Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στήριξη από επιλεκτικές τοποθετήσεις – Συντηρείται η στάση αναμονής

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στήριξη από επιλεκτικές τοποθετήσεις – Συντηρείται η στάση αναμονής
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η συσσώρευση συνεχίζεται. Ο τζίρος είναι χαμηλός καθώς κλείνουν και τα βιβλία τους οι ξένοι, απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις, περιμένουμε νέα για τη μετάλλαξη και γενικότερα η διάθεση για ανάληψη ρίσκου ή για πωλήσεις είναι περιορισμένη. Εξακολουθούμε να κοιτάζουμε τις ξένες αγορές και να πορευόμαστε ανάλογα. Και σήμερα αυτό κάναμε.

Μία συνεδρίαση και πάλι με επιλεκτικές τοποθετήσεις και με το βλέμμα στραμμένο στους ευρωπαϊκούς δείκτες. Ανέβαιναν, ακολουθούσαμε, γύριζαν χαμηλότερα, ακολουθούσαμε. Μείναμε πάντως μόνο σε θετικό έδαφος και στο τέλος λόγω του γυρίσματος των ξένων μειώσαμε την άνοδο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε οριακά χαμηλότερα από τις 880 μονάδες, που από αναλυτές θεωρούνται κρίσιμες για να βελτιώσουν την τεχνική εικόνα ή να δείξουν πως πρέπει να δοκιμαστεί ξανά ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών. Η εβδομάδα ήταν ανοδική κατά 2,36% και διόρθωσε σε σημαντικό βαθμό τις απώλειες που προκάλεσε η Omicron.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο σωστό δρόμο λέει η Eurobank Equities πως βρίσκονται και δίνει σύσταση αγοράς για Εθνική και Πειραιώς και διακράτηση για Alpha Bank. Η τιμή στόχος για την ΕΤΕ είναι τα 3,48 ευρώ, για την ΠΕΙΡ τα 1,84 ευρώ και για την ΑΛΦΑ τα 1,37 ευρώ. Εξαιρετική η Εθνική σήμερα, έδειξε το δρόμο, αλλά η ΑΛΦΑ δε λέει να ξεκολλήσει και να βάλει πλάτη. Συνεχίζει να έχει τρομερή υστέρηση.

Στα 2,7630 ευρώ και στο +2,71% με την απόσταση από τα υψηλά της να είναι μικρή, ενώ οι άλλες συστημικές είχαν σημαντικά μικρότερη άνοδο. Μεγάλες απώλειες για την Αττικής αλλά και πάλι το premium έναντι της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών είναι τεράστιο. Τέλος διαπραγμάτευσης για το δικαίωμα. Για να δούμε πως θα πάει και αυτή η αύξηση κεφαλαίου.

ΟΠΑΠ: Εξαιρετικός σήμερα και νομίζουμε πως όσο περνάει ο καιρός και πηγαίνουμε προς τα ετήσια αποτελέσματα θα γίνεται πιο συχνά η σύγκριση της μερισματικής απόδοσης του Οργανισμού έναντι άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Στα 12,50 ευρώ και στο +2,12%.

ΕΥΔΑΠ: Με τη μεγαλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίησης και συγκεκριμένα στο +2,88% και στα 7,50 ευρώ. Η στήλη διατηρεί την άποψη ότι είναι χαμηλή η αποτίμηση και περιμένει το έκτακτο μέρισμα μετά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη σύμβαση με το δημόσιο. Διαγραμματικά θέλουμε συνέχιση της ανόδου προκειμένου να ξεπεράσει τον εκθετικό των 200 ημερών.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Προσπαθεί να υπερβεί τα 15 ευρώ. Δεν μπορούμε βέβαια να έχουμε παράπονο. Είναι μόλις 1 ευρώ περίπου κάτω από τα υψηλά του.

ΕΧΑΕ: Γίνονται αυξήσεις, εκδόσεις νέων ομολόγων, αυξάνει τα κέρδη στο εννεάμηνο, αλλά στο ταμπλό… πέρα βρέχει. Αρχίζει αγορές ιδίων μετοχών. Για να δούμε αν θα βοηθήσει. Το πρόσωπο που θα πάρει την καρέκλα θα πρέπει να πείσει και να φέρει και εταιρείες και επενδυτές.

JUMBO: Στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν τη μετοχή και στα 12,49 ευρώ (-2,27%). Υπάρχει καλή στήριξη οριακά χαμηλότερα και ισχυρή στα 11,80 ευρώ. Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που μίλησε η διοίκηση για πρώτη φορά για τα προβλήματα και τις λύσεις που έψαχνε. Το διάγραμμα μας κάνει να πιστεύουμε πως σύντομα θα πρέπει να μάθουμε νέα που θα αλλάξουν την τάση. Για να δούμε…

ATTICA GROUP: Το μέρισμα έδωσε ώθηση στη μετοχή και φαίνεται πως οι επενδυτές «κυνηγούν» τα μερίσματα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε. Στο +5,37% και στα 1,08 ευρώ, ενώ η MIG, η οποία θα πάει τα περισσότερα χρήματα στο +14,14%. Νομίζουμε βέβαια πως για τη MIG τα χρήματα αυτά είναι σταγόνα στον ωκεανό.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Νέες πιέσεις βγήκαν πάλι στη μετοχή και δεν κατάφερε να κρατήσει τα 7 ευρώ. Στα 6,78 ευρώ και στο -1,74% με όγκο 85 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Τα κέρδη είναι έκτακτα, αλλά τα EBITDA έχουν βελτίωση και μπορεί ο στόχος που έχει τεθεί να πιαστεί εύκολα. Τη Δευτέρα έχει η διοίκηση ενημέρωση των αναλυτών και ίσως μάθουμε περισσότερα. Το θέμα είναι η είσοδος στον Nasdaq που μπορεί να αλλάξει την αποτίμηση. Στρωτά παίζεται η μετοχή, εδώ και καιρό.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Στα 6,3 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων στο εννεάμηνο με το 1 εκατ. ευρώ να δημιουργείται στο τρίτο τρίμηνο. Νομίζουμε πως τα κέρδη κάνουν την αποτίμηση να δείχνει αστεία.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης