Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί την Ευρώπη – Με τράπεζες και ΔΕΗ πάνω από τις 800 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί την Ευρώπη – Με τράπεζες και ΔΕΗ πάνω από τις 800 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με καλή άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Στην Κίνα έχουμε lockdown σε πολλές περιοχές, καθώς εξαπλώνεται ο Covid. Με ανοδικές διαθέσεις και το άνοιγμα της εγχώριας αγοράς. Ξεχωρίζουν τράπεζες και ΔΕΗ στα πρώτα λεπτά. Η ΑΛΦΑ στο +3% και λίγο πιο πάνω η ΔΕΗ. Βοηθάει και η Coca Cola, η οποία ενισχύεται 2,22%. Με απώλειες ο ΟΠΑΠ. Πέρασε και πάλι πάνω από τις 800 μονάδες. Ο τζίρος είναι χαμηλός, άλλωστε δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό.

ΟΠΑΠ: Χωρίς το μέρισμα των 0,50 ευρώ σήμερα η μετοχή και θα επηρεάσει την πορεία της αγοράς. Σε λίγες μέρες έρχεται και η επιστροφή των 0,90 ευρώ. Με απώλειες 2,61% η μετοχή στο ξεκίνημα λόγω της αποκοπής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με δυνατές διαθέσεις ξεκίνησε η Alpha Bank αλλά και η Eurobank που έχουν πιεστεί σημαντικά το προηγούμενο διάστημα. Από κοντά ακολουθούν όμως και οι άλλες δύο συστημικές.

COCA COLA: Έπιασε ξανά τα 23 ευρώ και η αποτίμηση έχει πάει στα 8,5 δισ. ευρώ. Ξέρει να βρίσκει το… δρόμο η μετοχή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Βοηθάει και η συγκεκριμένη καθώς ενισχύεται άνω του 1%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Με χαμηλό όγκο αλλά και με άνοδο άνω του 2% άνοιξε η μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Πραγματικά εντυπωσιακή η παρουσίαση στη γενική συνέλευση της εταιρείας, καθώς η διοίκηση μίλησε αναλυτικά για όλες τις θυγατρικές. Εντυπωσιακά επίσης τα όσα πέρασε φέτος και μέχρι στιγμής ο όμιλος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά παρόλα αυτά αντέχει και τα κέρδη στο εξάμηνο είναι ισχυρά. Δείτε σχετικό θέμα στη στήλη. Δυστυχώς, οι βασικοί μέτοχοι δεν ασχολούνται και τόσο με το χρηματιστήριο και ίσως αυτός είναι ένας από τους λόγους που είναι τόσο υποτιμημένη η μετοχή. Για να δούμε τι ενημέρωση θα δώσουν στο χρηματιστήριο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Η εκκρεμότητα με το Πόρτο Καρράς δεν έχει αρχίσει να κουράζει. Μας έχει κουράσει εδώ και μήνες. Αλλά η πληροφόρηση που έχουμε είναι πως δεν ευθύνεται η διοίκηση της Ολυμπιακής για την καθυστέρηση, αλλά η άλλη πλευρά. Και μάλλον δεν είναι μόνο αυτή η εκκρεμότητα που έχει η άλλη πλευρά, αλλά έχει και άλλες με δουλειές που δε συνδέονται φυσικά με την Ολυμπιακή. Για να δούμε που θα καταλήξει. Βέβαια, η εταιρεία βγάζει τώρα λεφτά από άλλες δουλειές και τα περισσότερα χρήματα τα έχει πάρει από το deal.

ELINOIL: Χωρίς το μέρισμα των 0,07 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό) σήμερα οι μετοχές.

ΕΚΤΕΡ: Την 1η Αυγούστου θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,03851 καθαρό.

MEDICON: Για άνοιγμα αγοράς έχει κάνει υψηλό όγκο. Πάνω από 2 χιλ. τεμάχια, που δεν είναι και λίγα για τη συγκεκριμένη και υποχωρεί 2,91% και στα 3 ευρώ. Έχει δώσει μία ενημέρωση για τις πωλήσεις στο εξάμηνο και νομίζουμε πως η αποτίμηση των 13,2 εκατ. ευρώ την αδικεί.

ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Ξεκινάει το επόμενο διάστημα η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Trust Ανδρομέδα και βέβαια η στήλη έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις επενδυτικές, από την εποχή που ήταν πολλές στο Χ.Α. Δυστυχώς έμεινε μόνο η συγκεκριμένη και μας αρέσει καθώς επενδύει με βάση τα θεμελιώδη και σε μικρομεσαίες εταιρείες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης