Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο +3% η Μυτιληναίος - Προσεγγίζει και πάλι τα υψηλά της η μετοχή

Στο +3% η Μυτιληναίος - Προσεγγίζει και πάλι τα υψηλά της η μετοχή

Η μετοχή ευνοείται από την υψηλή τιμή του αλουμινίου αλλά φαίνεται πως το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο φέρνει τοποθετήσεις στη μετοχή

Σχετικά Άρθρα
Ξεχώρισε η μετοχή της Μυτιληναίος στη σημερινή συνεδρίαση καταγράφοντας άνοδο 3,17% και με την τιμή να κλείνει στα 15,62 ευρώ, έχοντας πλέον μικρή απόσταση από το πρόσφατα υψηλά 52 εβδομάδων και ιστορικά των 16,25 ευρώ.
Η αποτίμηση ανήλθε στα 2,23 δισ. ευρώ.
Η μετοχή ευνοείται από την υψηλή τιμή του αλουμινίου αλλά φαίνεται πως το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο φέρνει τοποθετήσεις στη μετοχή.
Πρόσφατα η Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ αναβάθμισε την τιμή στόχο δίνοντας τα 23,80 ευρώ από 19,5 ευρώ, σημειώνοντας πως παρά τις διεθνείς προκλήσεις έχει μπει σε μία νέα εποχή κερδοφορίας και θα διπλασιάσει τα κέρδη της το 2022 σε σύγκριση με αυτά του 2020.
Τρία είναι τα πλεονεκτήματα σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή.
Πρώτον: Το χαμηλό κόστος παραγωγής Αλουμινίου και Αλουμίνας, με τη Mυτιληναίος να βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους πιο φτηνούς παραγωγούς παγκοσμίως.
Δεύτερον: Η Mυτιληναίος λειτουργεί τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων στην Ελλάδα, ο οποίος θα ενισχυθεί περεταίρω με την ένταξη, σε λίγους μήνες, της νέας ακόμα πιο αποδοτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, με τη δυνατότητα να έχει διαφοροποιημένο και ανταγωνιστικό portfolio προμήθειας.
Τρίτον: Η συμβολή της εταιρείας στην ενεργειακή Μετάβαση μέσω της ταχύτατης ωρίμανσης έργων ΑΠΕ.
Η Μυτιληναίος πλέον διαθέτει σχεδόν 3.5GW ώριμων έργων και άλλα 3.5GW έργων σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, αυξάνοντας τη συνολική ισχύ του ΑΠΕ χαρτοφυλακίου της εταιρείας στα 7GW. Η έκθεση επιπλέον κάνει λόγο για αύξηση EBITDA το 2022 στα €0,5δισ. ενώ το 2025 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 700 εκατ., δημιουργώντας ελεύθερες ταμειακές ροές για τους μετόχους της τάξης άνω των 450 εκατ. ετησίως.
ΜΥΤΙΛ_4.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης