Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζονται για 27η ημέρα οι βομβαρδισμοί και όσο συνεχίζονται οι επενδυτές δεν αναμένεται να διαφοροποιήσουν τη στάση τους από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Το βλέμμα θα είναι στραμμένο στα αποτελέσματα και κυρίως σε αυτά που θα ανακοινώσουν ΟΠΑΠ και Fourlis μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Καλά αποτελέσματα αναμένονται και από τις δύο εισηγμένες και το ενδιαφέρον στρέφεται στο μέρισμα που θα ανακοινώσουν και σε κάποιες επιμέρους αναφορές που θα κάνουν στις τηλεδιασκέψεις.

Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών είναι καλύτερο από την εικόνα που έδειχναν τα παράγωγα και κινούνται ανοδικά οι βασικοί δείκτες. Στη δική μας αγορά είχαν μπει υψηλότερα οι εντολές σε πολλά βαριά χαρτιά με αποτέλεσμα να ανοίξει με άνοδο περίπου 0,5% ο Γενικός Δείκτης. Ανοδικά οι τράπεζες αλλά ήπια και αυτές στα πρώτα λεπτά.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Μισή μονάδα πάνω ο FTSE 25 και 0,88% ο τραπεζικός. Ο τζίρος χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Δεν υπάρχουν πολλά να γραφτούν για το ξεκίνημα.

MERMEREN: Το ποσό των 3,42 ευρώ ανά μετοχή θα δώσει η εισηγμένη σε μέρισμα. Εξαιρετικός ισολογισμός. Όλες κι όλες οι υποχρεώσεις 1 εκατ. ευρώ και υπερκαλύπτονται από το ταμείο. Δυνατή αύξηση κερδοφορίας με βελτίωση περιθωρίων. Τα καθαρά κέρδη στα 14,8 εκατ. ευρώ και με αποτίμηση 231 εκατ. ευρώ μας δίνει p/e λίγο κάτω από 16 φορές. Οι προοπτικές είναι θετικές για το 2022 με τα ΑΝ βέβαια που υπάρχουν, αλλά με δεδομένη την έλλειψη υποχρεώσεων νομίζουμε πως υπάρχουν περιθώρια ανόδου βάσει και p/e. Με άνοδο 4% αλλά και με μεγάλη απόσταση μεταξύ πρώτου αγοραστή και πρώτου πωλητή.

LAVIPHARM: Ίσως και να βρήκε την ευκαιρία να κάνει κάποιες απομειώσεις η εισηγμένη, τώρα που υπάρχει ο γεωπολιτικός κίνδυνος και οι αποτιμήσεις έχουν μπει δε δεύτερη μοίρα. Αν αφαιρέσουμε την απομείωση που είναι έκτακτη, αλλά στη στήλη δεν αρέσει γενικά, έχουμε καλό p/e. Δε μας αρέσουν οι απομειώσεις ειδικά όταν είναι μεγάλες, γιατί δείχνουν την ύπαρξη σκελετών στα ντουλάπια των εισηγμένων. Εδώ γίνεται μία προσπάθεια εδώ και χρόνια και βελτιώνεται η εικόνα, αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά, για να γυρίσουν τα ίδια κεφάλαια θετικά. Μεγάλη εντολή αγοράς 40 χιλ. τεμαχίων στα 0,59 ευρώ στην προσυνεδρίαση.

PROFILE: Δυνατή η αύξηση των κερδών. Τα καθαρά το 2021 ανήλθαν στα 2,2 εκατ. ευρώ από 953 χιλ. ευρώ. Πολύ καλή η ρευστότητα του ομίλου και επιτρέπει νέες εξαγορές, ενώ θα πούμε πως υπήρξε όφελος από τα χρηματοοικονομικά. Το 2020 είχε έξοδα 600 χιλ. ευρώ και το 2021 έσοδα 90 χιλ. ευρώ. Αμετάβλητη η μετοχή με αποτίμηση 74 εκατ. ευρώ.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Στον Ιωάννη Καντώνια άνηκαν τα 400 χιλ. τεμάχια που έγιναν στις 18/3 στη μετοχή και ο μέτοχος προέβη στην πώλησή τους προς 1,7 ευρώ ανά μετοχή. Αντιστοιχούν στο 1,6% του συνόλου.

EPSILON NET: Με καλή εντολή αγοράς στα 5,50 ευρώ.

FOURLIS: Με άνοδο άνω του 1% αλλά και κάτω από τα 3,80 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής. Χαμηλός ο όγκος συναλλαγών.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 5,14 ευρώ με λίγα κομμάτια άνοιξε η μετοχή και οι πωλητές βγαίνουν λίγο χαμηλότερα.

ΕΛΠΕ: Πέριξ των 7 ευρώ οι πρώτες πράξεις στη μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης