Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μονοπώλησαν το ενδιαφέρον οι τράπεζες – Επέστρεψε πάνω από τις 800 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μονοπώλησαν το ενδιαφέρον οι τράπεζες – Επέστρεψε πάνω από τις 800 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ίσως η προσδοκία από τη Fitch, ίσως και η διάψευση των προεκλογικών σεναρίων, ίσως το καλό κλίμα στο εξωτερικό, να βοήθησαν στο να δούμε μία συνέχιση της αντίδρασης. Θα μπορούσε να υπάρξει και συνέχεια, τουλάχιστον με βάση την τεχνική εικόνα, αλλά πρέπει να υπάρξει και κάποιο άλλο θετικό νέο. Θα λέγαμε πως εκτός από τις συστημικές τράπεζες δύσκολα εντόπιζες σημαντικό ενδιαφέρον σε άλλες μετοχές.

Άλλωστε από συνολικό τζίρο 85,1 εκατ. ευρώ (31,5 εκατ. ευρώ σε πακέτα) τα 57 εκατ. ευρώ έγιναν στις τράπεζες. Στο +3,91% ο δείκτης των τραπεζών και στο +0,87% ο Γ.Δ. Η εβδομάδα κλείνει με μικρές απώλειες 0,45%. Ουσιαστικά μέσα στην εβδομάδα είδαμε νέα χαμηλά, αλλά και εμφάνιση αξιόλογου επενδυτικού ενδιαφέροντος που μπορεί να επιτρέψει κάποια αισιοδοξία για τη συνέχεια, αν το επιτρέψουν και οι συνθήκες στο εξωτερικό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς μέσα σε λίγα λεπτά έκανε όγκο πάνω από 3 εκατ. τεμάχια και συνολικά έκανε 12,9 εκατ. τεμάχια ή σχεδόν το 1% του συνόλου των μετοχών. Και δεν έχει λίγες. Η Alpha Bank είχε τη μεγαλύτερη άνοδο και πάνω από 6% επιστρέφοντας στα 0,80 ευρώ. Τη μικρότερη άνοδο είχε η ΕΤΕ αλλά συνολικά στις τελευταίες συνεδριάσεις πήγε μάλλον καλύτερα.

COCA COLA: Από τις κερδισμένες μετοχές της εβδομάδας, αφού χθες έκοψε μέρισμα, έχασε ένα μικρό μέρος και σήμερα επέστρεψε πιο πάνω από το σημείο που ήταν πριν την αποκοπή. Με κλείσιμο στα 21,87 ευρώ ουσιαστικά είναι στα 22,50 ευρώ περίπου λόγω μερίσματος.

ΟΤΕ: Ακυρώνονται την επόμενη εβδομάδα 5,6 εκατ. ίδιες μετοχές. Συγκεκριμένα στις 12 Ιουλίου σταματάει η διαπραγμάτευσή τους.

ΔΕΗ: Δεν έδωσε κάποια εντυπωσιακή ανάκαμψη στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, απλά κατάφερε και παρέμεινε πάνω από τα 5 ευρώ.

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: 8 σχήματα διεκδικούν την Αττική Οδό, αλλά στην πορεία ίσως δούμε να εμπλουτίζονται τα σχήματα. Μεταξύ βέβαια αυτών η μάχη, αλλά είναι και κάποιες εταιρείες που έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους και θα ενταχθούν σε κάποιο σχήμα στο επόμενο διάστημα.

ΕΛΠΕ: Η χθεσινή κίνηση έδωσε σήμερα αφορμή για ρευστοποιήσεις. Στα 6,17 ευρώ και στο -3,14% με όγκο 74 χιλ. τεμάχια.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Δεν πέρασε απαρατήρητη η εντολή αγοράς στα 0,63 ευρώ. Υψηλός ο όγκος στη μετοχή και φυσικά δίνει την ευκαιρία σε όποιον θέλει να πουλήσει. Δεν το συναντάς εύκολα σε μικρά χαρτιά να κάνουν 144 χιλ. τεμάχια και οι αγοραστές εύκολα να μαζεύουν την προσφορά. Στα 0,65 ευρώ και στο +5,86%.

ΔΑΪΟΣ: Μέσα στη συνεδρίαση έγινε πράξη 3.000 τεμαχίων στα 3,24 ευρώ και αμέσως ανακοινώθηκε πως ο Δημήτριος Δάιος, μέλος του Δ.Σ. έκανε την αγορά. Έχουμε την εντύπωση πως οι κινήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν φυγή από το Χ.Α.

FRIGOGLASS (απάντηση): Δε νομίζουμε πως μπορεί να έχει και διαφορετική πορεία η μετοχή με όλα όσα έχουν συμβεί.

PERFORMANCE: Δυνατή αντίδραση σήμερα από τη μετοχή. Στα 3,77 ευρώ και στο +6,20% με όγκο 12 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Απώλειες 4,46% με όγκο 43 χιλ. τεμάχια.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης