Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επικράτησαν οι αγοραστές στο τέλος – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επικράτησαν οι αγοραστές στο τέλος – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Είναι λίγο μαρτύριο να παρακολουθείς αυτές τις συνεδριάσεις του καλοκαιριού, οι οποίες συνήθως, δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον. Δυστυχώς εδώ και χρόνια όταν φτάνουμε καλοκαίρι, το ενδιαφέρον μειώνεται. Σπάνια μας έχει πάει καλά. Φέτος μας πάει ακόμα χειρότερα με όσα γίνονται. Οι μετοχές έχουν διολισθήσει αρκετά και βλέπουμε όμορφες αποτιμήσεις συγκρινόμενες με τα κέρδη του 2021.

Θα έχουμε ένα σχετικό θέμα αύριο στο ΒΝ. Ζητούμενο βέβαια είναι η επανάληψη της καλής κερδοφορίας, αλλά νομίζουμε πως πολλές έχουν δώσει δείγματα γραφής και έχουμε πολλές φθηνές πλέον στο Χ.Α. Ποιος βέβαια θα τις αναζητήσει και θα επενδύσει σε τέτοιο περιβάλλον; Σήμερα προς το τέλος ανέκαμψε το χρηματιστήριο με κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις αλλά δε μπορούμε να πούμε πως ενθουσιαστήκαμε.

ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ: Αυξημένη και σήμερα και έβγαλε μία αντίδραση το πρωί και μία στο κλείσιμο. Οι «κακές γλώσσες» λένε πως έβγαλε ανοδική κίνηση γιατί δεν υπήρχαν αγοραστές στα χαμηλά, άρα οι πωλητές αναγκάστηκαν να τραβήξουν λίγο τις τιμές για να μπορέσουν να πουλήσουν πιο εύκολα. Από την άλλη έχουν πιεστεί τόσο οι τιμές που μία αντίδραση δικαιολογείται. Όποιος σενάριο σας κάνει, ακολουθήστε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ με τιμή μετοχής πολύ κοντά η μία στην άλλη. Αν μάλιστα η Eurobank δεν έκλεινε με σημαντικές απώλειες, η διαφορά θα ήταν μικρή. Καλύτερη για μία ακόμη φορά η συμπεριφορά της ΕΤΕ, έστω και αν στο κλείσιμο η ΑΛΦΑ είχε τη μεγαλύτερη άνοδο.

ΔΕΗ: Φάνηκε πως πήγε να βγάλει αντίδραση λόγω της συνεδρίασης του Δ.Σ. προκειμένου να πάει για νέες αγορές ιδίων, αλλά δε φάνηκε να πείθει και είχε και αυτή μεταβλητότητα. Έγραψε υψηλό στα 5 ευρώ, χαμηλό στα 4,81 ευρώ και έκλεισε στα 4,8520 ευρώ με απώλειες 0,25%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Συνεχίζει να υποχωρεί και το ταμπλό δείχνει πως το deal ίσως να έχει διαφορετικούς όρους από αυτούς που είχε ακούσει η αγορά πριν κάποιες εβδομάδες. Στα 16,33 ευρώ και στο -1,03% με όγκο 317 χιλ. τεμάχια. Χαμηλό ημέρας στα 15,97 ευρώ.

JUMBO: Πάνω από τα 14 ευρώ κινήθηκε η μετοχή και με καλές εντολές αγοράς. Τα θεμελιώδη είναι πολύ ισχυρά και υπάρχει και το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, αλλά ξεκινάει από χαμηλότερα. Στα 14,16 ευρώ και στο +3,21%.

LAMDA: Αρκετή μεταβλητότητα είδαμε και εδώ και προς το κλείσιμο οι αγοραστές κινήθηκαν πιο δυνατά κλείνοντας τη μετοχή στο υψηλό ημέρας και στα 5,5650 ευρώ (+4,02%).

CENERGY: Από εδώ μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις για τη μονάδα στις ΗΠΑ και μάλιστα άμεσα. Αναμένει πως η μονάδα θα δώσει περίπου 50 εκατ. ευρώ στα EBITDA. Στα 2,7950 ευρώ και στο +5,47%.

ΦΒΜΕΖΖ: Μεγάλος ο όγκος και σήμερα στη μετοχή και έβγαιναν μεγάλοι πωλητές στα 0,055 ευρώ και εκεί γύρω. Κάποια στιγμή φάνηκε να τέλειωσε ο πωλητής αλλά μετά βγήκαν και άλλα. Στα 15,7 εκατ. τεμάχια ο όγκος και έμειναν και 1,4 εκατ. τεμάχια ανεκτέλεστα. Απώλειες 1,08% και κλείσιμο στα 0,0547 ευρώ. Αύριο η γενική συνέλευση για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου που θα δώσει 0,0144 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους ως επιστροφή κεφαλαίου. Στο 26% η απόδοση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης