Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέες πιέσεις λόγω ανησυχιών για lockdown

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέες πιέσεις λόγω ανησυχιών για lockdown
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δεν τα κατάφερε σήμερα να δώσει αντίδραση. Δεν κράτησε και η αντίδραση των ξένων αγορών. Τα όσα ακούγονται για lockdown σε άλλες χώρες, δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε. Οι επενδυτές φοβούνται και εδώ lockdown έστω και αν διαψεύδεται μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση.

Το ΧΑ συνέχισε να υποχωρεί και έκλεισε κάτω από τις 890 μονάδες με χαμηλό τζίρο. Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση η σημερινή. Πιέστηκαν οι περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ακόμα και κάποιες που δημοσίευσαν πολύ καλό εννεάμηνο. Συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί με την αγορά, αφού οι κίνδυνοι παραμένουν, αλλά και να εστιάζουμε στις εταιρείες εκείνες με καλά θεμελιώδη και χαμηλή αποτίμηση. Υπάρχουν ευτυχώς αρκετές…

ΟΠΑΠ: Συνεχίζει να καινοτομεί και στις τηλεδιασκέψεις. Το πρωί ανέβασε την παρουσίαση στο site και πριν λίγο έγινε η τηλεδιάσκεψη όπου απάντησε στις ερωτήσεις. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν με την ησυχία τους την παρουσίαση και μετά να προετοιμάσουν τις ερωτήσεις τους. Επιμένει για το μέρισμα και δε βρίσκει λόγο προς το παρόν να μην δώσει τουλάχιστον ένα ευρώ ανά μετοχή. Άλλωστε τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, δείχνουν ότι μπορεί είπε η διοίκηση.

Η μετοχή πιέστηκε βέβαια και ίσως αυτό να οφείλεται στα νέα περιοριστικά μέτρα προς τους ανεμβολίαστους. Η διοίκηση είπε πως επηρεάζει την πορεία των μεγεθών αλλά εφαρμόζεται λίγες μέρες και δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα. Όμως η είσοδος με πιστοποιητικό ή τεστ που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα έδειξε επίδραση 10% με τάσεις όμως μείωσης αυτής της αρνητικής επίδρασης.

FOURLIS: Θα δώσει μέρισμα για τη χρήση του 2021 είπε πριν από λίγο η διοίκηση και επίσης ότι η Trades Estate θα μπει στο χρηματιστήριο μέσα στο 2022. Η μετοχή παρά τα καλά αποτελέσματα υποχώρησε οριακά. Σημειώστε επίσης πως αν αποφασίσει να φύγει από την Τουρκία, αυτό πλέον γίνεται χωρίς επιπλέον ζημία.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μας προβληματίζει η ανακοίνωση της εταιρείας αναφορικά με την απόρριψη από το υπουργείο Περιβάλλοντος αιτήματος για τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων αναφορικά με αιολικούς σταθμούς. Και αυτό γιατί μαθαίνουμε πως έχει να κάνει η απόρριψη με αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής. Και δε θέλουμε να σκεφτούμε τι μπορεί να γίνει σε άλλα έργα ή τι θα γίνει όταν θα υπάρξουν έργα για αιολικά στη θάλασσα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πτωτικά η Eurobank και με μεγαλύτερες απώλειες από τις άλλες συστημικές. Όμως έχει πάει και καλύτερα στο προηγούμενο διάστημα. Τις μικρότερες απώλειες είχε σήμερα η Alpha Bank, η οποία τα έχει πάει χειρότερα από τις άλλες συστημικές πλην Πειραιώς.

ATTICA BANK: Νέο limit down και με ανεκτέλεστα.

AS COMPANY: Έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί στη διάρθρωση του ισολογισμού και το πόσο φθηνά αποτιμημένη μας φαινόταν. Το εννεάμηνο το επιβεβαιώνει. Έχει κάνει και κάποιες επενδύσεις που τις δίνουν κέρδη εκτός από αυτά που προέρχονται από τη λειτουργική δραστηριότητα. Ο πωλητής βέβαια που υπήρχε παλαιότερα, έχει καθηλώσει τη μετοχή. Σήμερα έγινε καλός όγκος. Ας ελπίσουμε να τελειώσει και να βρει η μετοχή το δρόμο της. Με υψηλό ημέρας στα 2,18 ευρώ έκλεισε στα 2,11 ευρώ με άνοδο 2,93% και όγκο 82 χιλ. τεμάχια. Προσοχή στις τοποθετήσεις αφού ο πωλητής υπάρχει και ο ορίζοντας πρέπει να είναι μακροπρόθεσμος.

ΠΑΪΡΗΣ: Καλό το τρίτο τρίμηνο αλλά η αύξηση των πρώτων υλών την επηρεάζει και φαίνεται στο μικτό κέρδος. Ενώ δηλαδή ο τζίρος στο τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 23,3%, τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 13,5%. Τα κέρδη προ φόρων στο εννεάμηνο στις 111 χιλ. ευρώ από 311 χιλ. ευρώ.

CPI: Δυνατός όγκος στη μετοχή και αρκετή πίεση μέχρι και τα 0,68 ευρώ.

LAVIPHARM: Με όγκο 118 χιλ. τεμάχια και ανοδικά κατά 2,51%. Μεγάλος ξανά ο όγκος, αλλά και δυνατός αγοραστής.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για υψηλότερα. Η κερδοφορία του εννεαμήνου στέκεται υποστηρικτικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankignews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης