Τελευταία Νέα
Chania
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Γιατί πέφτει η μετοχή της Byte παρά την πρόταση εξαγοράς

tags :
Γιατί πέφτει η μετοχή της Byte παρά την πρόταση εξαγοράς
Αν και το συνολικό τίμημα δείχνει πως έχει τιμή 3,75 ευρώ ανά μετοχή, βάσει της τιμής που έχει τώρα στο ταμπλό η Ideal το τίμημα είναι στα 3,50 ευρώ περίπου
Σχετικά Άρθρα

Αν και ξεκίνησε με σημαντική άνοδο και με διάθεση να πάει προς την τιμή που προσφέρει η Ideal, η μετοχή της Byte στη συνέχεια αύξησε όγκο και οι πωλητές την οδήγησαν σημαντικά χαμηλότερα.
Με υψηλό ημέρας στα 3,33 ευρώ η μετοχή πήγε μέχρι και τα 3 ευρώ, ενώ τώρα βρίσκεται στα 3,13 ευρώ και με απώλειες 2,19%.
Ο όγκος έχει ξεπεράσει τις 125 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση είναι στα 49,5 εκατ. ευρώ.
Η Ιdeal ανακοίνωσε το πρωί πως κατέθεσε προαιρετική δημόσια πρόταση για να αποκτήσει τουλάχιστον το 70% της Byte και προσφέρει μετρητά 2,10 ευρώ και μετοχές (σχεδόν 0,4 νέες μετοχές της Ideal με τιμή διάθεσης 4,15 ευρώ).
Αν και το συνολικό τίμημα δείχνει πως έχει τιμή 3,75 ευρώ ανά μετοχή, βάσει της τιμής που έχει τώρα στο ταμπλό η Ideal το τίμημα είναι στα 3,50 ευρώ περίπου.
Στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως δεν υπάρχει χρηματιστηριακό ενδιαφέρον στη μετοχή πλέον.
Με τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει στην αγορά η μετοχή πήγε από τα 2,90 ευρώ περίπου στα 3,20 ευρώ, αλλά τώρα η ανάλυση των όρων δείχνει πως χρηματιστηριακά δεν έχει νόημα κάποιος που μπήκε για την «πληροφορία» να παραμείνει.
Άλλωστε δεν υπάρχει εντολή στο ταμπλό, υπάρχει ο όρος να συγκεντρωθεί το 70%, ενώ υπάρχει και ανακοίνωση της Byte, που λέει πως οι βασικοί μέτοχοι δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις των βασικών μετόχων για πώληση των μετοχών!
Τα παραπάνω σημαίνουν πως όποιος έχει μετοχές της Byte θα πρέπει να περιμένει αρκετά μέχρι να δει αν τελικά θα πάρουν τις μετοχές του. Να περιμένει τις απαραίτητες εγκρίσεις, να περάσει η δημόσια πρόταση και να τελειώσει. Το διάστημα αυτό ίσως είναι και πάνω από 3 μήνες. 
Φαίνεται επομένως πως υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι να υπάρξει κατάληξη στο deal, ενώ κάποιοι σημειώνουν πως ίσως το αντάλλαγμα αν δεν περιείχε μετοχές να έδινε καλύτερη κίνηση στη μετοχή.
Σημειώνεται πως η μετοχή της Ideal πήγε ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 3,69 ευρώ και τώρα υποχωρεί 0,85% και είναι στα 3,50 ευρώ.

www.bankingnews.gr

IDEAL HOLDINGS A.E.
6.33
2.1% (0.13)
Σύμβολο
ΙΝΤΕΚ
Συν.Όγκος
18,051
Τζίρος
113,277
Υψηλό ημέρας
6.39
Χαμηλό ημέρας
6.2
Άνοιγμα ημέρας
6.2
Προηγούμενο κλείσιμο
6.2
Τελευταία Ενημέρωση 22/04/2025 17:15:32
BYTE COMPUTER ΑΒΕΕ (ΚΟ)
0
0% (0)
Σύμβολο
ΒΥΤΕ
Συν.Όγκος
0
Τζίρος
0
Υψηλό ημέρας
0
Χαμηλό ημέρας
0
Άνοιγμα ημέρας
0
Προηγούμενο κλείσιμο
3.495
Τελευταία Ενημέρωση 17/11/2022 08:43:24

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης