Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια αντίδρασης από τράπεζες μετά από 10 πτωτικές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια αντίδρασης από τράπεζες μετά από 10 πτωτικές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με άνοδο, αλλά έχουν μεταβλητότητα και λίγο πριν το δικό μας άνοιγμα είχαν περιορίσει τα κέρδη τους. Θετικά τα μηνύματα από τα κρούσματα στην Κίνα. Ο πόλεμος συνεχίζεται, οι τιμές ενέργειας συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί προσπαθώντας να προβλέπουν τις εξελίξεις. Το ΧΑ άνοιξε με μικρή άνοδο και χαμηλό τζίρο.

Αναμένουν οι αναλυτές και σήμερα μεταβλητότητα με τα σημαντικά νέα να έρχονται αύριο από αποτελέσματα και MSCI. Μετά από 10 συνεχόμενες πτωτικές στις τράπεζες είναι απαραίτητη η αντίδραση. Με όρεξη το άνοιγμα της Alpha Bank και της Πειραιώς. Από κοντά και η Eurobank. Οι τράπεζες προσπαθούν να απομακρύνουν τον γενικό δείκτη από τις 860 μονάδες αλλά έχουν μεγάλη μεταβλητότητα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως από +1,5% η ΕΥΡΩΒ πήγε σε λίγα λεπτά στο -0,8%.

MSCI: Αύριο το βράδυ η αναδιάρθρωση των δεικτών. Η αγορά έχει προεξοφλήσει και μέσω μεγάλων εισροών το προηγούμενο διάστημα πως θα βάλει ο οίκος στον MSCI Greece Standard τις μετοχές των Εθνική Τράπεζα και Μυτιληναίος. Μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί αυτή η προσδοκία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Μία πολύ δυνατή γεύση για το τι συνέβη στο πρώτο τρίμηνο θα έχουμε αύριο και επειδή οι εισηγμένες που δημοσιεύουν έχουν μία δραστηριότητα που απλώνεται σε πολλές χώρες του πλανήτη νομίζουμε πως είναι αντιπροσωπευτική η εικόνα. Η Τιτάν θα δώσει την τάση στις ΗΠΑ, η Coca Cola μπορεί να μας δώσει κάποιες εκτιμήσεις για Ουκρανία και Ρωσία, τα ΕΛΠΕ θα δώσουν τάσεις περιθωρίων διύλισης, επάρκειας, ζήτησης ενώ ο ΟΤΕ θα δώσει μία εκτίμηση για Ρουμανία, όπου δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποια νέα. Πάντως θα πούμε πως ήδη βλέπουμε πίεση στα κέρδη από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, του μεταφορικού, των πρώτων υλών κ.α. Φάνηκε και στις χθεσινές ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στη χώρα που ξεπέρασε τον Απρίλιο το 10%.

AUTOHELLAS: Βελτιωμένα μεγέθη δημοσίευσε για το πρώτο τρίμηνο, με τις πωλήσεις να βελτιώνονται 12,4% και στα 144,7 εκατ. ευρώ, τα EBITDA να ανέρχονται στα 38,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 17,3% και τα καθαρά κέρδη στα 8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 79,3%. Θυμίζουμε πως λόγω τουρισμού δεν είναι δυνατό το πρώτο τρίμηνο σε ό,τι αφορά τη συνεισφορά του στο σύνολο της χρήσης.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Βλέπουμε στο ημερολόγιο του Χ.Α. πως σήμερα οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα, και προφανώς έχει να κάνει με το οικονομικό ημερολόγιο που είχε δημοσιεύσει η εισηγμένη, αλλά από τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της 3ης Μαΐου δεν υπάρχει κονδύλι για μέρισμα χρήσης 2021. Υπενθυμίζεται πως η δημόσια πρόταση είναι στα 7,8 ευρώ με την τιμή να είναι στα 7,58 ευρώ στο χθεσινό κλείσιμο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στο κλείσιμο της συνεδρίασης η ενημέρωση των αναλυτών από την εταιρεία. Με μικρό όγκο άνοιξε στα 4,34 ευρώ.

INTRAKAT: Με άνοδο και αυξημένο όγκο το ξεκίνημα της μετοχής. Στα 2,13 ευρώ και στο +3,90% με όγκο πάνω από 15 χιλ. τεμάχια.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Άνοιξε πτωτικά και γρήγορα πήγε σε δημοπρασία. Γύρισε σε άνοδο αλλά βγαίνουν χαμηλότερα οι πωλητές.

AS COMPANY: Πιέστηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις και βλέπουμε πως άνοιξε και η ψαλίδα μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Με ελάχιστα τεμάχια το σημαντικό άνοιγμα και τιμές κάτω από τα 2,10 ευρώ μάλλον θα πρέπει να εκμεταλλεύονται από όσους διαθέτουν ρευστότητα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης