη των προηγούμενων ετών, οι ταμειακές ροές, ότι είναι με αρνητικό καθαρό δανεισμό και έχουν εξαιρετικό ισολογισμό. Είχε και «μηχανάκι» που έβαζε πώληση 5 τεμαχίων στα 7,30 ευρώ. Παιχνιδάκια και εδώ από κάποιους. Στα 7,30 ευρώ και στο -8,18% με όγκο κάτω από 8 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 85,5 εκατ. ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Ισχυρή αντίδραση λόγω των πολύ καλών αποτελεσμάτων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Είναι φανερό πλέον πως σε ορισμένα μικρά χαρτιά, τα «λόμπι» δεν μπορούν να απορροφήσουν την προσφορά. Δεν είναι μόνο κάποιες όπου βγαίνουν πολλά χαρτιά, είναι και κάποιες που ενώ πριν λίγο καιρό έτρεχαν, τώρα δεν μπορούν να κάνουν πράξη. Γι΄αυτό είναι καλύτερο όταν κάποιος πουλάει να το κάνει όταν μεγαλώνουν απότομα οι όγκοι και ας χάσει μέρος της ανόδου.

ΣΙΔΜΑ: Νέα άνοδος και στα 2,20 ευρώ πλέον η μετοχή ή στα 30 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

AUTOHELLAS: Κάπως καλύτερα τα πήγε σήμερα. Στα 7,80 ευρώ και στο +3,17%.

BRIQ: Έκανε όγκο 115 χιλ. τεμάχια και έμειναν και 48 χιλ. τεμάχια απούλητα. Στα 2,10 ευρώ και στο -1,87%.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Εδώ τι να γράψουμε. Μάλλον λάθος η επιλογή ξανά της μετοχής. Πολλά χαρτιά και όλο και πιο χαμηλά ο πωλητής. Μας ήταν γνωστό βέβαια γι΄ αυτό και γράφαμε «με προσοχή», αλλά μας κουράζει λίγο αυτή η κατάσταση. Βέβαια δεν είναι η μόνη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης