Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η αμοιβή του ΟΤΕ στους μετόχους και οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα χρήσης 2021

tags :
Η αμοιβή του ΟΤΕ στους μετόχους και οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα χρήσης 2021
Το ενδιαφέρον σύμφωνα με τους αναλυτές θα είναι στραμμένο στο ύψος του μερίσματος και στις λεπτομέρειες αναφορικά με το πρόγραμμα ανταμοιβής των μετόχων
Σχετικά Άρθρα

Αύριο (24/2) πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα ο ΟΤΕ για τη χρήση 2021 και μετά το κλείσιμο θα γίνει η ενημέρωση των επενδυτών από τη διοίκηση.
Το ενδιαφέρον σύμφωνα με τους αναλυτές θα είναι στραμμένο στο ύψος του μερίσματος και στις λεπτομέρειες αναφορικά με το πρόγραμμα ανταμοιβής των μετόχων.
Η Euroxx σημειώνει πως περιμένει καλή πορεία στο τέταρτο τρίμηνο οδηγούμενη από τις θετικές τάσεις στην Ελλάδα, ενώ περιμένει κάποια σταθεροποίηση στη δραστηριότητα κινητής στη Ρουμανία.
Για το σύνολο της χρήσης περιμένει πωλήσεις αυξημένες κατά 2,9% και στα 3,35 δισ. ευρώ, με τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 1,288 δισ. ευρώ ενισχυμένα κατά 5,3% και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 490,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 19,4%.
Για το μέρισμα η Euroxx περιμένει 0,70 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 3,9%.
Η Eurobank Equities περιμένει έσοδα 3,3 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 2,2% και προσαρμοσμένα EBITDA μετά τις μισθώσεις αυξημένα κατά 4,1%.
Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην πολιτική αμοιβής μετόχων και περιμένει 500-560 εκατ. ευρώ επιστροφή στους μετόχους ετησίως μέχρι το 2026.
Η Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ για το σύνολο της χρήσης περιμένει πωλήσεις 3,36 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 3,2%, προσαρμοσμένα EBITDA μετά τις μισθώσεις 1,294 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 5,8% και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 489 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 21,3%.
Οι δημοσιευμένες ελεύθερες ταμειακές ροές αναμένονται στα 482 εκατ. ευρώ και οι προσαρμοσμένες στα 570 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση αναμένεται να ανακοινώσει το πρόγραμμα ανταμοιβής των μετόχων για την τρέχουσα χρήση και τις επόμενες αναφέρει η χρηματιστηριακή και περιμένει μέρισμα 0,75% που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,3%.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης