Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απώλειες για την πλειονότητα των μετοχών, άνοδος για Γ.Δ. λόγω Coca Cola

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απώλειες για την πλειονότητα των μετοχών, άνοδος για Γ.Δ. λόγω Coca Cola
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με την Coca Cola στο +5,27% και μικρές βοήθειες από Jumbo και Eurobank ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,49%. Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός και αν αφαιρεθούν τα πακέτα ήταν κάτω από 30 εκατ. ευρώ. Δεν είδαμε και πολλές κινήσεις ωραιοποίησης. Επιπλέον η πλειονότητα των μετοχών κατέγραψε απώλειες. Μένουν άλλες δύο συνεδριάσεις για να ολοκληρωθεί η χρονιά. Επομένως, κάπου εδώ κοντά στις 890 μονάδες θα είναι το κλείσιμο.

COCA COLA: Στο +5,27% από νωρίς και πάνω από τα 30 ευρώ βοήθησε σημαντικά τη συνολική εικόνα της αγοράς. Μόνη της ήταν κάποια στιγμή και στήριζε το μαγαζάκι μας. Έκανε και καλό όγκο. Η αποτίμηση στα 11,31 δισ. ευρώ.

JUMBO: Με την Omicron να έχει μεγάλη μεταδοτικότητα αλλά να είναι και πιο ήπια, ίσως να οδηγούμαστε προς ένα καλύτερο αύριο. Η μετοχή στα 12,52 ευρώ που έκλεισε σήμερα (+0,97%) θα μπορέσει να δει καλύτερες μέρες και φυσικά οι επενδυτές θα μπορέσουν όσοι τοποθετηθούν στα χαμηλά να δουν δυνατές αποδόσεις.

ΤΙΤΑΝ: Υπερβολική νομίζουμε η πίεση που έχει ασκηθεί το τελευταίο διάστημα και παρατηρούμε προσπάθεια συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Στα 13,38 ευρώ και στο -0,15%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέα υψηλά για την Εθνική και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στα 3 ευρώ. Με οριακές απώλειες έκλεισε η ΑΛΦΑ. Οι δύο τράπεζες ήταν φέτος στις επιλογές μας και μετά από χρόνια ξανακοιτάξαμε τον κλάδο. Από τη μία είμαστε ικανοποιημένοι, ενώ από την άλλη περιμέναμε περισσότερα. Στα 0,90 ευρώ η Eurobank, ενώ η Πειραιώς μαζεύτηκε στο τέλος και έκλεισε με μικρές απώλειες.

INTRALOT: Επειδή συνεχίζουμε να ακούμε φήμες περί μη ενοποίησης που και καλά αναφέρει η Fitch, επικοινωνήσαμε με την εταιρεία και διαβάσαμε και την αξιολόγηση. Πουθενά δεν αναφέρεται μη ενοποίηση και φυσικά δεν τίθεται τέτοιο θέμα μας ανέφερε και η εταιρεία. Απλά διαχωρίζει η Fitch τον τρόπο που αξιολογεί την εταιρεία, το αμερικανικό ομόλογο και το ευρωπαϊκό, για λόγους που έχουν να κάνουν με έσοδα, μερίσματα κτλ. και πως πληρώνονται οι τόκοι στο κάθε ομόλογο. Αυτά επιγραμματικά, για να μη σας κουράζουμε με λεπτομέρειες. 

Τέλος αυτό. Επίσης όπως μας ανέφεραν αν υπήρχε κάποιο θέμα θα είχε φανεί στο ομόλογο, αλλά αντιθέτως ίσως είναι και λίγο υψηλότερα από την τιμή που θα έπρεπε να έχει και αυτό το premium έχει να κάνει με την τεράστια ρευστότητα που υπάρχει στο εξωτερικό. Σημειώνουμε επίσης το γεγονός πως η μετοχή έχει δώσει τεράστια κίνηση φέτος. Κατά την άποψή μας δικαιολογείται η διόρθωση με βάση το γράφημα.

Βγαίνουν πωλήσεις και θα λέγαμε πως υπήρχαν σήμερα αξιόλογες εντολές πώλησης. Φαίνεται πως το πρώτο κύμα ανόδου που είχε να κάνει με την αναδιάρθρωση έχει ολοκληρωθεί. Το επόμενο θα χρειαστεί νέο καταλύτη ο οποίος μάλλον θα είναι η είσοδος της αμερικανικής θυγατρικής σε χρηματιστήριο, άρα θα υπάρξει υπεραξία και προφανώς θα οδηγήσει σε νέα άνοδο τη μετοχή. Μένει να επιβεβαιωθεί βέβαια αυτό το σενάριο. Διαγραμματικά πάντως η μέχρι τώρα διόρθωση δε δημιουργεί ανησυχία. Έχει μία καλή στήριξη πέριξ των 0,60 ευρώ. Στα 0,62 ευρώ και στο -8,82%.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Μετά από ένα μεγάλο ράλι το οποίο ξεκίνησε το 2016 και κράτησε μέχρι το 2020, η μετοχή όλη τη χρονιά φέτος συσσωρεύει μεταξύ 2,40 ευρώ και 2,10 ευρώ. Λες και περιμένουν οι επενδυτές τον επόμενο καταλύτη που θα δώσει και πάλι ώθηση στη μετοχή. Το growth των προηγούμενων ετών βοήθησε σημαντικά και πλέον μένει να φανεί αν θα μπορέσει λόγω τουρισμού να αυξήσει τις πωλήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά και το πως θα κινηθούν και τα προϊόντα που σχετίζονται με την πανδημία. Στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη ήταν 4 εκατ. ευρώ από 3,5 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Έγραψε χαμηλό στα 0,7030 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε με άνοδο 0,68% και στα 0,7350 ευρώ. Υψηλός ο όγκος και ξεπέρασε στις 200 χιλ. τεμάχια.

ΑΤΤΙCA BANK: Κάτω από την τιμή της αύξησης και στα 0,1862 ευρώ με απώλειες 5,48%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης