Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί με χαμηλό τζίρο τις ξένες αγορές – Πάνω από τις 840 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί με χαμηλό τζίρο τις ξένες αγορές – Πάνω από τις 840 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με καλή άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, με την επενδυτική ψυχολογία να είναι κάπως βελτιωμένη σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα και με όσα αναφέρουν οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια. Η εγχώρια αγορά δεν έχει σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση και θα συνεχίσει να κοιτάζει και να ακολουθεί την πορεία των ξένων αγορών.

Η πρόσφατη υποχώρηση έχει διαμορφώσει τιμές που πριν μερικούς μήνες ήταν αδύνατο να τις διανοηθούμε για κάποιες εταιρείες. Όμως βλέπουμε πωλήσεις και σε αυτά τα επίπεδα. Η αλήθεια είναι πως η επενδυτική ψυχολογία είναι διαφορετική και πως λογικά τα εταιρικά αποτελέσματα θα επηρεαστούν από τις συνθήκες που επικρατούν. Άρα το λεγόμενο rerating είναι λογικό και πρέπει οι επενδυτές να αναζητήσουν αυτές τις εταιρείες όπου έχει γίνει κάποια υπερβολή.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με μικρό τζίρο (χρειάστηκαν 7 λεπτά για να πιάσουμε το 1 εκατ. ευρώ), χαρακτηριστικός της επιφυλακτικότητας που υπάρχει αλλά και με άνοδο πάνω από μισή ποσοστιαία μονάδα η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε και ο δείκτης πήγε προς τις 840 μονάδες. Ξεχωρίζει και σήμερα η ΔΕΗ, οι τράπεζες και κάποια άλλα βαριά χαρτιά όπως Motor Oil και ΟΤΕ.

ΔΕΗ: Βγάζει καλή αντίδραση από τα χαμηλά που έχει γράψει και έχει να κάνει με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς. Στα 5,78 ευρώ με άνοδο κοντά στο 3%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει η Alpha Bank που ενισχύεται και έχει και καλό όγκο. Ακολουθεί η Εθνική αλλά και οι άλλες συστημικές έστω και με λίγο μικρότερη άνοδο.

MOTOR OIL: Μετά τις χθεσινές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στη μετοχή, σήμερα άνοιξε με άνοδο άνω του 1,5%.

ΟΤΕ: Καλή και εδώ η ανοδική κίνηση.

COCA COLA: Έχει σήμερα γενική συνέλευση για μέρισμα 0,71 ευρώ ανά μετοχή, αλλά θα μπορούσε να δώσει και μία εικόνα για το εξάμηνο και για τη Ρωσία.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αύριο έχει γενική συνέλευση. Ίσως ειπωθεί κάτι παραπάνω από όσα έχουν γίνει γνωστά αν και είναι θέμα του μετόχου, δηλαδή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα σήμερα ύψους 0,095 ευρώ ανά μετοχή καθαρό. Έχει αφήσει ένα παράθυρο η διοίκηση για μία επιπλέον διανομή, ίσως επιστροφή κεφαλαίου πάλι, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Η ρευστότητα πάντως της εισηγμένης το επιτρέπει.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: 0,03812 ευρώ ανά μετοχή έχει κόψει σήμερα η συγκεκριμένη.

ΛΥΚΟΣ: 0,038 ευρώ ανά μετοχή το δικό της μέρισμα που έχει κόψει σήμερα.

AS COMPANY: Σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα οι κάτοχοι μετοχών. Από αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα ύψους 0,11 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.

INTRAKAT: Μετά τη χθεσινή άνοδο, συνεχίζει και σήμερα και κινείται πάνω από τα 2,15 ευρώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Αν και είναι ακόμα νωρίς και ο όγκος στα μικρομεσαία είναι αρκετά περιορισμένος, φαίνεται πως αν το κλίμα παραμείνει καλό στο Χ.Α. θα έχουμε συνέχεια της ανοδικής αντίδρασης.

Η στήλη θα απουσιάσει για το υπόλοιπο της ημέρας και μέχρι και την αυριανή συνεδρίαση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης