Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υπό δοκιμασία οι 850 μονάδες – Προς δωδέκατη πτωτική οι τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υπό δοκιμασία οι 850 μονάδες – Προς δωδέκατη πτωτική οι τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με μεγάλες απώλειες το άνοιγμα των ευρωπαϊκών μετοχών. Βλέπουμε και κάποιες μαζικές πωλήσεις σε άλλες αγορές όπως στα κρύπτο που γίνεται χαμούλης. Από την άλλη υπάρχει υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων. Στο ΧΑ θα έχουμε βέβαια τις ξένες αγορές που θα μας επηρεάσουν, αλλά έχουμε και πολλά αποτελέσματα, ενώ το βράδυ έχουμε MSCI.

Το ΧΑ άνοιξε με μεγάλες απώλειες και κάτω από τις 850 μονάδες και με καλό τζίρο θα λέγαμε για ξεκίνημα. Όλες οι μετοχές του FTSE 25 είχαν απώλειες πλην της Quest που ήταν αμετάβλητη. Ελάχιστες συνολικά οι ανοδικές. Ο τραπεζικός δείκτης μετά από 11 συνεχόμενες ανοδικές άνοιξε με απώλειες 2,5%. Βαριές οι απώλειες…

ΟΤΕ: Νομίζουμε πως τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ειδικά σε επίπεδο ελεύθερων ταμειακών ροών. Μηχανή παραγωγής ρευστού είναι όμιλος. Μαζί με τις μισθώσεις ο καθαρός δανεισμός υποχώρησε στα 615,8 εκατ. ευρώ από 925 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 129,5 εκατ. ευρώ από 101,4 εκατ. ευρώ. Με απώλειες άνοιξε ο τίτλος.

ΤΙΤΑΝ: Νομίζουμε πως τα αποτελέσματα σε επίπεδο κερδοφορίας είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων και είναι επηρεασμένα από το υψηλό κόστος ενέργειας, μεταφοράς και πρώτων υλών.

COCA COLA: Οι πρώτες αναφορές των αναλυτών κάνουν λόγο για πωλήσεις ανώτερες των εκτιμήσεων. Η The Coca-Cola Company ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για αγορά συμπυκνωμένης πρώτης ύλης με άμεση εφαρμογή από τις 8 Μαρτίου 2022. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία εφαρμογής αυτής της απόφασης σε στενή συνεργασία με την The Coca-Cola Company. Σε συνέχεια της απόφασης αυτής, θα διατηρούμε μια πολύ μικρότερη παρουσία στην αγορά, επικεντρωμένη σε
τοπικά εμπορικά σήματα. Αξιολογούμε όλες τις σχετικές επιλογές και θα μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες εν ευθέτω χρόνω, αναφέρει η διοίκηση.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Τα κέρδη είναι υψηλά αλλά είναι από συναλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άνω του 2% οι απώλειες για όλες τις συστημικές.

ΔΙΥΛΙΣΗ: Άνω του 2% και εδώ οι απώλειες.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αρκετά αναλυτική ήταν χθες η διοίκηση της εισηγμένης. Μάλλον προσπάθησε να εξηγήσει όσα περισσότερα μπορούσε προκειμένου να καθησυχάσει και τους επενδυτές, οι οποίοι βλέπουν την πορεία της μετοχής και το μυαλό τους δεν κάνει θετικές σκέψεις. Έτσι έδωσε εκτίμηση για δεύτερο τρίμηνο αλλά και σύνολο χρήσης. Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις η μετοχή παίζει με μονοψήφιο p/e τα κέρδη του 2022 και διαπραγματεύεται κάτω από τα ίδια κεφάλαια.

Πιο αναλυτικά, για το σύνολο της χρήσης 2022 περιμένει κέρδη προ φόρων από την παραδοσιακή δραστηριότητα πάνω από 25 εκατ. ευρώ Θα σημειώσουμε πως στο πρώτο τρίμηνο από τις μάσκες είχε κέρδη πάνω από 4 εκατ. ευρώ και είπε πως αυτή η δραστηριότητα δεν μπορεί να βγάλει ζημιά. Δηλαδή θα πρέπει να περιμένουμε κέρδη προ φόρων από το σύνολο των δραστηριοτήτων κοντά στα 30 εκατ. ευρώ αν δεν βγάλει άλλα κέρδη από μάσκες. Νομίζουμε πως οι αναφορές θα πρέπει να βελτιώσουν το κλίμα στη μετοχή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Τρομερή ανανέωση ναύλου αλλά από το τέλος του 2023. Από 24 χιλ. δολάρια την ημέρα στα 58 χιλ. δολάρια. Για να κάνουμε την πράξη. Και δεν είναι μόνο το μελλοντικό έσοδο αλλά και η αξία του πλοίου που θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα. Η μετοχή ξεκίνησε με άνοδο αλλά κρατάμε μικρό καλάθι. Από τη μία λόγω γενικότερου κλίματος και από την άλλη γιατί η αγορά δεν έχει ακόμα τιμολογήσει στη μετοχή την είσοδο στα καράβια με εξαιρετικό timing.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ: Με έξι ανοδικές άνοιξε η συνεδρίαση και αμέσως μετά οι δύο πήγαν σε δημοπρασία με τους πωλητές να βγαίνουν αρκετά χαμηλότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης