Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια ανοδικά χωρίς τζίρο – Με κέρδη 10,43% ο Γ.Δ. το 2021

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια ανοδικά χωρίς τζίρο – Με κέρδη 10,43% ο Γ.Δ. το 2021
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πάει ο παλιός ο χρόνος. Καλή ή κακή αυτή ήταν η πορεία της αγοράς μας για φέτος. Από του χρόνου πάλι… Μηδενίζουμε το κοντέρ και ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τη χρονιά με άνοδο 10,43%, ενώ τη σημερινή συνεδρίαση με μικρή άνοδο 0,29%. Κάτω όμως από τις 900 μονάδες και συγκεκριμένα στις 893,34 μονάδες. Χαμηλός και σήμερα ο τζίρος. Θα μπορούσε να κλείσει λίγο καλύτερα αν δεν έκλεινε η Coca Cola στο χαμηλό ημέρας. Δεν υπήρχαν σήμερα ιδιαίτερες κινήσεις και πολλά που πρέπει να γραφτούν.

ΟΠΑΠ: Από τη νέα χρονιά και όσο πλησιάζει ο χρόνος για να κόψει το μέρισμα, νομίζουμε πως θα δούμε καλύτερες τιμές. Ελπίζουμε δηλαδή… Με οριακές απώλειες σήμερα και στα 12,47 ευρώ.

ΟΤΕ: Ικανοποιημένοι και με το παραπάνω από την πορεία της μετοχής για φέτος. Θα μπορούσε να είχε κλείσει σήμερα ακόμα καλύτερα, αλλά εμφανίστηκαν πάλι κάποιοι στις τελικές δημοπρασίες και έβαλαν μεγάλες πωλήσεις μέχρι και τα 15,52 ευρώ. Τελικά έκλεισε με άνοδο 0,34% και στα 16,2550 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με δύο επιλογές η στήλη φέτος στον κλάδο. Η απόδοση της Εθνικής μας ικανοποιεί αλλά όχι και της Alpha Bank. Η Εθνική έκλεισε με άνοδο και στο υψηλό ημέρας, οριακά χαμηλότερα από το υψηλό του έτους. Σχεδόν κατά 30% ενισχύθηκε φέτος. Από την άλλη η Alpha Bank είχε άνοδο σχεδόν 13%. Η καλύτερη βέβαια ήταν η Eurobank με άνοδο 54%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο κλείσιμο επιχειρήθηκε μία κίνηση ωραιοποίησης με αποτέλεσμα η μετοχή να κλείσει στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 3,92%. Ο όγκος στις 190 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: «Καμένη» ήταν η χρονιά χρηματιστηριακά αφού η μετοχή υποχώρησε, αλλά έδωσε στους μετόχους υψηλότερο μέρισμα από το περσινό.

FLEXOPACK: Μέχρι και στα 6,20 ευρώ ή αλλιώς στο -7,5% πετούσαν οι πωλητές μετοχές. Φαίνεται πως έχουν ακόμα να δώσουν. Από την άλλοι οι αγοραστές, ελάχιστοι, προσπαθούσαν με λίγα κομμάτια να μην κλείσει τόσο χαμηλά. Βοηθούσε και η απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή που ήταν περίπου 0,5 ευρώ προς το τέλος. Τελικά έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 6,95 ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Στην τελευταία συνεδρίαση του έτους βγήκαν κάποιοι αγοραστές, αλλά δεν βιάζονταν, ούτε ήθελαν να ανεβάσουν σημαντικά την τιμή. Δεν πήγε καλά η μετοχή φέτος. Απογοήτευσε θα λέγαμε καθώς με ανοδική αγορά έχασε 25%. Οι πωλήσεις βασικού μετόχου προφανώς και κρατούν τη μετοχή καθηλωμένη. Πρέπει να βρεθεί λύση. Στα 0,3740 ευρώ και στο +4,76%.

INTRALOT: Η σημερινή άνοδος έδωσε τη νίκη στη μετοχή και είναι αυτή που κατέγραψε την υψηλότερη άνοδο φέτος και συγκεκριμένα 373%.

EPSILON NET: Αυτή πήρε τη δεύτερη θέση με απόδοση που… ζαλίζει και ανήλθε στο +342%.

PERFORMANCE: Το ταμπλό δείχνει πως μάλλον έχει ακόμα να δώσει αρκετά.

2022: Η νέα χρονιά θα διατηρήσει τις ανησυχίες της προηγούμενης. Καυτό θέμα ο πληθωρισμός και η πίεση που ασκεί στις εταιρείες και τον κόσμο φυσικά, το ενεργειακό κόστος, οι τιμές των πρώτων υλών και των μεταφορικών. Επιπλέον η πορεία της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα θα κρίνουν βραχυπρόθεσμα την πορεία μας. Ελπίζουμε προς την άνοιξη να έχουμε επιστρέψει και πάλι προς μία κανονικότητα και να είναι το 2022 μία καλή χρονιά για τον τουρισμό στην Ελλάδα, ώστε να πετύχουμε και πάλι καλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η στήλη σας εύχεται καλή χρονιά με υγεία

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης