Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με βελτιωμένες συναλλαγές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με βελτιωμένες συναλλαγές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το στοίχημα είναι να σπάσει η συσσώρευση. Αν παραμείνει σε αυτή δε θα έχουμε πετύχει κάτι παραπάνω από αυτά που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες. Η πορεία των ξένων αγορών θα μας επηρεάσει σήμερα και έχουν αυξηθεί πάλι οι ανησυχίες στην Κίνα για την αγορά ακινήτων. Επιπλέον είναι λογικές κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών.

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε και σήμερα υψηλό τζίρο προκειμένου οι αγοραστές να απορροφήσουν την όποια προσφορά. Το ξεκίνημα είναι καλό με ήπιες απώλειες και τις τράπεζες να κρατάνε. Η ΕΤΕ ενισχύεται όπως και η ΑΛΦΑ, ενώ ήπιες είναι οι απώλειες για τις άλλες συστημικές. Το τεστάρισμα πάντως των 900 μονάδων δεν αποκλείεται.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με καλούς αγοραστές στα 1,14 ευρώ στο ΣΜΕ της ΑΛΦΑ. Λίγο χαμηλότερα από τα 1,15 ευρώ η τιμή στη spot. Η ΕΥΡΩΒ κινείται λίγο κάτω από τα 0,90 ευρώ.

ΟΤΕ: Ήπια ανοδικά στο ξεκίνημα και χρειαζόμαστε και τη δική του βοήθεια.

JUMBO: Βελτίωσε τη διάθεση των αγοραστών η νέα διανομή μετρητών από την εταιρεία. Μέχρι το τέλος του έτους θα δώσει 0,30 ευρώ σε δύο δόσεις. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία έδωσε άλλα 0,47 ευρώ στους μετόχους. Η Optima Bank αναφέρει πως αποτελεί ευχάριστη έκπληξη η νέα διανομή και πως παραμένει θετική για τη μετοχή αν και εκτιμά πως η μεταβλητότητα θα παραμείνει βραχυπρόθεσμα. Στα 13,34 ευρώ και στο -0,67%.

TITAN: Περίπου 10 χιλ. ίδιες μετοχές έχουν αγοραστεί στις τελευταίες συνεδριάσεις σε ΧΑ και Euronext με μέση τιμή 15,08 ευρώ ανά μετοχή. Οριακά υψηλότερα κινείται η μετοχή.

LAMDA: Το γεγονός ότι οι προπωλήσεις πάνε εξαιρετικά και έχει προπωληθεί σχεδόν ό,τι έχει βγει προς πώληση επιβεβαιώνει την άποψή μας πως το Ελληνικό είναι game changer για τον τουρισμό της χώρας. Προσελκύουμε μεγάλα πορτοφόλια και ακόμα το project είναι στα σπάργανα. Στο ταμπλό έχει μέρες να τραβήξει τα βλέμματα και σήμερα κινείται σταθεροποιητικά.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Δεν είναι μόνο η δυνατή χθεσινή άνοδος. Είναι το τρίτο τρίμηνο που δίνει μία γεύση για το τι έγινε στο κομμάτι του τουρισμού. Το περιμέναμε αφού μαθαίναμε πως τα αυτοκίνητα προς ενοικίαση είχαν εξαντληθεί και οι τιμές ήταν υψηλές. Στα 1,171 ευρώ και στο +1,18% με υψηλό όγκο 40 χιλ. τεμαχίων.

ΕΥΑΘ: Με αποτίμηση μόλις 171 εκατ. ευρώ το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι ότι αξίζει καλύτερης τύχης. Βλέπουμε στις τελευταίες συνεδριάσεις καλύτερους αγοραστές. Αδάνειστη, υψηλή μερισματική απόδοση, γεμάτο ταμείο και με καλή κερδοφορία.

ΕΥΔΑΠ: Και εδώ περιμένουμε καλύτερη πορεία, αφού έχει να δώσει και άλλο μέρισμα σύμφωνα με όσα είχε πει η διοίκηση. Στα 7,65 ευρώ με απώλειες 0,13% και χαμηλό όγκο.

CPLP SHIPPING: Μεγάλη υπερκάλυψη για το ομόλογο των 150 εκατ. ευρώ. Μαζεύτηκαν περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ και το επιτόκιο κλείδωσε στο 2,65%, εντός δηλαδή των εκτιμήσεων. Η υπερκάλυψη δείχνει πως θα πάνε καλά και τα ομόλογο που ετοιμάζονται να εκδοθούν από άλλες εταιρείες.

ΕΚΤΕΡ: Έδειχνε πως μαζευόταν στις προηγούμενες συνεδριάσεις πέριξ των 1,20 ευρώ και σήμερα με όγκο 61 χιλ. τεμάχια, ήτοι πολύ υψηλό όγκο, είναι στα 1,2850 ευρώ και στο +4,05%. Δυνατοί αγοραστές στα 1,26 ευρώ.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (απάντηση): Δυστυχώς δεν έχουμε κάποιο νέο παρά το γεγονός ότι έχουμε ζητήσει ενημέρωση από το Χρηματιστήριο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης